ΕΛΛΑΔΑ

Ζήκος: "Χωρίς Έλληνες δεν μπορείς να δημιουργήσεις"

Ζήκος: "Χωρίς Έλληνες δεν μπορείς να δημιουργήσεις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ, Άκης Ζήκος, υποστήριξε ότι η ανάδειξη νέων ταλέντων απαιτεί υπομονή, παραδέχθηκε ότι δεν κλείνει τις πόρτες στην Ένωση και τόνισε ότι Γαλανόπουλος ξεχώριζε από μικρός.

Ο Άκης Ζήκος, πρώην τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ και νυν διευθυντής του αθλητικού προγράμματος ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων "Νέα Γενιά Ζηρίδη" παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα, "Young Talents", στην οποία υποστήριξε ότι παρά την αποχώρησή του από το αντίστοιχο πόστο στην Ένωση ποτέ δεν έκλεισε τις πόρτες της επιστροφής, ενώ ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η απαιτούμενη υπομονή για την ανάδειξη νέων ταλέντων.

"Προσπάθησα να περάσω μοντέλο ότι τσεκάρουμε τα παιδιά, βλέπουμε τις αδυναμίες τους και δουλεύουμε πάνω εκεί. Θέλαμε δικαιοσύνη και αξιοκρατία και να το εισπράξουν αυτό γονείς. Συνεργαστήκαμε με Γάλλο αθλίατρο, κάναμε ατομικούς ελέγχους σε κάθε παιδί και δουλέψαμε πάνω εκεί. Στις Ακαδημίες το καλύτερο σημείο ήταν όταν ξεκινήσαμε.

Αποκτήσαμε έδρα, ενώ δεν είχαμε καν γήπεδο. Έγινε νέο ξεκίνημα. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δίνουν 200-300.000 ευρώ στους ξένους. Καλύτερα να δώσουν στις Ακαδημίες και να βγει ένα παιδί μετά από κάποια χρόνια. Υπάρχει και μεγάλη πίεση στο ποδόσφαιρο από τον κόσμο και τις εφημερίδες. Τα θέλουμε όλα. Δεν έχουμε νέους παίκτες και όταν βάζουμε, γκρινιάζουν που πάμε με τους νέους. Πρέπει να μάθει ο κόσμος. Η ομάδα πρέπει να περνά την φιλοσοφία της προς τα έξω. Τι θέλει να κάνει. Χωρίς Έλληνες δεν μπορείς να δημιουργήσεις κλίμα και δεμένο σύνολο σε μία ομάδα.

Πριν τρία χρόνια αποκτήσαμε γήπεδο στην ΑΕΚ. Ήρθαν εξειδικευμένοι άνθρωποι τότε. Δεν χτίζεις με τούβλα σε ένα χρόνο. Πρέπει να επενδύσεις για να έχεις αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να απαντήσω αν γυρίσω στην ΑΕΚ. Ο κύριος στόχος μου είναι ο χώρος των Ακαδημιών. Ποτέ δεν κλείνω πόρτες. Να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, να υπάρχει μία κοινή φιλοσοφία και να στοχεύουμε και οι δύο στο ίδιο πράγμα. Δεν έχω ασχοληθεί με την προπονητική. Δεν θέλω να το παίξω ειδικός.

Μπορώ να ασκήσω διοίκηση σε Ακαδημίες και να μεταφέρω μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Δεν με ενδιαφέρουν διοικητικά πόστα. Εννοείται ήταν μικρό το διάστημα που έμεινα στην ΑΕΚ ήταν πολύ μικρό. Η εκπαίδευση ξεκινά στα 12 και παραδίδεις το παιδί ως ποδοσφαιριστή στα 16. Αυτή την εξαετία είναι που το δουλεύεις. Πρέπει να υπάρχει υγιής κατάσταση και ξεκάθαροι ρόλοι. Ο Γαλανόπουλος πάντα ξεχώριζε στην ΑΕΚ. Πιστεύω θα παίξει ποδόσφαιρο. Σοβαρό παιδί με ωριμότητα και θετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο", υποστήριξε ο Άκης Ζήκος.

Photo credits: Action images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ