ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλειάδης: "Εκσυγχρονισμός καταστατικού της ΕΠΟ και νόμου με FIFA και UEFA"

Βασιλειάδης: "Εκσυγχρονισμός καταστατικού της ΕΠΟ και νόμου με FIFA και UEFA"
Βασιλειάδης EU COUNCIL

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε πως θα γίνει προσπάθεια εκσυγχρονισμού του καταστατικού της Ομοσπονδίας όσο και του νόμου σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA. Νέα παράταση ως τις 31 Μαρτίου για την κάρτα Φιλάθλου.

Τρεις τροπολογίες, που αφορούν τον αθλητισμό και συγκεκριμένα, τις εκλογές της ΕΠΟ για την ΕΟΕ, την κάρτα φιλάθλου και το ΕΣΚΑΝ, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι τροπολογίες αυτές κατατέθηκαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: "Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις". Στην ομιλία του, ανέφερε:

"Κυρίες και κύριοι,

Καταθέσαμε 3 τροπολογίες, οι οποίες εν περιλήψει έχουν ως εξής:

Η πρώτη Τροπολογία, αφορά στον τρόπο εκλογής των ομοσπονδιών για την ανάδειξη εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε. Προβλέπει ότι για τη συγκεκριμένη εκλογή θα ισχύουν οι προβλέψεις του καταστατικού της εκάστης Ομοσπονδίας. Η διάταξη είναι σύμφωνη με τον καταστατικό χάρτη της Δ.Ο.Ε. και αίρει οποιεσδήποτε παρανοήσεις μέχρι την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, που θα γίνει τους επόμενους μήνες. Ιδίως δε για τον χώρο της πολύπαθης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για την οποία όπως γνωρίζετε, τους επόμενους μήνες και σε συνεργασία με τη Π.Δ.Ε., τη F.I.F.A. και την U.E.F.A. θα προσπαθήσουμε να εκσυγχρονίσουμε, τόσο το καταστατικό της, όσο και το νόμο.

Η δεύτερη Τροπολογία αφορά στο Ε.Σ.Κ.Α.Ν. και τη σύνθεση του Δ.Σ. αυτού, το οποίο εκσυγχρονίζεται, μπαίνουν αντικειμενικά κριτήρια στη εκλογή των επιστημόνων που τη στελεχώνουν, εμπλέκοντας ενεργά τον Ιατρικό Σύλλογο και δίνεται στην Παραολυμπιακή Επιτροπή η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η τρίτη Τροπολογία αφορά στην παράταση της εισαγωγής της Κάρτας Φιλάθλου. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε μια ακόμη παράταση για να μην δημιουργήσουμε ένα ακόμη πρόβλημα, στα μεγάλα που υφίστανται. Είναι η τελευταία φορά που δίνεται αυτή η παράταση. Έχουμε διαβεβαιώσεις και από τις ομάδες και από την Λίγκα, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι μέχρι 31 Μαρτίου θα είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε στα πλέι οφ να πάμε με το νέο σύστημα και σε κάθε περίπτωση η νέα αγωνιστική σεζόν να ξεκινήσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας".

Στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο Βασιλειάδης

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων του Αθλητισμού για το 2016, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) και απηύθυνε χαιρετισμό. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή για μένα να χαιρετίζω τη σημερινή βράβευση των κορυφαίων Αθλητών του 2016. Αθλητές που τίμησαν τη χώρα μας και μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια με τις επιδόσεις τους, την προσπάθειά τους, το ήθος τους και την αυταπάρνησή τους. Και ιδίως για τους αθλητές του Κλασικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού που προπονούνται μέσα σε συνθήκες δύσκολες, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης τα χορηγικά όρια είναι ασφυκτικά περιορισμένα και ταυτόχρονα η πολιτεία μολονότι προσπαθεί, αδυνατεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες τους, πλην των βασικών.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, κάθε επιτυχία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μόνο που έχω να πω, ως εκπρόσωπος της οργανωμένης πολιτείας , είναι πως θα προσπαθήσουμε, μέσα και σε αυτά τα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια, με χρηστή διοίκηση και συνετή διαχείριση, να είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές και τους προπονητές τους, προσπαθώντας να κάνουμε όσες παρεμβάσεις είναι δυνατόν, ώστε να μπορούν με αξιοπρέπεια να αγωνίζονται για όλους μας και να αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία και κοιτίδες εθνικής υπερηφάνειας σε καιρούς δύσκολους, όπως σήμερα.

Οι σημερινές βραβεύσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη μας, ότι αυτοί που αποφάσισαν είναι οι αθλητικοί συντάκτες, οι οποίοι έχουν όχι μόνο εξαιρετική κατάρτιση, αλλά κυρίως φέρουν μια διττή ιδιότητα. Από τη μια μεριά παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες, τις αγωνίες και τον αγώνα των αθλητών και από την άλλη αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας.

Όλοι αυτοί που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές εργαζόμενοι σε συνθήκες και σε καθεστώς γαλέρας, άσχημα αμειβόμενοι και αφόρητα πιεσμένοι από εξωαθλητικά επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθούν να επιτελέσουν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους.

Τους χαιρετίζουμε, τους αναγνωρίζουμε και ταυτόχρονα τους ζητάμε να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, απομονώνοντας ελάχιστη μερίδα συναδέλφων τους που καταπατούν κάθε έννοια δεοντολογίας.

Σήμερα, οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος, με την πολιτεία αρωγό, για τα προβλήματα της αθλητικής δημοσιογραφίας που, ας μη γελιόμαστε, λίγο διαφέρουν από αυτά της πολιτικής.

Συνηθίζεται, απ’ ότι μου είπαν, ο Υπουργός Αθλητισμού να εξαγγέλλει κάποια πράγματα απ’ αυτό το βήμα. Εγώ, το μόνο που έχω να εξαγγείλω είναι λίγα λόγια, πολλή δουλειά, καλή προαίρεση για καλή συνεργασία και με τις σκέψεις αυτές, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΣΑΤ και στον Πρόεδρό του, με τον οποίο η συνεργασία ξεκίνησε σε καθεστώς έτσι… αμοιβαίας καχυποψίας, αλλά έχει εξελιχθεί εξαιρετικά και εύχομαι καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ