ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA σκέφτεται Παγκόσμιο Κύπελλο με 48 ομάδες από το 2022!

FIFA President Gianni Infantino listens to a reporter's question during a press conference after the FIFA Council Meeting, in Bogota, Colombia, Friday, March, 16, 2018. FIFA has finally and fully approved video review to help referees at the World Cup. The last step toward giving match officials high-tech help in Russia was agreed to on Friday by FIFA's ruling council chaired by Infantino. (AP Photo/Fernando Vergara)
FIFA President Gianni Infantino listens to a reporter's question during a press conference after the FIFA Council Meeting, in Bogota, Colombia, Friday, March, 16, 2018. FIFA has finally and fully approved video review to help referees at the World Cup. The last step toward giving match officials high-tech help in Russia was agreed to on Friday by FIFA's ruling council chaired by Infantino. (AP Photo/Fernando Vergara) AP PHOTO/FERNANDO VERGARA

Σκέψεις να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο απ' το 2022 κι όχι απ' το 2026 κάνει η FIFA.

Μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα στρέφει σιγά σιγά τα βλέμματα της στα γήπεδα της Ρωσίας, με τους Ρώσους και τη FIFA να ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα διεξαχθεί με 32 ομάδες, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να προετοιμάζει αρκετές αλλαγές στις διοργανώσεις του 2022 και του 2026.

Το Μουντιάλ του Κατάρ σε τέσσερα χρόνια θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, με την καινοτομία αυτή να έχει να κάνει με τις κλιματικές συνθήκες στα γήπεδα της Μέσης Ανατολής.

Η μεγάλη αλλαγή, όμως, θα γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, για το οποίο οι υποψηφιότητες είναι δύο. Από τη μία το Μαρόκο και από την άλλη η Βόρεια Αμερική, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερες χώρες να ζήσουν το "όνειρο" της συμμετοχής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Κάτι τέτοιο, πάντως, ίσως να συμβεί νωρίτερα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της CONMEBOL (Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νοτίου Αμερικής), Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Ο Παραγουανός, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου που διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, πρότεινε η αύξηση αυτή να γίνει από το αμέσως επόμενο Μουντιάλ, δηλαδή αυτό του Κατάρ.

"Επειδή πιστεύουμε σε κάτι μεγάλο και στη δικαιοσύνη, ρωτώ αν το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ θα διεξαχθεί με 48 ομάδες", για να λάβει την απάντηση από τον Ινφαντίνο:

"Φαίνεται να είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Πρέπει να το μελετήσουμε πολύ σοβαρά και αν είναι εφικτό, γιατί όχι;",τόνισε.

Σύμφωνα με το " ESPN", κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον ανέφικτο να συμβεί, καθώς τα γήπεδα που ετοιμάζονται στο Κατάρ είναι οχτώ, με τις ανάγκες της διοργάνωσης των 48 ομάδων να είναι ο αριθμός των δώδεκα γηπέδων. Άλλωστε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να υπάρξει μία τόσο μεγάλη αλλαγή.

Photo Credits: AP Photo/Fernando Vergara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ