ΕΛΛΑΔΑ

Το χρονικό του φιάσκου

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση για αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση για αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Το Sport24.gr καταγράφει το φιάσκο της συνάντησης του Σταύρου Κοντονή με τους ισχυρούς παράγοντες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι έχει γίνει από τις 7/3 μέχρι και σήμερα (24/3).

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους ισχυρούς παράγοντες του ποδοσφαίρου ματαιώθηκε οριστικά. Μια συνάντηση η οποία άρχισε να κανονίζεται από τις 7 Μαρτίου και τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 7/3 έγινε γνωστή η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού να συναντηθεί με τους Γιάννη Αλαφούζο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη.

Αυτή, αρχικά, ήταν να πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων της Super League. Τελικά, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα, είχαμε μια συνεδρίαση στη Λίγκα μ ε τους τόνους να είναι ιδιαίτερα υψηλοί.

Η συνάντηση του Κοντονή ξεκίνησε από τις 15 Μαρτίου!

Ένας νέος κύκλος επαφών ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και όλα έδειχναν ότι τελικά οι τέσσερις παράγοντες θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με τον Σταύρο Κοντονή. Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή η εξέλιξη δεν εμπόδισε τελικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση έστω και χωρίς την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μάλιστα, ο Σταύρος Κοντονής είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεση του να θέσει συγκεκριμένη ατζέντα και όχι να γίνει μια... γενικόλογη συζήτηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Οι ημέρες περνούσαν και την περασμένη Δευτέρα (21/3) έγινε γνωστό ότι σήμερα (24/3) θα γινόταν τελικά η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη.

Το μεγάλο φιάσκο των τελευταίων ωρών

Φτάνουμε, λοιπόν, στη μεγάλη σημερινή ημέρα όπου η συνάντηση για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου εξελίχθηκε σε φιάσκο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, κατέστησε σαφές ότι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης των "ερυθρολεύκων", Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την επιφύλαξη που εξέφρασε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος δεν θα παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη και Σταύρο Κοντονή, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έγινε γνωστό ότι τη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού στη συνάντηση θα έπαιρναν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος και ο νομικός σύμβουλος και τέταρτος αντιπρόσωπος της ΠΑΕ, Θεόδωρος Γιαννίκος. Όταν έγιναν γνωστές οι συγκεκριμένες εξελίξεις η αντίδραση τόσο του Δημήτρη Μελισσανίδη, όσο και του Ιβάν Σαββίδη ήταν άμεση με τους δύο άνδρες να δηλώνουν πως δεν θα παραστούν στη συνάντηση.

Όλα αυτά οδήγησαν τον Σταύρο Κοντονή στην αναβολή της συνάντησης η οποία έχει εξελιχθεί σε "γεφύρι της Άρτας" αφού ουσιαστικά εδώ και 20 ημέρες γίνονται προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ