ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρένα Καστελάο

Αρένα Καστελάο

Η "Αρένα Καστελάο" , στην Φορταλέζα, υπήρχε, ανακαινίστηκε, και είναι το πρώτο γήπεδο που παραδόθηκε χωρίς καθυστερήσεις.

Η "Αρένα ή Εστάντιο Καστελάο" στην Φορταλέζα ανακαινίστηκε στα πλαίσια του υπάρχοντος σταδίου του 1973 και είναι ένα από τα γήπεδα που παραδόθηκε εντός αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Αρένα Καστελάο

Πόλη: Φορταλέζα

Πολιτεία: Σεαρά

Ομάδα: Σεαρά και Φορταλέζα

Αρχικό κόστος: 145.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 167.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 64.846

Θέσεις πάρκινγκ: 1.900

Θέσεις Τύπου: 1.900

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 0 μήνες

Όνομα: To Καστελάο στα πορτογαλικά είναι ο υπερθετικός βαθμός του Καστέλο που σημαίνει κάστρο. Αλλά το όνομα παραπέμπει σε αυτό και μόνο σαν παρομοίωση, καθώς Καστέλο ήταν το όνομα του δικηγόρου, δημοσιογράφου και κυβερνήτη της Πολιτείας Σεαρά, δηλαδή του ανθρώπου που πήρε την απόφαση για την κατασκευή του σταδίου στο 1973.

Αρένα Καστελάο

Κατασκευή: Χτίστηκε αρχικά το 1973 αλλά δεν ήταν δυνατόν με την προτέρα μορφή να πάρει την έγκριση από την FIFA για να φιλοξενήσει αγώνες Μουντιάλ. Ανακαινίστηκε αυξάνοντας την χωρητικότητά του, βελτιώνοντας της εγκαταστάσεις του για τα ΜΜΕ και κυρίως κατασκευάζοντας υπόγειο πάρκινγκ. Το παλιό φιλοξένησε τον Πάπα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην χώρα (120.000 άνθρωποι στριμώχτηκαν για να ακούσουν το κήρυγμά του) και συναυλίες. Η ανακαίνιση του άρχισε τέλη του 2011 και ολοκληρώθηκε περίπου ένα χρόνο αργότερα. Πόσο σημαντικό είναι για τους Βραζιλιάνους ; Η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, διέταξε το αεροπλάνο από την Μόσχα όπου ευρίσκετο η ίδια για επίσημη επίσκεψη να προσγειωθεί στην Φορταλέζα για να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης. Έτσι και έγινε...

Αρένα Καστελάο

Εναρκτήριο παιχνίδι: Σεαρά - Φορταλέζα 0-0

Ρεκόρ προσέλευσης: Βραζιλία - Ουρουγουάη 1-0 (27/8/1980) 118.496 θεατές

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων ανάμεσα τους και αυτό της Εθνικής μας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, ένα παιχνίδι των "16" και έναν προημιτελικό.

Αναλυτικά:

14/6 Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα

17/6 Βραζιλία - Μεξικό

21/6 Γερμανία - Γκάνα

24/6 Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού

29/6 Γύρος των 16

4/7 Προημιτελικός

Οι πύλες του ανεξήγητου: Ότι παραδόθηκε στην ώρα του, από τα πρώτα αν όχι το πρώτο είναι από μόνο του ανεξήγητο. Το κακό πλασέ της Ντίλμα Ρουσέφ στα εγκαίνια του γηπέδου ένα άλλο ευτράπελο που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Φορταλέζα στα πορτογαλικά σημαίνει δύναμη, και το προσωνύμιο που έχουν δώσει οι Βραζιλιάνοι σε αυτήν την 288 ετών παραλιακή πόλη είναι "γη του Φωτός". Φημολογείται ότι ιδρύθηκε από Νιγηριανούς που είχαν μεταναστεύσει στα πλαίσια της αποικιοκρατίας στην νέα τότε ήπειρο. 2.500.000 κάτοικοι ζουν στην ευρύτερη περιοχή που έχει το πάρκο του Κοκό ένα από τα μεγαλύτερα στην Λατινική Αμερική.

Οι κάτοικοί της ζουν από το εμπόριο, καθώς τα ευρωπαϊκά πλοία ρίχνουν άγκυρα στην Φορταλέζα για πρώτη φορά αφού είναι το εγγύτερο λιμάνι από την "Γηραιά ήπειρο". Καλά, τηρουμένων των αναλογιών συστήματα εκπαίδευσης και υγείας. Προσοχή! Δεν είναι και η πλέον ασφαλής περιοχή της Βραζιλίας.

Αρένα Καστελάο

Το time - lapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ