ΕΛΛΑΔΑ

Το θαύμα της Προοδευτικής

Το θαύμα της Προοδευτικής
Βασίλης Κατσαρός

Η Προοδευτική... έρχεται και μαζί της ένα απίθανο ρεκόρ, αφού δεν έχει δεχθεί γκολ από την αρχή της σεζόν (11 αγωνιστικές)! Ο εκ των ιδιοκτητών της ιστορικής ομάδας, Βασίλης Κατσαρός, μίλησε στο Sport24.gr για τα όνειρα του με τους "βυσσινί".

Τον Νοέμβριο του 2014 οι Βασίλης Κατσαρός και Νίκος Λεμονής βγήκαν μπροστά σε μία δύσκολη εποχή για την Προοδευτική και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ένα χρόνο αργότερα ( έχοντας στο πλευρό άλλους τρεις ανθρώπους) βλέπουν την επιλογή τους να δικαιώνεται με τους "βυσσινί" να πηγαίνουν... τρένο προς την Γ' Εθνική.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό επίτευγμα της νέας διοίκησης. Η Προοδευτική μετρά ένα απίστευτο ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες στην Ελλάδα (Α' πάντα). Μετά από 11 αγωνιστικές μετρά μόνο νίκες, ενώ έχει πετύχει 44 γκολ και δεν έχει δεχθεί κανένα! Μηδέν παθητικό δηλαδή.

Το Sport24.gr μίλησε με τον ένα από τους βασικούς χρηματοδότες της Προοδευτικής, Βασίλη Κατσαρό, ο οποίος μας άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε τα όνειρα του για την ομάδα, που θέλει να την δει ξανά εκεί που ανήκει. Στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Κύριε Κατσαρέ καλημέρα. Η πρώτη ερώτηση αφορά την διοίκηση σας και πότε αποφασίσατε να εμπλακείτε σε αυτό τον βαθμό:

"Από τον Δεκέμβριο του 2014 είμαστε και επίσημα στην διοίκηση της ομάδας. Εγώ και ο κύριος Λεμονής ξεκινήσαμε και στη συνέχεια, το καλοκαίρι δηλαδή, γίναμε πέντε. Λίγοι και καλοί που λένε. Και συνεχίζουμε".

Πως δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα που μετρά μόνο νίκες στο πρωτάθλημα;

"Το καλοκαίρι καθίσαμε κάτω και πήραμε σημαντικές αποφάσεις. Κάναμε 15 μεταγραφές και παίζουν όλες! Είναι παιδιά σε καλή ηλικία με προοπτική. Ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που οι περισσότεροι έχουν εμπειρία από την Β και την Γ εθνική. Έτσι πάμε... τρένο.

Θέλαμε να φτιάξουμε ένα σύνολο με υγεία και προοπτική. Ήμασταν σίγουροι για το επίπεδο και πως μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους για ακόμα ψηλότερα".

Το θαύμα της Προοδευτικής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ομάδα πάει τρένο όπως είπαμε. Τα όνειρα μας φτάνουν πολύ ψηλά ή προτιμάτε να πάτε βήμα-βήμα;

"Η Προοδευτική είναι ομάδα για υψηλότερο επίπεδο. Αντιπροσωπεύει δυο πόλεις. Την Νίκαια και τον Κορυδαλλό, έτσι η κατηγορία που βρίσκεται τώρα δεν της αρμόζει. Εμείς πάμε βήμα-βήμα δεν πετάμε στα σύννεφα. Πρώτος στόχος να πάμε Γ' Εθνική και βλέπουμε. Χτίζουμε σιγά σιγά. Όνειρο μας όμως είναι να πάμε εκεί που μας αρμόζει. Γιατί όχι και σε επαγγελματικές κατηγορίες όπως παλαιότερα. Τα μυαλά μας όμως είναι στο κεφάλι".

Σας τρομάζει η οικονομική κατάσταση που επικρατεί; Το λέω γιατί πολλές ομάδες ξεκινούν με όνειρα και μετά αντιμετωπίζουν προβλήματα.

"Στο οικονομικό δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Χρήματα βάζουμε όπως είπα λίγοι και καλοί. Πρόβλημα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει όσο βρίσκομαι εγώ και ο κ. Λεμονής στην ομάδα. Πίσω μας όμως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που βοηθούν με τον τρόπο τους.

Οι αφανείς ήρωες της ομάδας που έχουν τη δική τους συμβολή στην λειτουργία. Η αξία τους ίσως είναι μεγαλύτερη από τα χρήματα που βάζουμε. Άνθρωποι όπως ο τεχνικός διευθυντής Κώστας ο Πλακίδης. Σοβαρός, έμπειρος, γνώστης του ποδοσφαίρου και έχει εμπειρία από τη διαχείριση ομάδας".

Δυο λόγια και για τον προπονητή. Παραμένει αήττητος από πέρσι.

"Έχουμε δυο νέα παιδιά στο προπονητικό τιμ. Προπονητής μας είναι ο Βασίλης Σπάθας, δίπλα του ο Κώστας Λαμπαδάριος. Ένας νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά.

Το θαύμα της Προοδευτικής

Και το σημαντικότερο είναι πως έχει φιλοδοξίες για το μέλλον. Δεν είναι παλαιομοδίτης που θέλει απλά να περάσει και να πάρει ένα μεροκάματο.

Θέλει να προχωρήσει. Διαθέτει εμπειρία αφού διετέλεσε βοηθός και πρώτος προπονητής και αλλού. Μαζί με τον βοηθό του έχουν μεγάλη χημεία και αυτό περνάει στην ομάδα".

Ο κ. Βασίλης Κατσαρός μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τις επιχειρήσεις του (εισαγωγές/εξαγωγές) έχει αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο που αγαπά, όπως μας είπε, και με πλέον με την Προοδευτική. Αν κρίνουμε από το ξεκίνημα, το μέλλον διακρίνεται αισιόδοξο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ