ΕΛΛΑΔΑ

Το Ποτάμι: "Ένα μπρος-πίσω της Κυβέρνησης δίχως νόημα"

Το Ποτάμι: "Ένα μπρος-πίσω της Κυβέρνησης δίχως νόημα"
PHOTOGRAPH: ARISTIDIS VAFEIADAKI

Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για το θέμα της διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας κάνει "Το Ποτάμι" με ανακοίνωση που εξέδωσε και τονίζει ότι οι αλλαγές δεν θα έρθουν με αλλαγές ατόμων στην ΕΠΟ, αλλά με σχέδιο και οργάνωση.

Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για το θέμα της διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας κάνει "Το Ποτάμι" με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή τονίζει ότι το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε από επιτροπές, ούτε με αλλαγές ατόμων στην ΕΠΟ, αλλά απαιτούνται σχέδιο, οργάνωση και εντατική συνεργασία.

Όσο για τη βία στα γήπεδα, σύμφωνα με "Το Ποτάμι" απαιτείται εντατική συνεργασία και σχεδιασμό λεπτομερειών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας και τέλος αποφασιστική διαχείριση της λειτουργίας και του ελέγχου των περισσότερων οπαδικών συνδέσμων.

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το «μπρος-πίσω» εκτός από τους κανονισμούς στο μπάσκετ, φαίνεται ότι υπάρχει και στην κυβερνητική πολιτική για το ποδόσφαιρο. Η Κυβέρνηση την τελευταία στιγμή και αφού έθεσε σε κίνδυνο εξόδου από τον παγκόσμιο χάρτη το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, με βεβιασμένες, σπασμωδικές και αναποτελεσματικές κινήσεις υποχώρησε.

Το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα ολοκληρωθεί. Ο τρόπος διεξαγωγής του είναι αυτός που εγκαίρως είχε προτείνει το Ποτάμι σε προηγούμενη ανακοίνωσή του. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να έχει την προνοητικότητα να λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα στην περίμετρο των γηπέδων αφού μελετήσει και πληροφορηθεί το ιστορικό των οπαδικών εντάσεων στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Ελπίζουμε επίσης να έχει την ικανότητα να συνεργαστεί με την ΕΠΟ ώστε ο τελικός να είναι τελικός γιορτής και όχι μίσους.

Οι επικοινωνιακοί πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης και οι σαπουνόφουσκες για τη νέα εποχή του ποδοσφαίρου στερούνται πραγματικού υποβάθρου.

Το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε από μια επιτροπή της πολυπλόκαμης και ευάλωτης αυτοδιοίκητης δικαιοδοσίας του, ούτε με κάποιες αλλαγές προσώπων, ιδίως όταν στην ΕΠΟ επίκεινται εκλογές και τέλος ούτε με τυπικές εναρμονίσεις του καταστατικού της.

Για να αλλάξει το ποδόσφαιρο απαιτείται σχέδιο, οργάνωση και εντατική συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις του ώστε να ξεπεραστούν οι μονοπωλιακές αλλά και οι ολιγοπωλιακές δομές που δημιουργούν την αίσθηση της αφερεγγυότητας και εντείνουν με τις αντιπαραθέσεις τους τη βία.

Η βία στα γήπεδα απαιτεί εντατική συνεργασία και σχεδιασμό λεπτομερειών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας, απαιτεί τέλος αποφασιστική διαχείριση της λειτουργίας και του ελέγχου των περισσότερων οπαδικών συνδέσμων.

Χρειάζεται επίσης σταθερή πολιτική βούληση που να απορρέει από μια ευρύτερη διακομματική συναίνεση στα μείζονα ζητήματα για την υλοποίηση των όσων έχουν ψηφιστεί. Ο κοινός εχθρός είναι τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει και να κομπορρημονεί οφείλει να σταθμίσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εξελίξεων, να μιλά και να απειλεί λιγότερο, και να υλοποιεί περισσότερο. Η αξιοπιστία της πολιτείας απέναντι στον φίλαθλο κόσμο είναι πολύτιμη για να ξοδεύεται σε πυροτεχνήματα που γρήγορα εξαφανίζονται".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ