ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρένα Περναμπούκο

Αρένα Περναμπούκο

Η "Αρένα Περναμπούκο" είναι ένα γήπεδο που κυριολεκτικά χτίστηκε από το μηδέν, αλλά και ίσως από τα λίγα που έχει περάσει τα τεστ με επιτυχία.

Η "Αρένα Περναμπούκο" στο Ρεσίφε που θα φιλοξενήσει συνολικά πέντε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, είναι ένα γήπεδο που βγήκε από παρθενογένεση αλλά το οποίο έχει περάσει τα τεστ της FIFA στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Aρένα Περναμπούκο

Πόλη: Ρεσίφε

Πολιτεία: Περναμπούκο

Ομάδα: Υπουργείο Αθλητισμού (το χρησιμοποιεί η Ναούτικο)

Αρχικό κόστος: 160.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 174.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 46.154

Θέσεις πάρκινγκ: 4.700

Θέσεις Τύπου: 650

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 5 μήνες

Όνομα: To όνομα του είναι αυτό της πολιτείας στην οποία ανήκει. Το Ρεσίφε ήταν μέχρι προσφάτως μία υποβαθμισμένη πόλη και μέσω του γηπέδου, το οποίο βρίσκεται στα προάστια αυτής φιλοδοξεί την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του.

Αρένα Περναμπούκο

Κατασκευή: Χτίστηκε κυριολεκτικά από το μηδέν. Το Υπουργείο Αθλητισμού του Ρεσίφε ανέθεσε στην κορυφαία βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρία, Όντερμπρεχτ το έργο αν και αλήθεια είναι ότι χωρίς την βοήθεια των χορηγών, αμερικανικών κυρίως, δεν θα είχε ολοκληρωθεί. Το Itaipava που θα δείτε συχνά μπροστά από την ονομασία του σταδίου οφείλεται σε έναν εκ των χορηγών. Η ετοιμότητά του διαπιστώθηκε στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Αρένα Περναμπούκο

Εναρκτήριο παιχνίδι: Ναούτικο - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1-1

Ρεκόρ προσέλευσης: Ισπανία - Ουρουγουάη 2-1 (16/6/2013) 41.705 θεατές

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων ανάμεσα τους και ένα αυτού που συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας και ένα παιχνίδι της φάσης των 16.

Αναλυτικά:

14/6 Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία

20/6 Ιταλία - Κόστα Ρίκα

23/6 Κροατία - Μεξικό

26/6 Η.Π.Α - Γερμανία

29/6 Γύρος των 16

Οι πύλες του ανεξήγητου: H ομάδα που νοικιάζει το γήπεδο η Ναούτικο πέρυσι υποβιβάστηκε από πολύ νωρίς στην δεύτερη κατηγορία. Δεν το λες και καλό ποδαρικό. Παρόλα αυτά συνεχίζει να το χρησιμοποιεί και στην δεύτερη κατηγορία.

Το time-lapse του γηπέδου:

Πόλη: Από τις πρώτες αποικίες των Πορτογάλων στην χώρα καθώς είναι από τις εγγύτερες πόλεις της χώρας που συναντά κανείς στον Ατλαντικό ωκεανό. Ρεσίφε είναι ο ύφαλος στα πορτογαλικά και έχει πολλούς στις παραλίες του. Μαζί με τα προάστια ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια κατοίκων και όπως είπαμε με το γήπεδο και το Μουντιάλ ελπίζει σε μεγαλύτερη ακόμη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Έχει διεθνές αεροδρόμιο, καρναβάλι, τροπικό κλίμα και στο Μουντιάλ θα βρέχει πολύ. Δεν είναι η πιο γνωστή, η παραλία του, αλλά οι Βραζιλιάνοι, που κάτι παραπάνω θα ξέρουν λένε ότι είναι η πιο καλή. Στο Μουντιάλ του 1950 είχε φιλοξενήσει αγώνα, αυτόν μεταξύ της Χιλής και των Η.Π.Α

Αρένα Περναμπούκο

Το time - lapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ