ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποδόσφαιρο

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποδόσφαιρο
Κοντονής, Τσίπρας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μετ την οποία εκφράζει την θέση του κυβερνώντος κόμματος, ως επιτακτική ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Τη θέση του κυβερνώντος κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου, εξέφρασε το τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής, καλώντας άπαντες να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η διαφθορά.

"Ήρθε η ώρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και για τον εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού!", υπογραμμίζει το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ που υπογραμμίζει ότι "η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο" και σημειώνει ότι "η κοινωνία έχει δώσει την εντολή να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, η κακοδιαχείριση, η ασυδοσία και οι παθογένειες που οδήγησαν στην ανυποληψία και εξέθρεψαν την ανεξέλεγκτη βία στους αγωνιστικούς χώρους".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως "οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στα ζητήματα της αντιμετώπισης της βίας και του ντόπινγκ, αποτελούν την αυτονόητη εφαρμογή της λαϊκής κυριαρχίας και της νομοθετικής λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κι έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, τη συντριβή του συστήματος της ανομίας και της διαφθοράς του ελληνικού αθλητισμού".

"Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) οφείλει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές που οι ίδιες, η UEFA και η FIFA προσδιορίζουν για τις ομοσπονδίες - μέλη τους", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι "η ΕΠΟ οφείλει να μην παρερμηνεύει σκόπιμα τις έννοιες της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής νομιμότητας".

"Η πρόσφατη συμφωνία στο χώρο του ποδοσφαίρου, στην οποία πρωτοστάτησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συνιστά ένα θετικό άλμα για όλο το αθλητικό φάσμα της χώρας μας", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι η προσπάθεια για την αναγέννηση του αθλητικού κινήματος δεν θα είναι ένας απλός περίπατος. "Αθλητές, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η διαφθορά. Οφείλουν να ορθώνουν καθημερινά το ανάστημά τους και να καταγγέλλουν τις ανομίες, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει" υπογραμμίζει το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του κόμματος.

Photo credit: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ