ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λάκης: "Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα χαρά και φιλία"

Λάκης: "Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα χαρά και φιλία"

Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Βασίλης Λάκης φόρεσε το βραχιόλι της φιλίας και μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο.

Μία ακόμη επίσκεψη σε έναν από τους αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποίησαν οι μικροί δωδεκάχρονοι πρεσβευτές Πέτρος Γαρείος – παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ – και Νεφέλη Μακντόναλντ – από το ACS Athens, American Community Schools - που θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ελλάδα στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για παιδιά "Football for Friendship" (Ποδόσφαιρο για τη Φιλία) που διοργανώνει η Gazprom.

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσουν με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για τη Μόσχα της Ρωσίας, όπου μαζί με άλλα παιδιά από 211 χώρες θα συμμετέχουν στις διεθνείς εκδηλώσεις για την προώθηση των αξιών του ποδοσφαίρου, ο Πέτρος και η Νεφέλη επισκέφθηκαν τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και μέλος της Εθνικής Ομάδας του EURO 2004, Βασίλη Λάκη, στο CAMPEON, τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διατηρεί ο ίδιος στο Μαρούσι.

Η μικρή Νεφέλη Μακντόναλντ – με το ρόλο της δημοσιογράφου της ελληνικής αποστολής- φόρεσε στον Βασίλη Λάκη το Βραχιόλι της Φιλίας σύμφωνα με το εθιμοτυπικό των συναντήσεων του F4F, ενώ ο μικρός Πέτρος Γαρείος – ο μικρός ποδοσφαιριστής της ελληνικής αποστολής και παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ - συνομίλησε με τα παιδιά της “Ακαδημίας Β.Λάκη” που βρίσκονταν στο γήπεδο και εξήγησε τους σκοπούς και την αποστολή του Football for Friendship. Και τα δύο παιδιά συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον Βασίλη Λάκη, τόσο για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στα σχολεία, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λάκης: "Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα χαρά και φιλία"

"Ευχαριστώ πολύ τον Πέτρο και τη Νεφέλη που επισκέφθηκαν σήμερα το Campeon και έτσι είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους πρεσβευτές της Ελλάδας για τις σημαντικές δράσεις και τα μηνύματα του "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία". Το Football For Friendship που διοργανώνεται από τη Gazprom είναι μια πολύ σημαντική και πολύτιμη διοργάνωση για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Όλοι εμείς που αγαπάμε αυτό το σπουδαίο άθλημα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πραγματικά ενώνει τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα χαρά και φιλία, ομαδικότητα, συνεργασία. Εύχομαι καλή επιτυχία στις φετινές εκδηλώσεις στη Μόσχα και στα παιδιά μας να περάσουν πολύ όμορφα και να κάνουν πολλούς νέους φίλους", δήλωσε ο Βασίλης Λάκης.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσα από τη συμμετοχή μου στο Football For Friendship 2018 γνωρίζω από κοντά τόσο σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο κύριος Βασίλης Λάκης. Του ζήτησα να μου πει τι πιστεύει ότι είναι πιο σημαντικό για να κάνει κάποιος καριέρα στο ποδόσφαιρο. Μου είπε: "Να αγαπά την μπάλα, να προσέχει την υγεία και τη διατροφή του, να προπονείται με συνέπεια και να καλλιεργεί το πνεύμα του". Θα κρατήσω αυτά τα λόγια για πάντα στο μυαλό μου", είπε ο δωδεκάχρονος πρεσβευτής και ποδοσφαιριστής Πέτρος Γαρείος.

Η δωδεκάχρονη Νεφέλη Μακντόναλντ είναι η μικρή δημοσιογράφος της αποστολής που θα συνοδεύσει τον Πέτρο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας και της συμμετοχής του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του "Football for Friendship" στη Μόσχα της Ρωσίας. "Φόρεσα στον κύριο Λάκη το Βραχιόλι της Φιλίας, σύμβολο του Football For Friendship και του εξήγησα ότι συμβολίζει τον γαλανό ουρανό και το γήπεδο του ποδοσφαίρου που πρέπει να είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά του κόσμου. Ενθουσιάστηκε και ζήτησε να του στείλουμε φωτογραφίες από το ταξίδι μας. Τον ευχαριστούμε πολύ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για αυτή τη συνάντηση".

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Το Football for Friendship είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom - επίσημος εταίρος της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών - της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Στο πλαίσιο του F4F κάθε χώρα στέλνει δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές (έναν μικρό ποδοσφαιριστή και έναν μικρό δημοσιογράφο) επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσω διαδικασίας Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη - εκπρόσωπο κάθε χώρας. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι ο δωδεκάχρονος Πέτρος Γαρείος, ενώ η μικρή Νεφέλη Μακντόναλντ από το ACS Athens σε ρόλο δημοσιογράφου θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Έλληνας παίκτης θα παίξει στην ομάδα Ορεσίβιος Κερκόβηρος και οι συμπαίκτες του θα είναι παιδιά από το Καμερούν, την Κούβα, τα νησιά Φίτζι, τη Νορβηγία και τη Βολιβία.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

F4F Photo and video materials: http://media.footballforfriendship.com

F4F Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

F4F Youtube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

F4F Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship

F4F Twitter: https://twitter.com/football4f

F4F website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ