ΕΛΛΑΔΑ

Βελλής: "Έκανε πολιτική o Τεννές στο ματς με τον Ολυμπιακό"

Βελλής: "Έκανε πολιτική o Τεννές στο ματς με τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, υποστήριξε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως το ματς με τον Ολυμπιακό δεν ήταν στημένο αλλά ο Μπάμπης Τεννές άσκησε πολιτική.

Οι δηλώσεις του Γάλλου πρώην μέσου του Απόλλωνα Σμύρνης, Ζονατάν Παρπέξ, προκάλεσαν αίσθηση και ο πρώην ιδιοκτήτης της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", Σταμάτης Βελλής, υποστήριξε με δηλώσεις του στον "Αθλητικό Metropolis 95,5fm" ότι ο τότε τεχνικός της ομάδας, Μπάμπης Τεννές, έκανε πολιτική.

Αν η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ θα αλλάξει και το ποδόσφαιρο: "Αμφίβολο το θεωρώ. Γιατί στις εκλογές πρέπει να βγει κάποιος με πρόγραμμα και εξηγεί τι θα αλλάξει. Να φύγει ο κακός δε λέει κάτι. Έχουμε επικεντρωθεί ποιος θα είναι στην ΚΕΔ. Είναι τεράστιο θέμα αλλά δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο αυτό. Έχετε ακούσει από Γραμμένο ή Ελευθεριάδη να βγουν και να πουν τι θα κάνουν; Η ΕΠΟ έχει 1000 ευθύνες και υποχρεώσεις. Το να αλλάξει πχ ο Βελλής δεν μου εξασφαλίζει τη διόρθωση των κακώς κειμένων".

Αν Σαββίδης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος μπορούν να αλλάξουν κάτι: "Έχω τη διαίσθηση και να με συγχωρούν οι κύριοι, ότι το κύριο μέλημά τους είναι πώς θα προστατεύσουν την ομάδα τους και όχι πώς θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Κύριο μέλημά τους είναι να μην υποστούν αυτά που έχουν υποστεί, και ιδίως ο ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια, αλλά αρκεί αυτό για να αλλάξει το ποδόσφαιρο; Πχ αν βγει ο Γραμμένος, τον οποίο υποστηρίζουν οι τρεις κύριοι που αναφέρατε, θα έχει τα κότσια να αποφασίσει κάτι που θα δυσαρεστεί τους τρεις γιατί έτσι είναι το σωστό; Ή είναι δεσμευμένος να μη τους στεναχωρήσει; Γι’ αυτό δεν απαντώ στην προηγούμενη ερώτησή σας με ένα ναι ή όχι".

Αν γνωρίζει τον Σαββίδη: "Έχω συναντηθεί μαζί του για 10 λεπτά σε ένα αεροδρόμιο και μιλήσαμε μέσω μεταφραστή. Ο κύριος Σαββίδης μου έκανε καλή εντύπωση. Με τις πράξεις θα αποδείξει. Αν κάνει όλα όσα λέει. Αν φερθεί έτσι όπως περιγράφει θα είναι τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ελπιδοφόρα η εντύπωση που μου έχει δώσει. Ο Σαββίδης δεν κατέβηκε στο γήπεδο στον αγώνα Κυπέλλου και το έκανε για να δείξει ότι είναι στραβά τα πράγματα. Θετικό το θεωρώ".

Αν το ματς του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο: "Όχι, δεν είπα ότι είναι στημένο. Είπα ότι η ομάδα μου έδωσε σαφέστατα την εντύπωση ότι δεν ήθελε να ενοχλήσει τον «μεγάλο». Άλλο το στημένο. Το διαχειρίστηκε με φόβο μη τυχόν και κάνει ζημιά. Το είδα, μακάρι να έκανα λάθος. Έκανε πολιτική. Μπορεί πολλοί να πούνε μπράβο, εγώ δεν το λέω. Σε κάθε αγώνα πρέπει να δίνεις το 1001 τοις εκατό για να τον κερδίζεις. Το αποκλείω, γνωρίζοντας τον Απόλλωνα. Αυτές είναι εκτιμήσεις. Βέβαια ο κύριος Τεννές λέει ότι του καταλόγισα δόλο, αλλά εγώ πολιτική του καταλόγισα. Δεν έχω κάτι μαζί του, αλλά διαχειρίστηκε το παιχνίδι με φόβο".

Τις δηλώσεις του Ζονατάν Παρπέξ, οι οποίες άφηναν υπόνοιες για το ματς: "Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, συνάδει η άποψή του με τη δική μου. Δεν πιστεύω ότι ο Τεννές είπε στους παίκτες του να χάσουν, αλλά η διαχείριση ήταν αυτό που έκανε για να προστατέψει την πολιτική της ομάδας του".

Την τοποθέτηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου: "Ελάτε τώρα. Το ότι δεν αποδεικνύεται δε σημαίνει ότι δε συνέβη. Ξέρουμε όλοι ότι στις εκλογές της ΕΠΟ κυκλοφορεί χρήμα. Και οι δύο παρατάξεις τάζουνε. Οι πρόεδροι των Ενώσεων δεν ενδιαφέρονται για το ποιος είναι σωστός πρόεδρος, αλλά για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερες επιχορηγήσεις κλπ. Δεν θα αλλάξει ξαφνικά ηθική ο τόπος. Με λυπεί που δεν έχει γίνει μία προγραμματική δήλωση, πέραν της διαιτησίας. Δεν ακούμε τίποτα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για παράδειγμα. Σα να μην υπάρχει. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι σαν πρωθυπουργός χώρας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ