ΕΛΛΑΔΑ

Τρόφιμος στο "Δαφνί" και οπαδικό στέλεχος στα επεισόδια της Λευκάδας

Τρόφιμος στο "Δαφνί" και οπαδικό στέλεχος στα επεισόδια της Λευκάδας

Έγκλειστος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής "Δαφνί", ταυτοποιήθηκε ένας από τους οπαδούς που συμμετείχαν στα επεισόδια της Λευκάδας, σύμφωνα με τη Huffingtonpost.gr

Κατά την ταυτοποίηση των δραστών, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια της Λευκάδας, στις 20 Μαρτίου του 2016 κατά τον τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ γυναικών, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν πάνω σε τρόφιμο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "Δαφνί", ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές από παλαιότερες συλλήψεις του για αδικήματα αθλητικής βίας.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας αναφέρουν ότι τα άτομα που κατηγορούνται (20 συνολικά), έξι εκ των οποίων προφυλακίστηκαν, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Από αυτούς ξεχωρίζει ο τρόφιμος του "Δαφνί", ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως και ένας οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος περιγράφεται ως ηγετικό στέλεχος του οπαδικού κινήματος του "τριφυλλιού".

Ο έγκλειστος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής είχε ταυτοποιηθεί και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη "Λεωφόρο" κατά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ματς, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ στο ποδόσφαιρο.

Την ώρα των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξαν τραυματισμοί και καταστροφές στη Λευκάδα ο κατηγορούμενος τυπικά βρισκόταν στο νοσοκομείο αλλά στην πραγματικότητα είχε πάρει το δρόμο για το νησί από το βράδυ του Σαββάτου μαζί με ακόμα 50 χούλιγκαν. Παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά παρέμεινε έγκλειστος επικαλούμενος ψυχιατρικά προβλήματα.

Μαζί του την ημέρα των επεισοδίων βρισκόταν πρωτοκλασάτο στέλεχος γνωστού συνδέσμου του Παναθηναϊκού, ο οποίος επίσης ταυτοποιήθηκε. Τα επεισόδια σύμφωνα με τις Αρχές οργανώθηκε στην Αθήνα.

Από την πρωτεύουσα ξεκίνησαν επτά οχήματα με αθηναϊκές πινακίδες, τα οποίο συνόδευσαν στη πορεία άλλα τέσσερα με πινακίδες Αγρινίου.

Η Αστυνομία δεν είχε πληροφόρηση για την κάθοδο των οπαδών στο νησί, ενώ λίγες ημέρες πριν τον αγώνα είχε αποφασιστεί να μην εφαρμοστεί διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που προέβλεπε τη μετακίνηση αρμόδιων αστυνομικών-επιτηρητών από την Αθήνα στη Λευκάδα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ