ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρένα ντε Σάο Πάουλο

Αρένα ντε Σάο Πάουλο

Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, το Σάο Πάουλο θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ομώνυμη Αρένα του.

Το Σάο Πάουλο θα φιλοξενήσει αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αρένα Κορίνθιανς ή Ιτακεράο για τους Βραζιλιάνους και Αρένα ντε Σάο Πάουλο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση πως είναι τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Ιτακεράο (Αρένα Κορίνθιανς)

Πόλη: Σάο Πάουλο

Πολιτεία: Σάο Πάουλο

Ομάδα: Κορίνθιανς

Αρχικό κόστος: 264.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 322.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 69.160

Θέσεις πάρκινγκ: 3.500

Θέσεις Τύπου: 2.887

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 5 μήνες

Όνομα: Ιτακεράο είναι ο υπερθετικός βαθμός του Ιτακέρα, δηλαδή της γειτονιάς όπου βρίσκεται η Αρένα ντε Σάο Πάουλο. Αυτή είναι και η γειτονιά με των μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων της Κορίνθιανς. Η ομάδα αυτή, που έχει και τον περισσότερο φίλαθλο κόσμο στην Βραζιλία, έχει την εκμετάλλευση του σταδίου και όλοι στο Σάο Πάουλο προτιμούν γι αυτό τον λόγο να την αναφέρουν Αρένα Κορίνθιανς αντί για Αρένα ντε Σάο Πάουλο.

Αρένα ντε Σάο Πάουλο

Κατασκευή: Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011, και είναι το πρώτο γήπεδο που θα δούμε χρονικά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας καθώς θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία της Κορίνθιανς να έχει το δικό της παλάτι και είναι κοινό μυστικό, ότι πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, φανατικός "κοριντιάνο" έβαλε το χεράκι του. Για τα έργα επιλέχθηκαν κυρίως κάτοικοι, άνεργοι της γειτονιάς του Ιτακεράο. Οι παρατηρήσεις της FIFA συνεχείς, οι επισκέψεις επίμονες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, 18 Μαΐου ήταν έτοιμο.

A general view of the still unfinished Itaquerao stadium in Sao Paulo, Brazil, Tuesday, April 15, 2014. The stadium that will host the World Cup opener match between Brazil and Croatia on June 12, will hold nearly 70,000 people in the opener, but after the World Cup its capacity will be reduced to about 45,000. (AP Photo/Andre Penner) ORG XMIT: XAP105
A general view of the still unfinished Itaquerao stadium in Sao Paulo, Brazil, Tuesday, April 15, 2014. The stadium that will host the World Cup opener match between Brazil and Croatia on June 12, will hold nearly 70,000 people in the opener, but after the World Cup its capacity will be reduced to about 45,000. (AP Photo/Andre Penner) ORG XMIT: XAP105 AP

Εναρκτήριο παιχνίδι: Κορίνθιανς - Φιγκεϊρένσε 0-1 (18/5/2014)

Ρεκόρ προσέλευσης: Κορίνθιανς - Φιγκεϊρένσε 0-1 36.113 (18/5/2014)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων, ανάμεσά τους και την πρεμιέρα της διοργάνωσης, ένα παιχνίδι για τον γύρο των 16, και έναν ημιτελικό.

Αναλυτικά:

12/6 Βραζιλία - Κροατία

19/6 Ουρουγουάη - Αγγλία

23/6 Ολλανδία - Χιλή

26/6 Ν. Κορέα - Βέλγιο

1/7 Γύρος των 16

9/7 Ημιτελικός

Οι πύλες του ανεξήγητου: Έχουμε και λέμε, κάτω από το χορτάρι υπάρχει ειδικό σύστημα air-condition για να το διατηρεί σε άριστη κατάσταση, όλη η δομή του γηπέδου είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να δημιουργεί ένα κλίμα ευρωπαϊκό, οι επιστήμονες έβαλαν τα δυνατά τους ώστε και ο τελευταίος θεατής να έχει 100% ορατότητα του παιχνιδιού. 777 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Γιατί; Το 1977 η Κόρίνθιανς κατέκτησε το Παουλίστα που σήμανε την έναρξη της αυτοκρατορίας της.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Το Σάο Πάουλο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας. Λένε ότι έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια αλλά το σίγουρο είναι ότι με τα προάστια ξεπερνά το διπλάσιο του αριθμού αυτού. Βρίσκεται σε αιώνια κόντρα με το αντίπαλον δέος που ακούει στο όνομα Ρίο ντε Ζανέιρο. Είναι η βιομηχανική πόλη της Βραζιλίας.

Αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της Βραζιλίας. Αχανής στο κέντρο, επικίνδυνη στα στενά της, ο επισκέπτης δεν θα αποφύγει να δει φαβέλες (όσο και να προσπαθούν να τις εξαλείψουν ενόψει Μουντιάλ, ζουν και βασιλεύουν) δίπλα σε ουρανοξύστες. Οι παουλίστας λένε ότι δεν μπορούν μακριά από το Σάο Πάουλο. Μία μητρόπολη που συνεχίζει να γράφει την δική της ιστορία.

Vista aérea de São Paulo
Vista aérea de São Paulo VISTA AEREA DE SAO PAULO

Το timelapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ