ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρώτη (συ)σκέψη για αλλαγές στο Κατάρ 2022

Η πρώτη (συ)σκέψη για αλλαγές στο Κατάρ 2022

Στη συνεδρίαση της FIFA στο Μόναχο την προσεχή Δευτέρα, αναμένεται να αποφασιστεί αλλαγή ημερομηνιών για το Μουντιάλ του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της ασιατικής χώρας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Κατάρ κατά τους θερινούς μήνες, κρίνουν προβληματική τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 στη χώρα, εκείνη την περίοδο και η FIFA αναμένεται στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στο Μόναχο την προσεχή Δευτέρα, να αποφανθεί περί της αλλαγής ημερομηνιών.

Η ισχυρότερη πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι να διεξαχθεί το Μουντιάλ κατά τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο αυτό δημιουργεί έναν εξίσου ισχυρό προβληματισμό καθώς θα διαταράξει τις ισορροπίες στα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Στη συνεδρίαση προεδρεύων θα είναι ο πρόεδρος της Ασιατικής ομοσπονδίας, Σαλμάν Μπιν Ιμπραχίμ, ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από τις ομοσπονδίες κάθε ηπείρου, από το Συνδικάτο των ποδοσφαιριστών αλλά και από πολλές ομοσπονδίες χωρών.

Οι ζυμώσεις για το Μουντιάλ του Κατάρ συνεχίζονται, ωστόσο ο διεθνής Τύπος, θεωρεί ότι δε θα είναι μία τυπική συνεδρίαση, αλλά αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, έστω και σε πρώιμο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ