ΕΛΛΑΔΑ

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Κοντονή με FIFA και UEFA

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Κοντονή με FIFA και UEFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και κλιμακίου της FIFA και της UEFA. Ερωτηματικό η ατζέντα της συνάντησης.

Ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται να έχει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με κλιμάκιο της FIFA και της UEFA. Ναι μεν οι αξιωματούχοι των διεθνών συνομοσπονδιών είναι έτοιμες να έρθουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, προκειμένου να τα πουν από κοντά με τον υφυπουργό Αθλητισμού για το θέμα του Κυπέλλου Ελλάδας και όχι μόνο, εντούτοις ο κ. Κοντονής θα λείπει τις επόμενες ημέρες στη Ζάκυνθο, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορούν να συναντηθούν μέχρι την Κυριακή (28/3).

Οι μέρες είναι πολύ κοντά βέβαια στη λήξη του τελεσιγράφου που έχει θέσει η UEFA και η FIFA (1/4) ώστε ο υφυπουργός να ξεκινήσει και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας, με τον ίδιο να εμμένει ότι πρώτα θα περιμένει να δει τι θα αποφασίσει το ΣτΕ και μετέπειτα θα πάρει τις επόμενες αποφάσεις του.

Βέβαια, προκαλεί ερωτηματικό το ακριβές περιεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης, από την στιγμή που η υπόθεση στο ΣτΕ εκδικάζεται στις 29 Μαρτίου και κανείς δεν ξέρει πότε θα βγει η απόφαση. Επομένως, κουβέντα για το Κύπελλο και την επανέναρξή του ή όχι δεν θα μπορεί να γίνει αν δεν ξέρουν οι δυο πλευρές τι θα έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε αυτό "πατάει" ο υφυπουργός Αθλητισμού, γι' αυτό και δεν αλλάζει την απόφασή του, την ώρα που οι διεθνείς Συνομοσπονδίες δεν φαίνεται να κάνουν πίσω, ούτε πείθονται από την επιχειρηματολογία του σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να διακόψει το Κύπελλο, χωρίς -κατά την γνώμη τους- πρώτα να έχει κοιτάξει άλλα μέτρα (η αρχή της αναλογικότητας).

Μένει να διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα τα πουν οι δυο πλευρές, καθώς ακόμα δεν έχει φιξαριστεί η ημερομηνία, όμως θα είναι την παρακάτω εβδομάδα που θα έχει επιστρέψει στην Αθήνα ο υφυπουργός. Να τονιστεί πως θα φύγει για την Ζάκυνθο αμέσως μετά την συνάντηση με τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη (24/3).

Εξάλλου, τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και από εκείνη της ΕΠΟ εκφράζεται μεγάλη αισιοδοξία για την κατάληξη της προσφυγής της Ομοσπονδίας στο ΣτΕ. Το θέμα είναι πώς θα κινηθεί ο Σταύρος Κοντονής σε περίπτωση που τελικά κριθεί αντισυνταγματική η απόφασή του.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ