COPA LIBERTADORES

Στον τελικό του Copa Libertadores η Ρίβερ Πλέιτ

Στον τελικό του Copa Libertadores η Ρίβερ Πλέιτ

Η Ρίβερ Πλέιτ "καρδιοχτύπησε", αλλά πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Γκουαρανί στην Παραγουάη και μαζί την πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores έπειτα από 19 χρόνια! (videos)

Η Ρίβερ Πλέιτ προκρίθηκε στον τελικό του Copa Libertadores μετά από 19 χρόνια, καθώς πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Γκουαρανί στην Παραγουάη, έχοντας νικήσει μία εβδομάδα πριν με 2-0 στο "Μονουμεντάλ".

"Καρδιοχτύπησαν" πάντως οι Αργεντινοί, καθώς στο 61' ο Φερνάντο Φερνάντες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν και για δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο όμως άλλαξε το ματς τις αλλαγές του. Ο Μαγιάδα μπήκε αντί του Λούτσο Γκονσάλες και ο Ταμπαρέ Βιουδές αντί του Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες.

Ο Ουρουγουανός (Βιουδές) έκανε "άνω-κάτω" την άμυνα των Παραγουανών, ενώ στο 75' ο Καβενάγκι μπήκε στο ματς, όχι αντί του Αλάριο όπως όλοι περίμεναν, αλλά αντί του Μόρα.

Στον τελικό του Copa Libertadores η Ρίβερ Πλέιτ

Ο Γκαγιάρδο δικαιώθηκε, καθώς στο 79' ο Λούκας Αλάριο πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, έπειτα από την καταπληκτική μπαλιά του Ταμπαρέ Βιουδές, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τους "μιγιονάριος"!

Πολύτιμα τα νέα αποκτήματα, από Κολόν Σάντα Φε ο 22άχρονος Αργεντινός επιθετικός και από Κασίμπασα ο 25άχρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, "σφράγισαν" μια ιστορική στιγμή της Ρίβερ Πλέιτ, την πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores μετά από 19 χρόνια.

Τότε, το 1996, είχε κατακτήσει το τρόπαιο, όπως και το 1986 και τις 2 φορές κόντρα στην Αμέρικα ντε Κάλι, ενώ το έχει χάσει το 1966 και το 1976 (από Πενιαρόλ και Κρουζέιρο, αντίστοιχα). Θα παίξει δηλαδή για πέμπτη φορά στον τελικό και αντίπαλος θα είναι η Ιντερνασιονάλ ή Τίγκρες.

Ο τελικός έχει δύο ματς, το πρώτο 29 Ιουλίου και η ρεβάνς 5 Αυγούστου.

Η σύνθεση της Ρίβερ Πλέιτ...

Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ, Κάρλος Σάντσες, Λούτσο Γκονσάλες (62' Μαγιάδα), Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες (69' Βιουδές), Μόρα (75' Καβενάγκι), Αλάριο.

Στον τελικό του Copa Libertadores η Ρίβερ Πλέιτ

Γκουαρανί - Ρίβερ Πλέιτ 1-1



TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ