ΚΑΣΕΤΑ GATE

Η συνέντευξη Τύπου του Αχ. Μπέου

Η συνέντευξη Τύπου του Αχ. Μπέου
INTIME SPORTS

Ως "υποκλοπέα" χαρακτήρισε τον Νικόλα Πατέρα ο Αχιλλέας Μπέος, που έκανε τη δική του αντεπίθεση στα όσα του χρεώνονται, κατηγορώντας τόσο τον Αλέξη Κούγια, όσο και τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Το Sport24.gr μετέδωσε ζωντανά μέσω Live Streaming τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο χειμαρρώδης Αχιλλέας Μπέος που πέταξε κατηγορίες και αμέτρητες σπόντες!

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε και δείτε τα σχετικά βίντεο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τονίζει ότι η φωνή είναι μεν δικιά του, αλλά τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα είναι προϊόν συρραφής. Ξεκαθάρισε ότι δεν μίλησε με τον Δαλούκα πριν το ματς Άρης-Παναθηναϊκός, αλλά αντίθετα έκανε υπαινιγμό ότι ο Πατέρας είχε επικοινωνία μαζί του. Παράλληλα ζήτησε από τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτός μίλησε με τον διαιτητή Δαλούκα.

Για τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί κι αφορούν την απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός, δεν έδωσε εξηγήσεις λέγοντας ότι οι κασέτες είναι "φτιαχτές" και αποτελούν συρραφή των όσων έχει πει.

Πάντως είναι ξεκάθαρος ότι ο Νίκος Πατέρας ήταν όχι μόνο συνομιλητής του, αλλά και "υποκλοπέας", ενώ παράλληλα έκανε επίθεση και στον Αλέξη Κούγια (τον "συνεργό" του όπως τον είπε), την αξιοπιστία του κι όχι μόνο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε... σόου με το γνωστό του στυλ μιλώντας για αρνιά, Χόλιγουντ ακόμη και τη Τζούλια!

Αναλυτικά:


"Σήμερα βρισκόμαστε εδώ κι αντί να εκθειαστεί η υγιή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και να λάβουμε συγχαρητήρια, ασχολούμαστε με μια στημένη υπόθεση που προέρχεται από έναν άνθρωπο που δυστυχώς για ένα μεγάλο διάστημα ήταν προσωπικός μου φίλος. Σκοπός του ήταν να σταματήσει και να στιγματίσει εμένα προσωπικά, γιατί ήμουν η αιτία να απομυθοποιηθεί μετά τη ρήξη που είχαμε στη συνεδρίαση της Superleague της 17 Δεκεμβρίου και τα γεγονότα που ακολούθησαν, τη νίκη δηλαδή του Ολυμπιακού Βόλου και την αποχώρηση του μια για πάντα από το ποδόσφαιρο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Πατέρα.

Είναι πασίγνωστο ότι είχαμε στενές σχέσεις κι είχαμε συναντηθεί αρκετές φορές στο κότερο του ως τις αρχές Δεκεμβρίου. Μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο για θέματα ποδοσφαίρου κι όχι μόνο.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, βιώνω κάτι πρωτοφανές. Η οικογένεια μου είχε στενοχωρηθεί κι ο γιος μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο.

Αναρωτιέμαι και σε τι κόσμο μεγαλώνω τα παιδιά μου... Και εσείς οι δημοσιογράφοι δεν είσαστε άμοιροι ευθυνών. Γιατί επιτρέπετε στον κάθε Κούγια να παίρνει δημοσιότητα για κάτι που και ο ίδιος παραδέχεται ότι είναι μια κασέτα με συρραφή συνομιλιών. Και επιπλέον μιλάμε για προϊόν υποκλοπής από το οποίο δεν προκύπτει τίποτα επιβαρυντικό για μένα. Και αν θέλετε ρωτήστε στα κανάλια σας τα νομικά σας τμήματα για το τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις με τις συρραφές και τις υποκλοπές. Και να είστε σίγουροι ότι θα αποκαλυφθεί ότι υποκλοπεας αυτών των συνομιλιών είναι ο κύριος Πατερας.

Δεν έχω καμιά κασέτα στην κατοχή μου. Ενημερώθηκα όπως όλη η Ελλάδα από το ίντερνετ. Ειναι προϊόν γενικών συνομιλιών πολλών μηνών, άρα υποκλοπών! Είναι συρραφή που έγινε στα μέτρα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα. Η φωνή που ακούγεται είναι η δική μου. Περιέργως, μιλούσα... εντελώς μόνος απέναντι σε ένα τοίχο και κατέγραφα τον εαυτό μου!!! Αλλά για τον υποκλοπέα Πατέρα και τον αντιφατικό Κούγια ταιριάζει η παροιμία: Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!

Τώρα για τον Κουγια; Αν είναι άνδρας να κατονομάσει ποιοι τον πήραν τηλέφωνο για να μην δώσει στη δημοσιότητα τις μονταρισμένες κασέτες. Εγώ πάντως δεν ήμουν! Μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή, έκανε παρεμβάσεις και φωτογράφιζε τον Πατέρα. Αλλά χθες είπε ότι τις παρέλαβε με ανώνυμο δέμα. Ας μας πει την αλήθεια! Αλήθεια Κούγια πως δέχθηκες να γίνεις συνεργός σε κάτι το οποίο είναι μονταρισμένες κασέτες και προϊόν υποκλοπής; Ντροπή σου!

Κύριοι Πιλάβιε, Βασσάρα, Τεροβίτσα αν σας έχω υποδείξει ποτέ ορισμούς διαιτητών, τότε να με καταγγείλετε τώρα!

Αλλά σήμερα μετά το ξεγύμνωμα του υποκλοπέα Πατερα και του συνεργού του Κουγια, αναρωτιέμαι τι μένει... Τι θα πω στα παιδιά μου! Αλλά Κούγια, μετά από όλα αυτά έχεις ακόμα το χρόνο να αποκαλύψεις τον υποκλοπέα Νίκο Πατέρα! Κανονικά μετά από αυτά που είπε ο Δαλούκας θα πρέπει σήμερα Πατέρας-Κούγια να κρύβονται. Η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος! Δεν θα κουκουλωθεί όπως και η περίπτωση του ξυλοδαρμού του Βασσάρα που κάποιοι έχουν φροντίσει να παραμείνει στα συρτάρια του Α.Τ. Καμινίου! Μέχρι τη Δευτέρα θα καταθέσω μηνύσεις σε Πατέρα, Κούγια για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος μου.



Με τον Δαλούκα δεν είχα καμία συνομιλία πριν το ματς με τον Άρη. Τον πήρα απλά μετά τον αγώνα για να ρωτήσω πως έδωσε αυτό το πέναλτι. Είναι Βολιώτης διαιτητής και ήθελα να μάθω γιατί ντρόπιασε τον Βόλο με αυτή την απόφαση. Προκαλώ επίσης ο κύριος ο εισαγγελέας να δει ποιος πήρε ποιον το επόμενο πρωί, γιατί πράγματι μίλησα με τον Πατέρα. Και επίσης να δει αν ο αριθμός του Πατέρα επικοινώνησε με τον Δαλούκα την ημέρα του αγώνα. Για να πέσουν οι μάσκες!

"Το κείμενο που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως ενιαίο, αποτελεί συρραφή λέξεων και φράσεων. Μέσα από 50-100-200 συνομιλίες, επιλέξαμε αυτό που θέλαμε και φτιάξαμε 1-2 κασέτες. Αν είναι μάγκες ας πάνε τις αληθινές κασέτες. Με αυτές γελάνε όλε. Ούτε στην Τανζανία δεν θα τις λάμβαναν υπόψη τους. Πως μπορούν να λάβει κάποιος υπόψη του μονταρισμένες, φτιαχτές και πλαστές κασέτες. Μπορώ να το κάνω κι εγώ και να κατηγορήσω τους πάντες.

Πλέον με το ίντερνετ -που κι εγώ δεν ήμουν γνώστης- η δουλειά των δημοσιογράφων είναι διαφορετική, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα ο κόσμος μπορεί να διαμορφώσει τη δική του άποψη. Μπορεί να κρίνει. Επίσης μπορεί να κρίνει κι από τα δικά σας γραφόμενα το ποιοι είναι φιλικά προσκείμενοι στον Πατέρα και ποιοι είναι ουδέτεροι".

Για τη συνομιλία που είχε με τον Δαλούκα: "Είναι ένας διαιτητής από το Βόλο. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Να πω ένα γεια, ή να πιω έναν καφέ ναι. Πολλές φορές έκανε προπόνηση στον ίδιο χώρο με την ομάδα μου. Τον πήρα να του πω ότι το πέναλτι που έδωσε εκθέτει τον ίδιο κι όλο το Βόλο".

Για τα όσα ακούστηκαν στην κασέτα με τους "Βούλγαρους" και το "Βαγγέλη ψάξου": "Δεν απαντάω σε κάτι που δεν έχω στα χέρια μου. Απαντάω στην κασέτα που αναφέρεται στον Άρη-Παναθηναϊκό. Εκεί μπορώ να δώσω απάντηση και να κάνω τις εκτιμήσεις μας. Γιατί να πάρω το ενδεχόμενο που λέτε εσείς και να μην πάρω αυτό που λέω εγώ. Διότι θα αποδειχτεί ότι δεν είναι γνήσια κι ότι είναι συρραμένη. Μπορεί κάποιος να γράψει ότι θέλει σε μια κασέτα".

Για το ενδεχόμενο κίνητρο του Νικόλα Πατέρα: "Τη συρραφή της κασέτας την θεωρώ δεδομένη. Το είπα κι ο κ. Κούγιας. Το γιατί το έκανε ο κύριος Πατέρας, ρωτήστε τον. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι με προσωπικό κόστος βοήθησα ώστε να διαλυθεί μια για πάντα η παράγκα των αδερφών Μητρόπουλων, έτσι έγινε και με τον Πατέρα. Έφυγε και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν τον Πατέρα, έχει ανάγκη από αρσενικούς, από ανθρώπους που λένε τα πράγματα με το όνομα τους".

Για την ομάδα: "Δεν νομίζω ότι είναι στόχος η ομάδα, διότι είναι μια από τις αγαπημένες ομάδες του κόσμου. Πιστεύω ότι στόχος είμαι μόνο εγώ, γιατί δεν μασάω από αυτούς. Αυτοί είναι οι περαστικοί. Υπάρχει λόγος κι ο κ. Πατέρας το είχε πει στο περιβάλλον του ότι θα τον βρω μπροστά του. Δεν είχε προηγηθεί η ρήξη στο Δ.Σ της Superleague και τα όσα έγιναν. Άλλωστε το έργο του είναι μεγάλο, αν κρίνουμε κι από τις μέρες του στον Εθνικό. Θα μείνει στην ιστορία"!

Για τις σχέσεις του με Πατέρα-Μαρινάκη: Οι σχέσεις μου με τον Νίκο Πατέρα, αποδεικνύεται από την παρουσία του στα γενέθλια του στις 26 Αυγούστου -όσοι δεν ξέρετε τότε έχει γενέθλια να του στείλετε λουλούδια- όσο κι από την κοινή παρουσία μου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη Μύκονο, που είχαμε προσωπικές στιγμές όταν βρήκα χρόνο να περάσω μαζί με τη γυναίκα μου.

Μια σχέση δεν δίνει δικαίωμα σε κάποιον να νομίζει ότι συμμετείχα σε πράξεις ανιδιοτελείς ή ιδιοτελείς ή αν θέλετε να υπήρχαν σκοπιμότητες. Το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναμφισβήτητα έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω με τον πρόεδρο της Superleague ή με παράγοντα άλλης ομάδας. Είναι επίσης δικαίωμα μου να επιλέξω πότε θα σταματήσω να είμαι φίλος με τον Πατέρα, τον Μαρινάκη, τον Καραλή ή οποιονδήποτε άλλον.

Δεν μπορώ να πω ότι οι σχέσεις μου είχαν θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Ο κ. Κούγιας μπορεί να λέει ότι θέλει. Τις ταινίες θα τις πάρουν στο Χόλιγουντ για να κάνουν ταινίες για την Ινδία! Να φέρουν τις γνήσιες κασέτες, γιατί αυτές θα ακούνε μόνο όσοι είνια ερωτευμένοι με τη φωνή μου. ΟΙ άλλες θα καούν!

Μεγαλώνω πέντε παιδιά και θέλω να είναι περήφανα για τα παιδιά τους. Έμπορος ναρκωτικός δεν είμαι, ούτε με δημόσια έργα ασχολούμαι. Για αυτό τα λέω όπως θέλω. Η ΣΔΟΕ έχει έρθει πέντε φορές από την αρχή της χρονιάς. Ας έρθουν όσες θέλουν! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Να έρθουν, να τους ετοιμάσω κι ένα αρνί γιατί στο Βόλο έχουμε καλά ψητά".

Για το αν θέλουν κάποιοι να τον "τελειώσουν": Ο κ. Πατέρας έχει αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα κάθεται στο μπαλκόνι του και μετράει τα αυτοκίνητα που περνάνε. Μονά-ζυγά. Θα συμφωνήσω ότι δεν είμαι αρεστός. Και πως να είμαι; Αφού προκαλώ. Δεν έχω γραφείο με δημοσιογράφους, να κάνω τραπέζια, να κάνω επικοινωνιακά τρικ. Έτσι είμαι. Είμαι ειλικρινής.

Πήρα μια ομάδα που πριν από 2 1/2 χρόνια χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά, είχε 53 προσφυγές και βρισκόταν στην τελευταία θέση. Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει 1.400.000 ευρώ. Και δεν μιλάμε για ρυθμίσεις, αλλά για ΙΚΑ κτλ. Δεν χρωστάει σε κανέναν, παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Φέρτε τεχνοκράτες όπως ο Κιντής. Να χρεώνω τις ομάδες 150 εκ. ευρώ. Να έχουν ένα γραφείο, που πληρώνουν οι φουκαριάρες οι ομάδες, να κρατάνε το προφίλ τους. Σάπιοι μέσα τους. Αυτούς θέλετε; Για να πει κάποιος ότι δεν θέλει τον Μπέο ,αν βρεθεί κάποιος να πει ότι έχω κάνει εγκληματικές πράξεις. Να έρθει ένας να το πει;

Είμαι εύσωμος, χοντρός, καραφλός. Εντάξει δεν είμαι αρεστός. Θα κριθώ για το έργο στον Ολυμπιακό Βόλο και τον Πανιώνιο. Ας με κρίνετε για αυτό. Είδαμε και τώρα που είναι ο Πανιώνιος".

Για τον χαρακτηρισμό "πλαστές κασέτες": Παραδέχομαι ότι είναι η φωνή μου. Έχει γίνει συρραφή. Είναι 2 λέξεις από δω, τρεις από εκεί και τις έχουν φτιάξει. Ζητάω την άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα. Να δει αν μίλησα εγώ με τον κύριο Δαλούκα. Μήπως μίλησε κάποιος άλλος;

Στις 12 Σεπτεμβρίου έχω μιλήσει με τον κ. Πατέρα. Με πήρε αυτός. Ας ψάξουν να βρουν τι είπαμε. Τους προκαλώ! Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Θεωρώ γελοίο ότι έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού έναν διεθνή διαιτητή.

Μπορούμε, όμως, να κρίνουμε παραμονές ενός ντέρμπι ποιοι θα οριστούν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Και δημοσιογράφοι και παράγοντες μπορούν να το κάνουν. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα.

Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λέγατε όλοι σας ότι ο πιο πιθανός να διαιτητεύσει ήταν ο Καλόπουλος".

Για την κασέτα του Α. Κούγια σχετικά με το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός: "Για παράδειγμα σήμερα μιλάμε στο γραφείο μου και με καταγράφεται στο μαγνητόφωνο, λέμε κάποια πράγματα που θίγουν ορισμένους. Εσείς κόβεται ότι θέλετε και τα παρουσιάζεται όπως θέλετε. Δεν ξέρω αν από τις 1.000 συζητήσεις που έχουμε κάνει με έχει γράψει σε όλες. Δεν ξέρω αν σε κάποιες αναφέρεται ο Τσετσένος ή ο Βούλγαρος.

Μπορώ να μιλάω με έναν φίλο μου αδιάκριτα και να λέω ότι "γεμίσαμε Αλβανούς ή Βούλγαρους". Να τις κρίνουν οι ειδικοί και μετά να δούμε αν είναι γνήσιες ή αν είναι οι κασέτες της Τζούλιας. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα λάμψει".

Προσωπική στιγμή με μερίδα φιλάθλων, γιατί στο παρελθόν δεν τους είχα δώσει το δικαίωμα να κρίνουν τις επιλογές της διοίκησης. Νομίζω ότι η δουλειά των φιλάθλων δεν είναι να κρίνουν μεροληπτικά υπέρ της διοίκησης ή του προπονητή, αλλά να στηρίζουν την ιδέα.

Αν βρεθεί κάποιος ικανός παράγοντας, όχι δηλαδή κάποιος σαν τον κ. Πατέρα, τότε μπορεί να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό Βόλου. Αλλά όχι επειδή δεν είμαι αρεστός.

Ο κ. Αδαμίδης έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας να καθαρίσει το ποδόσφαιρο όπως είχε κάνει η Θάτσερ. Πως το κάνει αυτό; Με τι αρμοδιότητα, με τι γνώσεις; Αυτά είναι για γέλια".

Για το αν ο Νίκος Πατέρας είχε σκοπιμότητα από το να παίξει ο διαιτητής υπέρ του Άρη. "Δεν έχω φίλους δημοσιογράφους. Αν μπορούσατε να με μαστιγώσετε, θα με μαστιγώνατε. Θα σας έλεγα περισσότερα και θα μπορούσα να σχολιάσω αν ακούγαμε την κανονική κασέτα. Ας φέρουν τις γνήσιες, να ακούσω ποια ομιλία είναι αυτή, γιατί που να θυμάμαι ποια από όλες μπορεί να είναι, για να δούμε..."

Για το αν ο Πατέρας μίλησε με τον Δαλούκα μετά το ματς με τον Άρη: "Πριν είπα μήπως ο ίδιος ο αριθμός να πήρε τον Δαλούκα. Με τον Πατέρα μίλησα εκείνη την η μέρα και είπαμε πολλά για το αν ήταν πέναλτι ή όχι. Για τον Δαλούκα δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί έμαθα ότι έχε ικι ένα οικογενειακό πρόβλημα".

Για το αν θα κινηθεί και μέσω της ποδοσφαιρικής νομοθεσίας για να τιμωρήσει τον Α. Κούγια: "Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το τέλος. Αν υπάρχει στην Αλβανία σχετική νομοθεσία που μπορεί να τους τιμωρήσει, θα κάνω κι εκεί καταγγελία. Αν τιμωρηθεί βέβαια τόσο πολύ θα εξαφανιστεί. Αφήστε τον να βγαίνει να μιλάει για να γελάει ο κόσμος. Περνάμε άλλωστε δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα.

Θα έπρεπε να τιμωρηθεί βέβαια για το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια ταλαιπωρεί μια ομάδα, τους οπαδούς μιας ιστορικής ομάδας και δεν μπορεί να ανεβάσει την ομάδα στη Β' Εθνική. Και κάθε φορά ξυπνάει και βλέπει τον κυνηγάνε όλοι. Λες κι έχουν όλοι χρόνο να ασχολούνται με τη δική του ανικανότητα".

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ