ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρένα ντας Ντούνας

Αρένα ντας Ντούνας

Το "αστέρι" του Νατάλ, η "Αρένα ντας Ντούνας" είναι ίσως το καλύτερο τεχνολογικά γήπεδο της Βραζιλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η "Αρένα ντας Ντούνας" στο Νατάλ αφού κέρδισε από την αρχή την εκτίμηση της FIFA, αποτελεί ένα στολίδι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Δείτε γιατί η Παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε αναφορές του το χαρακτηρίζει το καλύτερο γήπεδο της Λατινικής Αμερικής.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Αρένα ντας Ντούνας

Πόλη:Νατάλ

Πολιτεία: Ρίο Γκράντε ντου Νόρτε

Ομάδα: Αμέρικα Νατάλ και ABC

Αρχικό κόστος: 103.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 134.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 42.086

Θέσεις πάρκινγκ: 2.617

Θέσεις Τύπου: 1.416

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 2 χρόνια

Όνομα: Οι Ντούνας είναι αμμόλοφοι και όλο το Νατάλ ειδικότερα και η ευρύτερη πολιτεία, Ρίο Γκράντε ντου Νόρτε γενικότερα είναι γεμάτη από τέτοιους. Κάπως έτσι η γεωμορφολογία του εδάφους δάνεισε το όνομα της στο στάδιο.

Αρένα ντας Ντούνας

Κατασκευή: Χτίστηκε στην θέση του παλιού και ιστορικού γηπέδου της πόλης "Μασαντάο" (προς τιμήν του κυβερνήτη της πόλης Βασκονσέλος Μασάντο). Ο διάσημος αρχιτέκτονας, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο σε ό,τι αφορά την κατασκευή γηπέδων, Κρίστοφερ Λι ανέλαβε τον σχεδιασμό και αποφάνθηκε ότι για να κτιστεί το καινούριο έπρεπε να κατεδαφιστεί τόσο το παλιό όσο και η γειτονιά που το περιέβαλλε, το περίφημο "Μασαντίνιο". Το σχέδιο του Λι, με την ονομασία "Γήπεδο αστέρι των βασιλιάδων μάγων", πήρε σάρκα και οστά και η "Αρένα ντας Ντούνας" που βρίσκεται επί της της μεγαλύτερης λεωφόρου της πόλης έχει χαρακτηριστεί από την FIFA κατά καιρούς το καλύτερο στάδιο της Λατινικής Αμερικής.

Αρένα ντας Ντούνας

Εναρκτήριο παιχνίδι: Αμέρικα Νατάλ - Κονφιάνσα 2-0 (27/1/2014)

Ρεκόρ προσέλευσης: Αμέρικα Νατάλ - Γκλόμπο (30/4/2014)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων ανάμεσα τους και αυτό της Εθνικής μας κόντρα στην στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά:

13/6 Μεξικό - Καμερούν

16/6 Γκάνα - Η.Π.Α

20/6 Ιαπωνία - Ελλάδα

24/6 Ιταλία - Ουρουγουάη

Οι πύλες του ανεξήγητου: Προβλέφθηκε ειδική στέγη για την προστασία του ήλιου, θα δείτε παρακάτω το γιατί ειδικά στο Νατάλ έχουν πρόβλημα με τον ήλιο. Οι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται ότι ειδικά αυτή η μελέτη εκτόξευσε την τιμή στα ύψη.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Νατάλ είναι τα Χριστούγεννα αλλά και η γενέτειρα στα πορτογαλικά. 5.000.000 πληθυσμός πρωτεύουσα της μεγάλης και αχανούς επαρχίας του Ρίο Γκράντε ντου Νόρτε. Οι κάτοικοι ζουν σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό καθώς έχουν αξιοποιήσει όλα τα φυσικά και τεχνητά αξιοθέατα. Έχει τροπικό κλίμα με πολλές βροχοπτώσεις από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Είναι από τις πιο ανθρώπινες της χώρας, δεν έχει μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση αλλά ελπίζει μέσω του Μουντιάλ να αποκτήσει.

Αρένα ντας Ντούνας
TODOS LOS DERECHS RESERVADOS

Το time - lapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ