ΕΛΛΑΔΑ

Ζήτησε την έκθεση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια έξω από το Καραϊσκάκη ο Κοντονής

Ζήτησε την έκθεση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια έξω από το Καραϊσκάκη ο Κοντονής
Κοντονής INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Κοντονής ενημερώθηκε για τα επεισόδια πριν το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ και ζήτησε από τη ΓΑΔΑ την έκθεση για τα γεγονότα που συνέβησαν έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης', με σκοπό να διαπιστώσει αν συντρέχουν λόγοι για να επέμβει.

Επίθεση σε αστυνομικούς από εξαγριωμένους χούλιγκαν έλαβε χώρα πριν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ το βράδυ της Πέμπτης (25/02). Στον αέρα πυροβόλησαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έξω από το γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για να ξεφύγουν από την ενέδρα αγριεμένων χούλιγκαν. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για "ενέδρα θανάτου" που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 αστυνομικοί.

Το περιστατικό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οφείλεται στις λανθασμένες επιλογές, μεμονωμένης χρησιμοποίησης ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., των οποίων η αποστολή είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι οι οργανωμένες ομάδες χούλιγκαν.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ενημερώθηκε για τα επεισόδια και ζήτησε από τη ΓΑΔΑ την έκθεση της αστυνομίας, με σκοπό να διαπιστώσει αν συντρέχουν λόγοι για να επέμβει, καθώς ο νέος νόμος τού επιτρέπει να επιβάλλει πρόστιμα ακόμη και σε ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Αυτό είχε πράξει και στα επεισόδια μετά το φινάλε του αγώνα ΠΑΟΚ - Ντόρτμουντ στην Τούμπα, όταν εισέβαλαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο. Η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ είχε τιμωρηθεί τότε με 40.000 ευρώ πρόστιμο, με την απόφαση πάντως να ανακοινώνεται στις αρχές Γενάρη, όπερ σημαίνει ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και σε περίπτωση που αποφασίσει να τιμωρήσει και τον Ολυμπιακό.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ