ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια γροθιά ΗΠΑ - Καναδάς - Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026

Μια γροθιά ΗΠΑ - Καναδάς - Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Δείτε τις 44 πόλεις και τα 49 γήπεδα που έστειλαν πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Το Μουντιάλ του 2018 θα γίνει στη Ρωσία, εκείνο του 2022 στο Κατάρ και σιγά σιγά θα αρχίσει η διαδικασία για να μάθουμε ποιος θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό έκαναν πάντως το πρώτο βήμα για να διεκδικήσουν τη διοργάνωση, στέλνοντας επίσημα έγγραφα σε 44 πόλεις για να δουν αν εκείνες είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τους αγώνες που θα παρακολουθήσει κάθε φίλος του ποδοσφαίρου σε κάθε γωνιά της Γης σε εννέα χρόνια.

Η επίσημη πρόταση για την υποψηφιότητα των ΗΠΑ - Καναδά - Μεξικού, με τις πόλεις και τα γήπεδα που θα έχουν επιλεγεί από τη σχετική επιτροπή, θα πρέπει να έχει κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 16 Μαρτίου του 2018 στη FIFA και στον φάκελο θα βρίσκονται 20 με 25 γήπεδα σε τουλάχιστον 12 πόλεις. Άλλωστε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα είναι το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχουν 48 ομάδες (!!!), με τη FIFA να ζητά κορυφαίου επιπέδου και τεχνολογίας εγκαταστάσεις για να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Οι 37 υποψήφιες πόλεις των ΗΠΑ: Ατλάντα, Βαλτιμόρη, Μπέρμιγχαμ, Βοστώνη, Σάρλοτ, Σικάγο, Σινσινάτι, Κλίβελαντ, Ντάλας, Ντάλας Άρλινγκτον, Ντιτρόιτ, Γκριν Μπέι, Χιούστον, Ιντιανάπολις, Τζάκσονβιλ, Κάνσας Σίτι, Λας Βέγκας, Λος Αντζελες, Λος Άντζελες Ίνγκλγουντ, Λος Άντζελες Πασαντίνα, Μαϊάμι, Μινεάπολις, Νάσβιλ, Νέα Ορλεάνη, Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσι, Ορλάντο, Φιλαδέλφια, Φοίνιξ, Πίτσμπεργκ, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Αντόνιο, Σαν Ντιέγκο, Σαν Φρανσίσκο/Σαν Χοσέ, Σιάτλ, Τάμπα, Ουάσινγκτον.

Οι 7 υποψήφιες πόλεις του Καναδά: Κάλγκαρι, Εντμοντον, Μόντρεαλ, Οτάβα, Ρετζίνα, Τορόντο, Βανκούβερ.

Οι 3 υποψήφιες πόλεις του Μεξικό: Γουαδαλαχάρα, Μέξικο Σίτι, Μοντερέι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ