ΕΛΛΑΔΑ

Χριστόπουλος: "Έχει ισχυρά χαρτιά ο Ολυμπιακός"

Χριστόπουλος: "Έχει ισχυρά χαρτιά ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός έχει τύχη στο αποψινό (16/9) ματς με τη Μπάγερν Μονάχου κατέθεσε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Fever Pitch» με τους Θέμη Καίσαρη και Σταύρο Γεωργακόπουλο ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Fever Pitch» με τους Θέμη Καίσαρη και Σταύρο Γεωργακόπουλο για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League με τη Μπάγερν Μονάχου.

Για την τεχνική προσέγγιση του Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: « Είναι ένα πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχει τύχει να δω την Μπάγερν. Σίγουρα δεν είναι στα φόρτε της. Το φορμάρισμα της δεν είναι υψηλό και είναι λογικό. Όμως αυτές οι ομάδες έχουν το βάθος και την ποιότητα αν και είναι στο 40% του φορμαρίσματος, να κερδίζουν απλά παιχνίδια. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού. Έχει τους ποδοσφαιριστές και έχει κάνει την ανάλυσή του. Επειδή παρακολουθώ την Μπάγερν φέτος μπαίνουν στην φιλοσοφία του προπονητή της. Είναι μία ομάδα που μπορεί να βρει λύσεις μόνη της. Έχει παίκτες με υψηλή ευφυΐα. Η Μπάγερν και ο Γκουαρδιόλα στηρίζεται στο 4-3-3, ωστόσο δημιουργεί παραλλαγές. Τελευταίο συχνό φαινόμενο είναι το 3-3-4 ή το 3-3-3-1. έχει χρησιμοποιηθεί πριν από 15 χρόνια στην Ρόμα του Καπέλο, με παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά.

Η Μπάγερν προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις από τα πλάγια, αλλά δεν υπάρχει Ντάνι Άλβες. Αυτού του επιπέδου οι ομάδες όταν τις πιέζεις ψηλά, έχουν τους παίκτες να περάσουν μία γρήγορη μπαλιά, να σου δημιουργήσει αριθμία. Η φιλοσοφία του Γκουραδιόλα είναι να μην το κάνει αυτό και να αναπτυχθεί με την μπάλα κάτω, κάτι που δημιουργεί προβλήματα και δέχεται εύκολα γκολ. Από εκεί και πέρα για κάποιους δικούς του λόγους επιμένει σε αυτή την κατάσταση. Όταν η Μπάγερν θέλει να πιέσει πολύ και βγάζει το αριστερό της μπακ πολύ ψηλά, οργανωμένα είναι πιο εύκολα να την πιέσεις. Αν ο Αλάμπα είναι καλά και παίξει στόπερ τότε σίγουρα η τριάδα, θα είναι Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο και Βιδάλ. Είναι πολύ ισχυρή, ποιοτική και μαχητική τριάδα. Ο Τσάμπι υστερεί σε ταχύτητα και το transition game μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Ο κύριος Σίλβα πρέπει να έχει πρώτα στο μυαλό του το πως θα αμυνθεί και στο transition game. Δεν ξέρω για πόσο θα έχει την μπάλα στα πόδια της η ομάδα του».

Για το ότι οι πιο πολλοί παίκτες της Μπάγερν δεν έχουν στάνταρ θέσεις: «Το βασικό είναι ο σχηματισμός που ξεκινάς. Από εκεί και πέρα επειδή είναι ιδιαίτερη η τακτική ξεκινούν οι προσαρμογές. Ας πούμε όταν ανεβαίνουν τα μπακ είναι λογικό ο Τσάμπι Αλόνσο να γυρίσει στα στόπερ να πάρει την μπάλα για να δημιουργήσει. Αυτές είναι κάποιες προσαρμογές που γίνονται σε όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να κάνει αυτά που κάνει ο Γκουαρδιόλα. Ακόμα και τώρα η Μπαρτσελόνα έχει κρατήσει στοιχεία του. Το παράξενο είναι το πως χρησιμοποιεί τους παίκτες μπροστά. Ο Κόστα είναι το πολύ δυνατό στοιχείο της Μπάγερν στην επίθεση. Πιστεύω βάση αυτών που έχω δει θα είναι δεξιά, ο Μίλερ θα είναι πιο ελεύθερος και θα πατάει περιοχή. Με κάθε επιφύλαξη, απ” ότι έχω δει».

Για το τι περιμένει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός: «Η άποψη μου για φέτος είναι έχει δημιουργήσει ένα πάρα πολύ ικανό και πλήρες ρόστερ. Έχει πάρει παίκτες με ταχύτητα για τα άκρα και τα συνδυάζει με τους μπακ από πέρυσι. Οι φορ του είναι πολύ καλοί παίκτες. Τον Ιντέγιε τον γνωρίζω και μπορεί να παίξει και από τα πλάγια. Ο προπονητής έχει ισχυρά χαρτιά. Διάβασα το πρωί ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα διαμάντι στο κέντρο. Έχει μια λογική γιατί έτσι μπορεί να δημιουργήσει καλύτερα και να πιέσει καλύτερα ψηλά. Έτσι όμως αδυνατείς τις πλευρές σου και σίγουρα ο Μαζουακού θα θέλει βοήθεια στο μαρκάρισμα του Κόστα. Οι ομάδες στην Γερμανία που αντιμετωπίζουν την Μπάγερν την παίζουν με 4-5-1, ενισχύοντας τον άξονα και χωρίς να αδυνατίζουν τις πτέρυγες. Πολλές φορές ο μέσος όταν είναι στην αδύνατη πλευρά της ομάδας του γίνεται μπακ. Πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί ο κύριος Σίλβα να στήσει την ομάδα του. Έχει ταχύτατη ομάδα όπως ο Πάρντο ή ο Ερνάνι μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποιο κενό, ειδικά στο αριστερό άκρο. Είναι σημαντικό το θέμα της κατοχής, να παίρνει ανάσες. Είναι σημαντικό πως θα πάει το ματς. Ποιος θα προηγηθεί, αυτό αλλάζει τον ρυθμό. Θα πρέπει να μην δεχτεί γκολ στο πρώτο τέταρτο. Επειδή είναι σε αυτή την κατάσταση η Μπάγερν και ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ταχύτητα και ποιότητα και πάει καλά είμαι αισιόδοξος».

Για το ότι ο Σαλίνο μπορεί να βρεθεί στα χαφ: « Η τοποθέτηση του Σαλίνο και ιδιαίτερα μετά την απουσία κυρίως του Μανιάτη ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πολλά τρεξίματα. Θέλει ντουμπλαρίσματα και χρειάζεσαι ταχύτητα στον άξονα. Είναι λογικό ο Καμπιάσο και όπως τον είδα στο πρωτάθλημα, δεν είναι στα φόρτε του. Ο Σαλίνο μπορεί να βοηθήσει στα ντουμπλαρίσματα και στα μαρκαρίσματα. Ο προπονητής τα έχει δοκιμάσει και τα έχειο δει. Τα δικά μου είναι εικασίες».

Για το ποιον παίκτη της Μπάγερν πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός: «Πιστεύω ότι εκτός του Κόστα σημαντικός είναι ο Μίλερ. Έρχεται σαν κρυφός φορ. Ο Καμπιάσο πιστεύω θα πρέπει να προσέχει αυτά τα μαρκαρίσματα. Από εκεί και μετά πιστεύω ο Ολυμπιακός με την ποιότητα των Ντομίνγκες ή Φορτούνη και των ταχύτατων ποδοσφαιριστών θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Απέναντι στην Μπάγερν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίξει ακόμα και με εξτρέμ, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Ερνάνι και Πάρντο για να το υποστηρίξουν αυτό».

Για τον Ερνάνι: «Τα τελευταία 15-20 λεπτά δεν έσβησε μηχανές μόνο ο Ερνάνι, αλλά όλος ο Ολυμπιακός. Δεν είχαν στο μυαλό τους να βγάλουν ενέργεια. Στην Πόρτο που έχω παρακολουθήσει τον Ερνάνι τον έχω δει να καλύπτει στην άμυνα και να παίζει σε όλη την πλευρά».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ