ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Ο Χόρχε Κάμπος θάμπωνε (κυριολεκτικά) τους αντιπάλους του Μεξικού, με αυτά που φορούσε. Όλα δικές του δημιουργίες. Κάποιοι ζήλεψαν. Θέλησαν να τον αντιγράψουν. Αν τα κατάφεραν; Εσείς θα μας το πείτε αυτό.

Για τον κόσμο του ποδοσφαίρου ήταν ο Χόρχε Κάμπος. Για τη μητέρα του, ο Χόρχε Φρανσίσκο Κάμπος Ναβαρέτ. Για τους φίλους ο "El Brody" και o "Εl Chapulin". Για όλους τους άλλους, απλά αυτός που φόρεσε τις πιο φανταχτερές εμφανίσεις, στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Κάποιοι ζήλεψαν. Θέλησαν να του κλέψουν τη δόξα. Αν τα κατάφεραν; Δείτε τον ανταγωνισμό και αποφασίστε μόνοι σας.

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

H Μόναχο 1860 είχε επέτειο 150 χρόνων και είπε να κάνει δώρο στον εαυτό της μια ειδική, συλλεκτική εμφάνιση. Η ιδέα ήταν να χωρέσουν στη φανέλα τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο σε αυτά τα 150 χρόνια ύπαρξης. Η πράξη μάλλον δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα ήθελε η ομάδα...

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Σημασία έχει να κάνεις εντύπωση, με τις εμφανίσεις σου. Η Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ πήρε το θέμα, με την ευρύτερη έννοια, το 1994 και το δίχως άλλο, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Η Άρσεναλ πρωτοεμφάνισε αυτή τη φανέλα τη σεζόν 1991-92. Ήταν αυτή για τους εκτός έδρας αγώνες της. Προφανώς, άρεσε (είχε αυτό... το κάτι) και για αυτό την κράτησε και για την αγωνιστική περίοδο 1992-93.

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Κάποιοι το αποκάλεσαν τέχνη. Άλλοι... ατύχημα. Υπήρχαν κακοήθεις που υποστήριξαν ότι έπεσε κέτσαπ στο ύφασμα και... το έκαναν εμφάνιση. Εν πάση περιπτώσει, η Ατλέτικο Μπιλμπάο φόρεσε αυτή τη δημιουργία.

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Η Αυστραλία υπάρχει... τόσα χρόνια. Νωρίτερα απ' όταν την ανακάλυψαν Ολλανδοί εξερευνητές (το 1606). Τουτέστιν, μέχρι τη σήμερον ημέρα έχουν δοκιμαστεί όλες οι εκδοχές για τις εθνικές φανέλες. Αυτή της φωτογραφίας, προκρίθηκε για τα εντός έδρας ματς του 1991.

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Oι Colorado Caribous είναι επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου που "υπάρχει" από το 1978, στο Ντένβερ του Κολοράντο. Ουδείς θα τους ήξερε, αν δεν ήταν και αυτοί που φόρεσαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της ιστορίας (με... μοτίβο δυτικού στιλ, φτερά και πέπουλα).

Oμάδα που λέγεται "Hull City Tigers" δεν θα γινόταν να 'χει για έμβλημα... φοίνικα. Οι διοικούντες την ομάδα το πέρασαν στο επόμενο επίπεδο, όταν "έφτιαξαν" τιγρέ εμφανίσεις!

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Προφανώς και στόχος των δημιουργών αυτού... του πράγματος ήταν να μπορεί η Crystal Palace να ζαλίσει τους αντιπάλους, με τον όποιον τρόπο. Αν τα κατάφερε; Κάντε εικόνα τη συγκεκριμένη φανέλα να κουνιέται. Ε; Πώς σας φάνηκε;

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Η Shimizu S-Pulse δεν είναι υπερδύναμη του χώρου, ωστόσο στέκει αγέρωχη στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, από το 1991. Εδρεύει στη Shizuoka που θεωρείται "ποδοσφαιρομάνα" και έχει γήπεδο 20.339 θέσεων. Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι ότι το 1991 έχασε στα πέναλτι τον τίτλο. Πού τη βρήκαμε; Είναι σε όλες τις λίστες με τις χειρότερες εμφανίσεις.

1+1 (bonus track)

Οι τερματοφύλακες είναι στη πιο δεινή κατάσταση. Για αυτό και θα ασχοληθούμε μόνο μαζί τους, σε επόμενο "αφιέρωμα". Ο Χόρχε Κάμπος όμως, δεν ανήκει με το λαό. Είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο γκολκίπερ και επιιθετικός του Μεξικού σχεδίαζε ΜΟΝΟΣ τις εμφανίσεις του, όταν υπερασπιζόταν τα γκολπόστ. Τι κατάλαβε; Αδιάφορο. Το θέμα είναι τι καταλάβαμε εμείς.

Αυτό...

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

...αυτό

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

ΚΑΙ αυτό.

Εμφανίσεις που ζαλίζουν!

Α, και σκεφτείτε τα όλα σε όλους τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ