ΕΛΛΑΔΑ

Τσιάρτας: "Λέστερ όπως Λάρισα"

Τσιάρτας: "Λέστερ όπως Λάρισα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Τσιάρτας χαρακτήρισε άθλο την κατάκτηση της Premier League από την Λέστερ ενώ για την αποτυχία του Κλάουντιο Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδας τόνισε ότι αναλογούν ευθύνες και στον Ιταλό τεχνικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος στον "Arena Fm":

"Για το πρωτάθλημα της Λέστερ, είχε συμβεί και εδώ με τη Λάρισα, απλά η Λέστερ κράτησε άντεξε και είναι κάτι εντυπωσιακό. Είναι άθλος. Αν θα μπορέσει να καθιερωθεί εκεί ψηλά και γίνει μια από τις δυνατές ομάδες στην Αγγλία θα το δείξει ο χρόνος.

Στην Ελλάδα για να πετύχει ένας προπονητής είναι τρομερά δύσκολο. Έχει να κάνει με τη δομή και την εντύπωση που έχουν εδώ όλοι ότι ξέρουν μπάλα. ‘Έχει και ο Ρανιέρι την ευθύνη που απέτυχε εδώ. Η χημεία οι συνθήκες παίζουν ρόλο.

Όλο περίμεναν να πάρει την κάτω βόλτα η Λέστερ, αλλά κρατήθηκε. Έκανε μια ομάδα συμπαγή ο Ρανιέρι και έπαιρνε τα αποτελέσματα.

Σε ένα μέτριο πρωτάθλημα φέτος, δεν είδαμε κάτι ποιοτικό. Ο ένας εκμεταλλευόταν τα λάθη του άλλου. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που πήρε το πρωτάθλημα δεν έδειξε κάτι. Στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος. Όταν σε 30 αγωνιστικές θυμάσαι δυο παιχνίδια δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα.

Τον γυμναστή του Σιμεόνε τον είχα στην Ατλέτικο. Είναι εξαιρετικός. Κρίνουμε πάντως πολύ εύκολα αυτούς που από επιτυχίες άλλο τίποτα. Ας μη μηδενίζουμε τα πάντα. Η Ατλέτικο είναι εκεί πρωταγωνιστεί. Διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Είναι και πάλι στηον τελικό. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι αυτό. Ο κάθε ένας να παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Γιατί να παίζουν όλοι σαν την Μπαρτσελόνα; Ας μη μικρύνουμε την Ατλέτικο, επειδή παίζει έτσι με καλύτερες ομάδες από αυτήν.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε τρομακτική κάμψη και παρακμή. Τα πλέι οφ είναι μια παρωδία αφού δε συμμετέχει και ο πρώτος. Και ο τελικός όπως θα γίνει, χωρίς κόσμο θα ξεχαστεί γρήγορα.Έπρεπε να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες, αλλά δεν τους αφήνουν".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ