ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα κληρώσεων για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Logo of the UEFA Champions League is dislayed during the UEFA Champions League draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Claude Paris)
Logo of the UEFA Champions League is dislayed during the UEFA Champions League draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Claude Paris) AP

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας και Ατρόμητος μαθαίνουν τη Δευτέρα (23/7) τους αντιπάλους τους στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος του Βορρά στην κληρωτίδα τόσο του Champions, όσο και του Europa League.

Τη Δευτέρα (23/7) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Champions League (13.00) και λίγο αργότερα, στις 15.00, η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Europa League. Ο ΠΑΟΚ, που καλείται να αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες τη Βασιλεία στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Champions League, θα μπει στην κλήρωση και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, και ας μην έχουν γίνει καν τα παιχνίδια κόντρα στην ελβετική ομάδα.

Πάμε πρώτα στην ΑΕΚ, η οποία ως πρωταθλήτρια ομάδα, μπαίνει στην κλήρωση του Champions League. Υποψήφιοι αντίπαλοί της είναι η άλτσμπουργκ και οι νικητές των εξής ζευγαριών:

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Βιντεότον (Ουγγαρία)

Σέλτικ (Σκωτία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) –Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία)

Αστάνα (Καζακστάν) – Μίντιλαντ (Δανία)

Κουκέσι (Αλβανία) - Kαραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)

Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον γ' προκριματικό του Champions League, θα "πέσει" στα playoffs του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ, από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, αν και εφόσον περάσει τη Βασιλεία, θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League με μία εκ των Φενέρμπαχτσε, Σπαρτάκ Μόσχας, Σταντάρ Λιέγης ή Σλάβια Πράγας.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ EUROPA

Στις 15.00, οπότε και είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Europa League, θα συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Όμως, μαζί τους θα είναι και ο ΠΑΟΚ, που θα μάθει τον αντίπαλο που θα έχει στο Europa σε περίπτωση που αποκλεισμού απ'τη Βασιλεία.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά ως ισχυρός από τον 3ο προκριματικό γύρο και λόγω της υψηλής του βαθμολογίας, θα συνεχίσει να είναι ισχυρός μέχρι τη φάση των ομίλων, όπου και πάλι, αν προκριθεί, θα τοποθετηθεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Ατρόμητος και Αστέρας, αν περάσουν στον 3ο προκριματικό, θα είναι στους ανίσχυρους.

Υπενθυμίζεται ότι για τον β' προκριματικό του Europa ο Ατρόμητος παίζει με τη Ντινάμο Μπρεστ (26/07, 02/08) και ο Αστέρας με τη Χιμπέρνιαν.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

3ος προκριματικός γύρος Champions League: 07-08/08, 14/08

3ος προκριματικός γύρος Europa League: 09/08, 16/08

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ