ΕΛΛΑΔΑ

Τόλιας: "Οι ακαδημίες της Βαλένθια στην Ελλάδα"

Τόλιας: "Οι ακαδημίες της Βαλένθια στην Ελλάδα"

Ο υπεύθυνος της ακαδημίας της Βαλένθια στην Ελλάδα, Κώστας Τόλιας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον Φουνταριστό" για την έναρξη της συνεργασίας με τους Ισπανούς.

Ο Κώστας Τόλιας, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος των ακαδημιών της Βαλένθια στην Ελλάδα, μίλησε για το εγχείρημα των νυχτερίδων, να ψάξουν τα νέα τους ταλέντα στα Βαλκάνια, ξεκινώντας από την πατρίδα μας.

Ο Τόλιας φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον Φουνταριστό" με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από αυτή την συνεργασία:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Βαλένθια δέχτηκε να ξεκινήσει τις ακαδημίες της στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Βουλγαρία. Σε τέσσερα με πέντε χρόνια θα έχει επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων».

Για το πρότζεκτ:
«Το πρότζεκτ είναι να δουλέψουμε και να εξελίξουμε ταλαντούχα παιδιά που είναι στη περιοχή μας. Είναι ένα μοντέρνο πρόγραμμα εξέλιξης».

Για το τέλος της συνεργασίας με την Άρσεναλ:
«Ένας κύκλος έκλεισε έπειτα από έντεκα χρονιά. Υπάρχει μια τάση από κάποιες ομάδες όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μοναχού να κοιτάνε κυρίως το πως θα διαφημιστούν. Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη ποδοσφαιρική αξία και αυτό εξίταρε την Βαλένθια να έρθει κοντά μας».

Για το πως προέκυψε η συμφωνία με την Βαλένθια:
«Όταν σταματήσαμε την συνεργασία μας με την Άρσεναλ, μας προσέγγισε η Βαλένθια και μας πρότεινε να συνεργαστούμε».

Για το πως θα γίνουν οι εγγραφές στην ακαδημία:
«Θα γίνουν ανακοινώσεις και θα ενημερωθούν όλοι. Το δίκτυο αναζήτησης ταλέντων θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη. Μετά θα πάμε στην Αθήνα και σε κάποια νησιά. Σίγουρα θα συνεχίσουμε στην Κύπρο και στη Σόφια».

Για τα όρια ηλικίας:
«Οι ακαδημίες θα έχουν παιδιά από έξι έως 16 ετών. Το σκάουτινγκ της Βαλένθια θα ξεκινάει από την ηλικία των έντεκα».

Για το ποιοι θα είναι παρόντες στην εκδήλωση που θα γίνει:
«Ο εμπορικός διευθυντής της Βαλένθια, ο διευθυντής της Κ-20 και ο διευθυντής μιας αμερικανικής εταιρίας που βοηθάει αυτό το πρότζεκτ».

Για το στόχο που έχουν:
«Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να γίνουν καλύτερα για να φτάσουν στη Βαλένθια ή να κερδίσουν μια υποτροφία σε ομάδα της Αμερικής».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι αυτό το πρότζεκτ θα πετύχει:
«Όλο αυτό το πρότζεκτ έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει γιατί η Βαλένθια, μπορεί να φιλοξενήσει 65 παιδιά».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ