ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπέγραψε πεντάχρονο με καρκίνο

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπέγραψε πεντάχρονο με καρκίνο

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με έναν πεντάχρονο που πάσχει από καρκίνο.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την κίνηση των ανθρώπων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι έδειξαν έμπρακτα ότι παρά την πίεση που έχει ο πρωταθλητισμός οι ομάδες δεν πρέπει να ξεχνούν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Έτσι, αποφάσισαν να μετατρέψουν το όνειρο ενός μικρού τους φιλάθλου σε πραγματικότητα.

Ήρωας του παραμυθιού είναι ο Φρανσίσκο, ένα πεντάχρονο αγόρι το οποίο δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Ο Φρανσίσκο είναι φανατικός φίλαθλους της Σπόρτινγκ και έτσι η ομάδα αποφάσισε να τον αποκτήσει και να καλύψει όλα τα έξοδα, στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπέγραψε πεντάχρονο με καρκίνο
© SPORTING CP

Μάλιστα, ο πεντάχρονος, ο οποίος θα φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, θα είναι ο... ποδοσφαιριστής που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο φιλικό με τη Λιόν!

"Με χαρά ανακοινώνουμε την απόκτηση του Φρανσίσκο, του οποίου η δουλειά είναι να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο πρώτο μας παιχνίδι της σεζόν. Είναι η μεγάλη μεταγραφή της βραδιά. Είναι ένα μεγάλο όνομα το οποίο θα δείξει σε όλους τι είναι η Σπόρτινγκ.

Ο σύλλογος μας μετρά ήδη 110 χρόνια ζωής και με ανθρώπους σαν τον Φρανσίσκο θα ζήσει ακόμα άλλα 110 χρόνια. Το όνειρο εκπληρώθηκε όταν ο μικρός Φρανσίσκο καθοδήγησε την ομάδα μπροστά σε 30.000 φιλάθλους και πήγε στη σέντρα για να ξεκινήσει το παιχνίδι" ήταν το σχόλιο του προέδρου της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο.

Αυτό είναι ένα κομμάτι, το οποίο πρέπει να είναι αναπόσπαστο του αθλητισμού και τέτοια παραδείγματα δεν πρέπει να αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα, αλλά μία καθημερινότητα.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υπέγραψε πεντάχρονο με καρκίνο
© SPORTING CP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ