ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: "Παράλειψη που επιφέρει ακυρότητα της διαδικασίας"

Κούγιας: "Παράλειψη που επιφέρει ακυρότητα της διαδικασίας"
Κούγιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του ήταν κάθετος και υποστήριξε ότι η παράλειψη του ανακριτή επιφέρει απόλυτη ακυρότητα της έως τώρα διαδικασίας στην υπόθεση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα lykavitos.gr και είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα δικονομικής φύσης, που είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσουν την υπόθεση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο Αλέξης Κούγιας, νομικός και πρόεδρος της ΑΕΛ, σε δηλώσεις του ήταν κάθετος και υποστήριξε ότι η παράλειψη του ανακριτή επιφέρει απόλυτη ακυρότητα της έως τώρα διαδικασίας.

"Μου κάνει εντύπωση πώς υπέπεσε σ’ αυτό το λάθος ο κύριος ανακριτής γιατί πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επαρκή νομικά δικαστικά λειτουργό.

Η συγκεκριμένη παράλειψη επιφέρει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία είναι σχετική κι αν δεν προβληθεί θεραπεύεται.

Επομένως πολύ σωστά οι δικηγόροι προέβαλλαν την ακυρότητα σε αυτό το στάδιο και είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να προτείνει την ακυρότητα αυτή στο Δικαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο να γυρίσει την δικογραφία στο στάδιο της ανάκρισης.

Είναι η μοναδική περίπτωση πια με τις νέες δικονομικές διατάξεις για τις fast track δίκες, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να επιστρέψει την δικογραφία στην ανάκριση.

Είναι απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία αν δεν προβληθεί δεν θεραπεύεται. Είναι υποχρεωτικό για τον εισαγγελέα, σε διαφορετική περίπτωση θα υποπέσει σε δικονομικό λάθος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ