ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωτάθλημα με τις 15 ομάδες και ο Απόλλων

Το πρωτάθλημα με τις 15 ομάδες και ο Απόλλων
Γκιγιέρμο Πέρεθ INTIME SPORTS

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στη Super League. Ποιοι κανονισμοί απειλούν την Βέροια με επανεξέταση της υπόθεσης για τον προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό, μετά την κατάθεση Πέρεθ.

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για τον προ διετίας αγώνα του Ολυμπιακού με την Βέροια για τον οποίο η "βασίλισσα" του βορρά έχει αθωωθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές, μετά την απολογία του Γκιγιέρμο Πέρεθ στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, ενώ στον Ολυμπιακό δεν είχε ασκηθεί καν δίωξη.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, βασικός στον συγκεκριμένο αγώνα, υποστήριξε ότι ενημερώθηκε εκ των υστέρων από συμπαίκτες του ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος. Ο ίδιος όμως, με επιστολή που είχε καταθέσει η ΕΠΟ στην επιτροπή εφέσεων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ανέφερε μεταξύ άλλων, με αφορμή ανάρτηση του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι "μόνο ο Γεωργέας έχει αρχ... βλέπω", ότι "ο αγώνας χάθηκε για λόγους αυστηρώς αθλητικούς" και ότι κανείς δεν του είχε πει τίποτα πριν ή κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο δικονομικός κανονισμός πειθαρχικών επιτροπών στο άρθρο "32" και ο κανονισμός διαιτητικού δικαστηρίου και συγκεκριμένα το άρθρο "20" παράγραφος Ε, προβλέπουν αναψηλάφηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους όμως, το σενάριο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες αν και εφόσον υπάρχει τιμωρία για την "βασίλισσα" (και υποβιβασμός) είναι το πρωτάθλημα της Super League να συνεχιστεί με 15 ομάδες!

Σύμφωνα με άλλες πηγές όμως, έννομο συμφέρον έχει ο Απόλλων Σμύρνης (!) που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον υποβιβασμό της Βέροιας και την άνοδο του στην Super League. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ή αυτεπαγγέλτως οι πειθαρχικές επιτροπές, επέμβουν για να ανοίξει ξανά η υπόθεση και φυσικά αν θα υπάρξει τιμωρία.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ