ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιβεβαίωση Ινφαντίνο: Μουντιάλ 48 ομάδων σε 16 γκρουπ των τριών

Επιβεβαίωση Ινφαντίνο: Μουντιάλ 48 ομάδων σε 16 γκρουπ των τριών

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επιβεβαίωσε πως από το 2026 στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι ομάδες θα έχουν αυξηθεί από τις 32 στις 48 και θα είναι χωρισμένες σε 16 ομίλους των τριών.

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη αλλάζει μορφή και η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος του ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβεβαίωσε αυτό που φαινόταν από καιρό, ότι δηλαδή το Μουντιάλ θα μεγαλώσει και άλλο από το 2026 και έπειτα.

Και αν για τις δυο επόμενες διοργανώσεις δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια διαφοροποίηση, σε τρία Μουντιάλ από τώρα ο αριθμός των χωρών θα αυξηθεί από τις 32 στις 48. Ναι, καλά διαβάσατε. Θα έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση και μάλιστα οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε δεκαέξι ομίλους των τριών. Αυτή την στιγμή, με το ισχύον σύστημα έχουμε οκτώ ομίλων των τεσσάρων ομάδων.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ιταλοελβετός έχει πάρει τις αποφάσεις του και μένει να φανεί το πώς ακριβώς θα δομηθεί η νέα μορφή του Μουντιάλ. "Στο νέο Μουντιάλ των 48 ομάδων, η ποιότητα θα είναι μεγαλύτερη, διότι οι 32 ομάδες θα πρέπει να περάσουν μέσα από πλέι οφ. Η ποιότητα θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί", είχε πει πριν λίγο καιρό ο Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA θα φέρει την τελευταία του πρόταση στο συμβούλιο της FIFA στη Ζυρίχη το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου και απομένει να ψηφιστεί και να κοινοποιηθεί. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Εξάλλου, ο Τζάνι Ινφαντίνο προτίθεται να αντικαταστήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο γίνεται το μήνα Δεκέμβριο, με μια διοργάνωση όπου θα λαμβάνουν μέρος οι 32 top ομάδες στον κόσμο από τις 10 ως τις 30 Ιουνίου. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται να παρθούν οι αποφάσεις στην συνεδρίαση της FIFA, αν και ίσως υπάρξουν αντιδράσεις, διότι το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών θα γίνει ακόμα χειρότερο και οι ομάδες μπορεί να αντιδράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ