ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τροπολογία για το εκλογικό σύστημα

Χωρίς τροπολογία για το εκλογικό σύστημα
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Χωρίς τροπολογία για την αλλαγή το εκλογικού συστήματος ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τη μορφή κατ' επείγοντος για το ντόπινγκ. Θα περάσει στο μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο.

Χωρίς τροπολογία για την αλλαγή το εκλογικού συστήματος ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τη μορφή κατ' επείγοντος για το ντόπινγκ. Η τροπολογία που επιχείρησε να προωθήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, δεν κατατέθηκε τελικά παρά την φημολογία που αναπτύχθηκε νωρίτερα.

Πάντως, ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να δεσμεύτηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του πως η τροπολογία θα περάσει με το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο, που επεξεργάζεται η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου και το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Μάιο και σίγουρα πριν τις εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο.

"Δεν αισθάνομαι άνετα όταν φέρνουμε νομοσχέδιο με μορφή κατεπείγοντος, περικόπτεται η δυνατότητα των συναδέλφων να εκθέσουν τις απόψεις τους. Έχουμε όμως, ένα ειδικό ζήτημα. Εμείς κάναμε το αδύνατο δυνατό για να είμαστε εναρμονισμένοι με τον κώδικα της WADA. Έχουμε προθεσμία ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι τις 18/3.

Αυτή η ανταλλαγή απόψεων και των κειμένων που έπρεπε να διορθωθούν, καθυστέρησε πάρα πολύ. Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί ο νόμος μέσα στις προθεσμίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον ελληνικό αθλητισμό να βρεθεί εκτός ολυμπιακού κινήματος. Εδώ κάτι σοβαρό διακυβεύεται για ελληνικό αθλητισμό", τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Στη δευτερολογία του επεσήμανε: "Δεν ήρθαμε στην συζήτηση για να οξύνουμε τα πνεύματα, ούτε για να αποδώσουμε ευθύνες. Ορισμένα πράγματα ήταν γνωστά από το 2013 που δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις αναλάβαμε, επισημάνθηκε το πρόβλημα και μετά τις επαφές που έγιναν, η Ελλάδα δεν μπήκε στην κόκκινη ζώνη και μας δόθηκε η προθεσμία από το Δ.Σ. της WADA μέχρι τις 18 Μαρτίου. Μας ζητάνε να εναρμονιστούμε. Κατά το ελληνικό δίκαιο η εναρμόνιση απαιτεί νόμο. Κάναμε προσπάθεια μήπως πάρουμε περαιτέρω προθεσμία αλλά δεν μας δόθηκε".

"Διαφωνούμε με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. Θα μπορούσε ο κύριος Κοντονής να φέρει το νομοσχέδιο πολύ νωρίτερα. Την WADA την ενδιαφέρει να κατατεθεί το νομοσχέδιο, δεν την ενδιαφέρει αν θα συζητηθεί σε 3 ή 53 συνεδριάσεις", δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή. Αύριο (17/3), από τις 12 μ. μέχρι τις 3 μ.μ. θα κληθούν οι αρμόδιοι φορείς για να εκθέσουν τις απόψεις τους.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ