Διορία μέχρι Νοέμβριο στο Κατάρ για να αλλάξει η εργατική νομοθεσία

Διορία μέχρι Νοέμβριο στο Κατάρ για να αλλάξει η εργατική νομοθεσία

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας των Ηνωνένων Εθνών ζητάει πληροφορίες μέχρι τον Νοέμβριο σχετικά με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στο Κατάρ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας των Ηνωνένων Εθνών μετέθεσε για τον Νοέμβριο την απόφαση για το εάν χρήζει διερεύνησης το Κατάρ, σχετικά με την εξαναγκασμένη εργασία μεταναστών. για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Περί το 90% των 2.500.000 κατοίκων του αραβικού κράτους πρόκειται για μετανάστες εργάτες που προέρχονται από χώρες όπως η Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές, αρκετοί εκ των οποίων χαμηλόμισθοι σε οικοδομές σταδίων και εγκαταστάσεων για το Μουντιάλ.

Η Ντόχα έχει βρεθεί στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, με ακτιβιστές και εργατικές ενώσεις να κάνουν αναφορές για εκμετάλλευση, κακές συνθήκες διαβίωσης, μηδαμινή υγειονομική κάλυψη, ανύπαρκτη ασφάλεια στην εργασία και παρακράτηση μισθών και κατασχέσεις διαβατηρίων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας σημειώνει ότι τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το Κατάρ για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, ωστόσο ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις εργατικές μεταρρυθμίσεις.

"Η διοικούσα επιτροπή αποφασίζει να αξιώσει από την κυβέρνηση του Κατάρ να συνεχίσει να προμηθεύει με πληροφορίες για τα μέτρα και την εφαρμογή τους, σχετικά με την είσοδο, έξοδο και παραμονή στη χώρα μεταναστών εργατών", υποστηρίζεται στην αναφορά.

Επιπλέον, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους εγχώριους εργάτες και το καθεστώς των επιτροπών επίλυσης διαφορών. Όλα αυτά μέχρι τον Νοέμβριο, όταν και θα αποφασίσει εάν πρέπει να δημιουργήσει επιτροπή για να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Το Κατάρ δεν έχει αποκηρύξει ακόμα το καθεστώς Καφάλα, σύμφωνα με το οποίο μετανάστες εργάτες δεν μπορούν να αλλάζουν δουλειές ή να φεύγουν από τη χώρα χωρίς την άδεια του εργοδότη τους, που παίρνουν στην κατοχή τους το διαβατήριό τους.

Τον Δεκέμβριο, το Κατάρ πέρασε νέο νόμο που επιτρέπει στους εργάτες που έχουν ολοκληρώσει το συμβόλαιό τους να αλλάζουν δουλειά ελεύθερα και επιβάλλει ποινές σε επιχειρήσεις τους κατάσχουν τα διαβατήρια.

Photo credits: AP Photo/Maya Alleruzzo

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Έξοδο στις αγορές δείχνει το 'ράλι' των ελληνικών ομολόγων

Στα επίπεδα του 2006 έχει πέσει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Σε χαμηλά επίπεδα το 5ετές και το 2ετές

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις

Θέλει να διασκευάσει Nirvana, λέει ότι μπορεί να ραπάρει και πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα γεννήσουν τις νέες μουσικές.

Σκηνές Walking Dead στην Τουρκία

Πλήθος με σημάδια στο πρόσωπο και τα χέρια που θύμιζε zombie apocalypse συγκεντρώθηκε σε επαρχία της Τουρκίας

Κουίζ: Σου δίνουμε τον τηλεφωνικό κωδικό, βρίσκεις την πόλη;

Αν έβαλες το σωστό κωδικό και δεν βγάζεις καλή γραμμή, μην ανησυχείς. Πάρε το μηδέν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24