COPA LIBERTADORES

Η Τίγκρες στον τελικό με την Ρίβερ Πλέιτ

Η Τίγκρες στον τελικό με την Ρίβερ Πλέιτ
Ζινιάκ

Η Τίγκρες όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος της ήττα από την Ιντερνασιονάλ στο πρώτο ματς, αλλά με 3-1 πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Copa Libertadores. Γκολ ο Ζινιάκ (VIDEO).

Ένα παιχνίδι με φόντο τον τελικό στο "Estadio Universitario" ανάμεσα στην Τίγκες και την Ιντερνασιονάλ. Οι Βραζιλιάνοι είχαν κερδίσει με 2-1 το πρώτο παιχνίδι και όλα έδειχναν πως είχαν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Τα πάντα άλλαξαν, ωστόσο, μόλις στο 18ο λεπτό, όταν ο Νταμ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζινιάκ με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ δίνοντας φτερά στα πόδια των συμπαικτών του.

Ο παράγοντας τύχη έπαιξε ρόλο στη συνέχεια του αγώνα. Στο 41ο λεπτό ένα ολέθριο λάθος του Zέφερσον είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, με κάπως απίθανο τρόπο.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αγαπημένος Αρέβαλο Ρίος στο 54' με κεφαλιά-ψαράκι μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Νταμ (δυο ασίστ), ενώ τρία λεπτά νωρίτερα πέναλτι έχασε ο Σόμπiς.

Στο 89ο λεπτό η Ιντερνασιονάλ μείωσε σε 3-1 με τον Λόπες, όμως τα πάντα είχαν κριθεί και η Τίγκρες πέρασε στον τελικό όπου θα βρει απέναντι της την Ρίβερ Πλέιτ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ποτέ στην ιστορία του θεσμού ομάδα από το Μεξικό δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο! Έτσι οι "τίγρεις" έχουν μία χρυσή ευκαιρία να γράψουν ιστορία.

Τα διπλά ματς με την Ρίβερ

Τίγκρες - Ρίβερ Πλέιτ

Ρίβερ Πλέιτ - Τίγκρες

* Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Μεξικό, γιατί η χώρα δεν βρίσκεται στην ομοσπονδία (CONMEBOL) και απαγορεύεται να τελειώσει η διοργάνωση εκτός Νοτίου Αμερικής. Γι αυτό το λόγο η Ρίβερ εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ