ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό στο Βέλγιο

Έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό στο Βέλγιο

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Βελγίου έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό παικτών σε αγώνες του πρωταθλήματος της χώρας.

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο πρωτάθλημα του Βελγίου με τον παράνομο στοιχηματισμό παικτών σε αγώνες των ομάδων τους. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι αυτό στο οποίο αγωνίζονται οι περισσότεροι Έλληνες, αφού συνολικά εννιά παίζουν στην Jupiler Pro League.

Μέχρι στιγμής καμία από τις ομάδες που αγωνίζονται Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο που ξεκίνησε από την Μπέβερεν.

Η βελγική ομάδα απέβαλλε από τις τάξεις της τον τερματοφύλακα Λοράν Ενκινέ. Ο 24χρονος γκολκίπερ κατηγορήθηκε ότι στοιχημάτισε παράνομα σε αγώνα της ομάδας του με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί αμέσως από την Μπέβερεν.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, την αμέσως επόμενη ημέρα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου ξεκίνησε ήδη την ακροαματική διαδικασία αφού ο στοιχηματισμός απαγορεύεται σε παίκτες, προπονητές και προέδρους ομάδων. Η επιβεβαίωση ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο.

"Αρκετές έρευνες ξεκίνησαν για να διαπιστωθεί εάν βασικοί παίκτες έχουν παραβεί το άρθρο 1404 των κανονισμών της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύεται ο στοιχηματισμός σε παίκτες, προπονητές και προέδρους ομάδων να στοιχηματίζουν. Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν θα γίνει καμία άλλη τοποθέτηση. Θα ενημερωθείτε όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες" τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Βέλγων ήδη τέσσερις παίκτες θεωρούνται ύποπτοι. Αυτοί είναι ο Ολιβιέ Ντεσάχτ (Άντερλεχτ), Νόουλεντζ Μουσόνα (Οστάνδη), Λορέν Ενκινέ (Μπέβερεν) και Τουρ Ντίερκ (Άντβερπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ