ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η προεπιλογή ενόψει miniEURO 2015

Η προεπιλογή ενόψει miniEURO 2015

Η Ελληνική Ομάδα Minifootball ξεκινά την περιπέτειά της για το 2015 το ερχόμενο σαββατοκύριακο, με τη λίστα του Αποστόλη Γκαϊφύλλια να περιλαμβάνει 26 ονόματα για τα αρχικά trials.

Το Σάββατο οι εκλεκτοί του τεχνικού μας θα έχουν συγκεντρωθεί στην Αθήνα, στην εγκατάσταση Soccer Park Παπάγου, από διάφορα μέρη της Ελλάδας που διεξήχθη το ελληνικό πρωτάθλημα Minifootball N'JOY UNI-League και θα προσπαθήσουν να τον πείσουν πως αξίζουν μία θέση στην τελική 12άδα.

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, περιλαμβάνονται ιδιαίτερα ταλαντούχοι παίχτες και πρέπει να είναι σαφές πως και μόνο η κλήση στην προεπιλογή συνιστά μια μεγάλη ατομική επιτυχία αλλά και διάκριση για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν και τους έδωσαν την δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους. Το minifootball δείχνει να βρίσκεται στην καρδιά του ενδιαφέροντος της mybet η οποία συνεχίζει να "βλέπει" Ελλάδα και να στηρίζει το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του, δηλαδή την Ελληνική Ομάδα.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης στην Ελλάδα έχει από το 2013 η NOVA με τα κανάλια Novasports που φέτος θα μεταδώσουν ζωντανά πέραν από τα παιχνίδια της Ελληνικής Ομάδα και μία ευρεία γκάμα σημαντικών αγώνων της διοργάνωσης.

Το Total της ΦΑΓΕ θα είναι παρόν πρώτη φορά στην Ελληνική Ομάδα υποστηρίζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο την εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό και ευβρισκόμενο μάλιστα στο μπροστινό μέρος της φανέλας. Πρόκειται για μία καινοτόμα ενέργεια ενός από τα πιο γνωστά και περήφανα ελληνικά brandsστο εξωτερικό.

Βλέποντας τα 26 ονόματα, μπορούμε να κάνουμε μερικές αξιόλογες παρατήρησεις.

- Απουσιάζουν πολλά γνωστά ονόματα του παρελθόντος, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει την φήμη που αιωρούνταν για μερική ανανέωση στο αίμα της ομάδας.

- Η ανανέωση της ομάδας σχετίζεται και με την θέσπιση αυστηρών όρων που σχετίζονται με όριο συμμετοχών στο ελληνικό Πρωτάθλημα, παράγοντας που στοχεύει στην αναβάθμιση του προϊόντος και την τόνωση της αξιοπιστίας του.

- Από τους "μπαρουτοκαπνισμένους" έχουμε πλέον μόνο τον Καραβίδα και τον Λεβέντη οι οποίοι πάνε αισίως για την 3η συνεχόμενη χρονιά τους στην ομάδα. Από τους υπόλοιπους, έχουμε ακόμα 5 παίχτες που έχουν ζήσει την εμπειρία από μία χρονιά έκαστος και είναι ο Ντρένοβα (2012), οι Πομώνης και Βανδώρος (2013) και οι Ντούβλης και Νικολάου (2014).

- Ο Λευκαρίτης, ένας εκ των αρχηγών τα τελευταία 2 χρόνια έκλεισε το κεφάλαιο της Ελληνικής Ομάδας με μία συγκινητική ανακοίνωση μόλις 4 μέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των ονομάτων, που ανέφερε: "Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Ελληνική Ομάδα Minifootball, για τις ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια,εκπροσωπώντας το εθνόσημο σε Ρέθυμνο και Μαυροβούνιο. Τον coach Αποστόλη Γκαϊφύλλια,και όσους δούλεψαν από κοντά για να είναι εφικτό όλο αυτό! Λόγω επαγγελματικών κ προσωπικών υποχρεώσεων, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να διεκδικήσω τη θέση μου και πάλι στην ομάδα για το miniE URO της Κροατίας, τον Σεπτέμβριο. Σας εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου καλή επιτυχία και να το απολαύσετε!".

- Η πλειοψηφία των παιχτών προέρχεται φέτος από την Αθήνα. Αυτό είναι λογικό καθώς στην Πανελλήνια Τελική Φάση κυριάρχησαν οι Αθηναϊκές Ομάδες με 3 εκ των 5 που συμμετείχαν να φτάνουν στο Final Four.

- Στην 26άδα συμπεριλαμβάνονται 11 παίχτες από ομάδες όλης της Ελλάδας που δεν έφτασαν στην Πανελλήνια Τελική Φάση, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως τα «μάτια» του τεχνικού επιτελείου δουλεύουν διακριτικά όλο το χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο που μία κορυφαία ελληνική εταιρία με μεγάλη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, όπως η OB (Orphee Beinoglou) είναι χορηγός της Ελληνικής Ομάδας μέχρι και το 2015. Στον χώρο των logistics, αποτελεί leading brand στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και γενικότερα την Ανατολική Ευρώπη.

Τα 26 ονόματα με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής:

(GK) ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Αθήνα)

(GK) ΠΟΜΩΝΗΣ ΠΑΝΟΣ (Αθήνα)

(GK) ΡΟΥΜΠΗΣ ΦΩΤΗΣ (Ρέθυμνο)

(GK) ΣΙΑΚΑΜΠΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αθήνα)

ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ (Αθήνα)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Αθήνα)

ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΣ (Αθήνα)

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (Ηράκλειο)

ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Αθήνα)

ΓΚΙΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Θεσσαλονίκη)

ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αθήνα)

ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αθήνα)

ΚΕΛΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αθήνα)

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αθήνα)

ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αθήνα)

ΜΠΑΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ρέθυμνο)

ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ ΕΡΒΙΝ (Αθήνα)

ΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Αθήνα)

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟΣ (Ιωάννινα)

ΝΤΟΥΒΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (Αθήνα)

ΝΤΡΕΝΟΒΑ ΑΝΤΡΕΑΣ (Αθήνα)

ΣΟΦΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Ηράκλειο)

ΣΥΡΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Αθήνα)

ΤΑΡΑΜΑΣ ΡΑΦΑΗΛ (Θεσσαλονίκη)

ΤΣΙΝΙΒΙΤΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Αθήνα)

ΧΑΤΖΗΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ (Αθήνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ