ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόταση των Ευρωπαίων για το Μουντιάλ 2022

ADVANCE FOR WEEKEND EDITIONS, SEPT. 10-11 - In this image dated Sept. 14, 2010 and made available by Qatar 2022, shows a showcase stadium with cooling Technology in Doha, Qatar. (AP Photo/Qatar 2022)
ADVANCE FOR WEEKEND EDITIONS, SEPT. 10-11 - In this image dated Sept. 14, 2010 and made available by Qatar 2022, shows a showcase stadium with cooling Technology in Doha, Qatar. (AP Photo/Qatar 2022) AP

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων πρότεινε κατά τη διάσκεψη των μελών της, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να διεξαχθεί από τις 28 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου του 2022.

Διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Μαϊου, θα προτείνει στη Ζυρίχη ενώπιον της task-force της FIFA, η Ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων. Δείτε τις ακριβείς ημερομηνίες της πρότασης και τα επιχειρήματα για την εφαρμογή της.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, στην πρότασή της που θα καταθέσει στην έδρα της FIFA την προσεχή Δευτέρα, θα προτείνει μία σεζόν 2021-2022, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη βλάψει την τον κανονικό ρυθμό που ισχύει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι διαθέσιμοι για τις εθνικές τους από τον Απρίλιο του 2022, αντί για την πρόταση της FIFA (Νοέμβριο - Δεκέμβριο) ή της UEFA (Ιανουάριος - Φεβρουάριος). Έτσι θα προταθεί το εναρκτήριο παιχνίδι να διεξαχθεί στις 28 Απριλίου και ο τελικός στις 29 Μαΐου.

"Οι κύριοι στόχοι αυτής της εναλλακτικής λύσης είναι να αποφύγουμε ένα Μουντιάλ που θα "τρέχει" μεσούσης της σεζόν και ταυτόχρονα να επιτρέψουμε στους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε κλιματικές συνθήκες, ανεκτές."

Μπορούν οι κλιματικές συνθήκες από τις 28 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου να είναι ανεκτές, εκείνη την περίοδο;

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Σύστημα Μέτρησης θερμοκρασίας και το δείκτη που εκτιμά τις θερμοκρασίες, αυτές εκείνη την περίοδο και στις τοπικές ώρες διεξαγωγής των αγώνων (18:00, 20:30 και 23:00), θα κυμαίνονται μεταξύ 29,4 και 30,3 βαθμών Κελσίου. Επίσης θεωρείται αυτονόητο ότι τα διαλείμματα που είδαμε σε αυτό της Βραζιλίας, θα κάνουν την εμφάνισή τους και στο Μουντιάλ του Κατάρ.

"Αυτή η πρόταση είναι η καλύτερη επιλογή. Λαμβάνει υπόψιν τόσο το κλίμα όσο και την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων. Δεν συμπίπτει με σε καμία περίπτωση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η εφαρμόσιμη πρόταση", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ