ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλεξάνδρου: "Ξέρουμε τι ακούγεται, εμείς παίζουμε για την Κύπρο"

Portugal's Andre Silva vies for the ball with Cyprus' Nektarios Alexandrou, left, during the international friendly soccer match between Portugal and Cyprus in Estoril, outside Lisbon, Saturday, June 3 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Portugal's Andre Silva vies for the ball with Cyprus' Nektarios Alexandrou, left, during the international friendly soccer match between Portugal and Cyprus in Estoril, outside Lisbon, Saturday, June 3 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Ο μέσος του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, μίλησε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Εθνική Ελλάδος τονίζοντας πως παρά τα όσα ακούγονται οι Κύπριοι διεθνείς θα παίξουν για τη νίκη στο ματς των δυο ομάδων. (VIDEO)

Την πρώτη τους συγκέντρωση είχαν τη Δευτέρα οι Κύπριοι διεθνείς ενόψει του αγώνα με την Εθνική Ελλάδος και παράλληλα υπήρξαν δηλώσεις από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο μέσος του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, σημείωσε πως παρά τα όσα ακούγονται και την ανάγκη για βαθμούς που έχει η Ελλάδα η Κύπρος θα παίξει με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχουν βαθμολογική σημασία από πλευράς πρόκρισης, αλλά βαθμολογική σημασία πάντα υπάρχει ώστε να μαζεύουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, ειδικά από τη στιγμή που είμαστε σε φάση φτιαξίματος, θα έλεγα. Πρέπει να προετοιμαστούμε και λίγο καλύτερα για να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι στην επόμενη διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή έχουμε το παιχνίδι με την Ελλάδα. Μοναδικός μας στόχος πάντα είναι οι τρεις βαθμοί, και γι’ αυτό θα δουλέψουμε όλες αυτές τις μέρες».

Για το παιχνίδι με την Ελλάδα:
«Για να είμαι ειλικρινής το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι ένα παιχνίδι που προκαλεί συναισθήματα και αντιδράσεις σε εμάς που δεν προκαλούν άλλα παιχνίδια. Για να είμαστε ειλικρινείς, ξέρουμε τι ακούγεται και τι συζητιέται στην Κύπρο αυτές τις μέρες. Αλλά εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο για τη δική μας ομάδα. Έχουμε γεννηθεί στην Κύπρο ως Ελληνοκύπριοι, αλλά παίζουμε για το εθνόσημο της Κύπρου. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι, γι’ αυτό θα παλέψουμε».

Για τους βαθμούς που "καίγεται" να πάρει η Ελλάδα:
«Αυτό αφορά την Ελλάδα. Δεν μας αφορά εμάς. Είναι ένα παιχνίδι που όταν πήγαμε στην Ελλάδα προσπαθήσαμε για τους τρεις βαθμούς, δεν τα καταφέραμε. Τώρα παίζουμε στην Κύπρο, προσπαθούμε πάλι για τους τρεις βαθμούς. Θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει τα δικά της κίνητρα κι εμείς τα δικά μας».

Για τη διαφορά που φάνηκε με την αλλαγή προπονητή:
«Είναι σημαντικό ότι είδατε τη διαφορά, είναι ένας προπονητής, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα λόγια που λέει και γίνεται προσπάθεια για να χτιστεί κάτι πολύ καλό. Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα και στις καλές εμφανίσεις και στις μέτριες με μοναδικό στόχο είτε αγωνιζόμαστε καλά είτε όχι να παίρνουμε αποτελέσματα. Αυτός είναι ο στόχος για όλους μας και γι’ αυτό θα δουλέψουμε από το επόμενο ματς».

ΠΑΝΑΓΗ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΝΙΚΗ"

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ της Ομόνοια, Κωνσταντίνου Παναγή, σημείωσε και αυτός πως η Εθνική Κύπρου και οι παίκτες της παίζουν για να κάνουν περήφανο τον κόσμο τους τονίζοντας:

«Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Φυσικά η Ελλάδα διεκδικεί πρόκριση, αλλά εμείς βλέπουμε τα δικά μας πλάνα και θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είναι σημαντικό να βλέπεις την Εθνική να αναγεννιέται. Μου αρέσει πολύ έμενα αυτό το πράγμα, η συνύπαρξη με τους πιο παλιούς παίκτες.

Κάθε παιχνίδι της Εθνικής είναι σημαντικό. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε βαθμούς, για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο. Έχουμε στόχους για το μέλλον. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μιλάμε για διεθνές επίπεδο. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Φυσικά και θέλουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο.

Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Μακάρι να μπορούμε για το κέρδος σε κάθε παιχνίδι και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το βήμα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ