ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για την πρόκριση με την Ισπανία η Εθνική miniEuro!

Για την πρόκριση με την Ισπανία η Εθνική miniEuro!

Με ένα μεγάλο γκολ από τον Ραφαήλ Ταραμά, η Ελλάδα πήρε έναν "χρυσό" βαθμό απέναντι στην υπερδύναμη του minifootball Τσεχία και πάει πια να πάρει την πρόκριση για τους “16” του miniEURO 2015 στον αυριανό (25/9) "τελικό" με την Ισπανία.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε έξυπνα, έπαιξε στην κόντρα και όταν χρειάστηκε να αντιδράσει στο γκολ των Τσέχων, το έκανε άμεσα. Το τελικό 1-1 την έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου και πάει πλέον για δύο αποτελέσματα στο κρίσιμο ματς με την ομάδα της Ισπανίας, η οποία είναι ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος.

Οι παίκτες του Απόστολου Γκαϊφύλλια ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και με ωριμότητα πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος ήρθε απέναντι σε ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης.

Αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Βοσνίας σε νοκ άουτ ματς για την φάση των "16".

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκάθαρους ρόλους: Η Ελλάδα έδωσε χώρο στους Τσέχους και έβγαινε στην κόντρα για να ψάξει το γκολ.

Στο 8', η ελληνική ομάδα έφυγε στην κόντρα με τον Ταραμά, αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Γκρούμπερ, σε μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Τσεχία έχασε τετ-α-τετ στον 9', όταν ο Πομώνης έδιωξε με αυτοθυσία το σουτ του Τσένεκ.

Στο 18', η Ελλάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Νικολάου, ο οποίος έκανε το ένα-δύο με τον Ντρένοβα μόνος από τα δεξιά στην κόντρα πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό του β' μέρους, ο Πομώνης έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Παντέρα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 26' λεπτό, ο Λέβτσικ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Τσεχία με κοντινή προβολή από αριστερά. Η αντίδραση της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση. Στο 31' ο Καραβίδας εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και ο Ταραμάς με φοβερό βολ-πλανέ σημείωσε το 1-1, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Έλληνες και τους Κύπριους που βρίσκονταν στην κερκίδα!

Μετά το 1-1, οι Τσέχοι κράτησαν την κατοχή της μπάλας χωρίς να πιέσουν, αφού το 1-1 τους εξασφάλιζε την πρώτη θέση στον όμιλο και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς των "16".

ΕΛΛΑΔΑ (Γκαϊφύλλιας): Μπουρνιάς, Καραβίδας, Γιοβανόπουλος, Νικολάου, Ντούβλης, Μπούρας, Ντρένοβα, Γκιάλης, Σιακαμπένης, Ταραμάς, Πομώνης, Γιαννουλάκης, Θανάσης.

Τσεχία (Πόκορνι): Γκρούμπερ, Πρότσασκα, Τούρτενβαλντ, Κούμπελκα, Νόβακ, Τσέρνι, Τσένεκ, Λέισικ, Λέβτσικ, Παντέρα, Τράχλ, Σβίχαλεκ, Ντουμπράσκι, Μάρικ, Βόμποριλ, Βίσεκ.

*Στα άλλα ματς του ομίλου, η Ισπανία κέρδισε το Βέλγιο με 3-0 και η Τσεχία επίσης το Βέλγιο με 5-2.

Βαθμολογία 5ου Ομίλου

Τσεχία 8-4 / 7

ΕΛΛΑΔΑ 2-1 / 4

Ισπανία 4-2 / 3

Βέλγιο 2-9 / 0

Ταραμάς: "Ευτυχισμένος για το πρώτο μου γκολ στη διοργάνωση"

Ο σκόρερ της ελληνικής ομάδας, Ραφαήλ Ταραμάς, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα, αλλά και για το πανέμορφο και κρίσιμο, όπως αποδείχθηκε, γκολ του: "Ήταν το πρώτο μου γκολ στη διοργάνωση και το χάρηκα πολύ. Στηθήκαμε καλά στο ματς, χάσαμε μία καλή ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ στο 0-0, αλλά ακόμα και όταν δεχθήκαμε το γκολ αντιδράσαμε. Είχαμε καλή παρουσία και πάμε πλέον στον “τελικό” με την Ισπανία για να πάρουμε την πρόκριση στους 16".

Γκαϊφύλλιας: "Αντιδράσαμε και δικαιωθήκαμε"

Στην ισοφάριση της ομάδας στάθηκε ο τεχνικός της Ελληνικής ομάδας, Απόστολος Γκαϊφύλλιας, ο οποίος τόνισε ότι η Ελληνική ομάδα θα τα δώσει όλα πλέον για να προκριθεί: "Ξέραμε τι θέλαμε στο γήπεδο και δεν χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αντιδράσαμε άμεσα, ισοφαρίσαμε και δεν απειληθήκαμε από εκεί και μετά μέχρι το τέλος. Τα παιδιά έδειξαν σοβαρότητα και, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πάμε πια για δύο αποτελέσματα στο ματς με τους Ισπανούς, προκειμένου να περάσουμε στους “16”. Θα τα δώσουμε όλα για να βρεθεί η Ελλάδα στην επόμενη φάση".

Η EMF είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Minifootball η οποία καλύπτει το άθλημα πανευρωπαϊκά και μετρά περισσότερους από 1.000.000 παίχτες στην γηραιά ήπειρο και κορύφωσή της αποτελεί το miniEURO που μεταδίδεται ζωντανά στην Ελλάδα από τα κανάλια novasports.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ