ΚΑΣΕΤΑ GATE

Η συνέντευξη Τύπου του Κούγια

Η συνέντευξη Τύπου του Κούγια
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Κούγιας τοποθετήθηκε για την πολύκροτη υπόθεση που ταράζει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες, ρίχνοντας φως σε σκοτεινές και άγνωστες, μέχρι πρότινος, λεπτομέρειες.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Κούγιας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία τοποθετήθηκε για την υπόθεση των περιβόητων CD που παρέδωσε στην Εισαγγελία, προχωρώντας σε τρομερές αποκαλύψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βαριές κατηγορίες, απόπειρα δωροδοκίας του Δαλούκα, αλλά και προσπάθεια... επαφής με τον διαιτητή της αναμέτρησης Μάκαμπι-Ολυμπιακός, μερικά από τα οποία κατήγγειλε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Αλέξανδρου Κούγια:

" Θέλω να σας εξηγήσω γιατί επέλεξα τη σημερινή ημέρα και το συγκεκριμένο τρόπο. Η σημερινή ημέρα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου γιατί σαν σήμερα γεννήθηκε ο γιος μου. Επέλεξα το σημείο αυτό λόγω της ιδιότητάς μου ως προέδρου της ομάδας της περιφέρειας και η οποία λόγω της ψυχρής επιλογής μιας εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζει - ενώ είναι το υγιέστερο ποδοσφαιρικό δημιούργημα, δε χρωστάει, έχει καταπληκτικό υλικό - να βολοδέρνει σε αυτό το βόθρο της Γ' Εθνικής μόνο και μόνο επειδή προωθούνται ομάδες στη Β' που θα αποτελέσουν τετράγωνα στο στοίχημα αλλά και για να μην μπω στη Superleague", προλόγισε ο κ. Κούγιας

"Τρομερό κύκλωμα"

"Τα στοιχεία που θα σας παραθέσω είναι δύο σελίδες. Είναι πιστή απομαγνητοφώνηση των 2 CD που έφτασαν στο γραφείο μου πριν 15 μέρες και που παρέδωσα το πρωί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ράικου που ανταποκρίθηκε αμέσως. Στη συνέχεια έδωσα κατάθεση 2 ωρών στον κύριο Κορρέ.

Θέλω να σας μιλήσω για ένα τρομερό κύκλωμα που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα παίξουν σε όλα τα πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Γ' στην Β' και από την Β στην Α Εθνική. Μέχρι τώρα έκανα καταγγελίες για την Ηλιούπολη, γιατί ορίζονταν διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν με προκλητικό τρόπο. Φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή να μην μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Πέντε λεπτά πριν τη συνέντευξη Τύπου ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος να διευθύνει αγώνα μας Αθηναίος διαιτητής. Ήταν ένα μήνυμα. Πρέπει να γίνει κάτι, εκτός αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, γενική γραμματεία αθλητισμού και κυβέρνηση στη χώρα".

Όποιο και να είναι το κύκλωμα πιστεύω ότι θα πάψει να υπάρχει από σήμερα εκτός εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει".

Σύντομη περίληψη του απομαγνητοφωνημένου υλικού

Εν συνεχεία ο κ. Κούγιας προχώρησε σε σύντομη περίληψη του απομαγνητοφωνημένου υλικού των CD.

"Ο κ. Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας στον κ. Δαλούκα πριν από τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός. Πριν από τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός προσπάθησε να πλησιάσει τον διαιτητή του αγώνα.

Μετά το αποτέλεσμα του αγώνα και τη συμπεριφορά του Ιταλού διαιτητή, ο κ. Μπέος διηγείται ότι συνάντησε τον Δαλούκα και τί του είπε. Το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά το τι προηγήθηκε του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός. Διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο του αγώνα.

Ξέχασα να πω ότι πριν από το παιχνίδι αυτό (σ.σ. την προηγούμενη ημέρα), μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα, τον απείλησε ότι αν σφυρίξει όπως είχαν πει, θα έρθουν Ρώσοι Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

Στο αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά το τι είπε μετά το ματς και το κορυφαίο αφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, ότι είναι ανεξέλεγκτο, λέγοντας ότι ο κόσμος δεν ξέρει πως θα αντιδράσει".

"Είχα να δω τον Πατέρα 10 χρόνια"


Για τη φημολογία ότι ο κ. Πατέρας του έδωσε τα CD είπε:

"Είχα να δω τον κ. Πατέρα 10 χρόνια. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Όμως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του κ. Δαλούκα.

Θέλω να σας πω ότι αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες το μυαλό μου πήγε στον κ. Πατέρα. Νόμιζα ότι με επέλεξε. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, τις παρέλαβαν 3 συνεργάτες μου, διέκοψα δικαστήριο, επικοινώνησα και πήγα στον Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε..

Του είπα ότι έχω στα χέρια μου CD και του είπα ότι πιστεύω ότι μου τα έστειλε αυτός. Τις ακούσαμε μαζί. Του είπα ότι ως πρώην πρόεδρος της Superleague και του Παναθηναϊκού να κάνει μία συνέντευξη Τύπου. Δε μου έδωσε σαφή απάντηση αλλά η συμπεριφορά του με απογοήτευσε. Δεν έκανε τίποτα.

Πήγα στον κ. Πιλάβιο. Του είπα ότι γνωρίζω ότι υπάρχει και μία άλλη κασέτα που υπάρχει μία συνομιλία για το ίδιο θέμα. Αλλά και εκεί δεν έγινε τίποτα.

Είναι ήττα να μην το κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ ή της ΕΠΟ και να το κάνει ο πρόεδρος της Παναχαϊκής".

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο υλικό

Το πρώτο CD

Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησε με αυτόν και τα είχε συμφωνήσει αυτά. Όχι του είπα. Έχεις βγει εκτεθειμένος. Εγώ εκείνη την εποχή είμαι στην Ιταλία με την ομάδα μου.

Άκου να δεις, έχω μερικούς ανθρώπους, μήπως βρούμε άκρη. Τελικά μου είπε ότι είναι νέος διαιτητής, θέλει να κάνει καριέρα. Του είπα, Βαγγέλη; Ξέχασέ το, ψάξτο μόνος! Την Τετάρτη το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο τρελαμένος. Μου λέει θα σου πω. Αυτό με τον Δαλούκα. Τρελάθηκα. Του λέω Βαγγέλη από που και ως που;

Θέλω να σε δω ... Τι μαλακία έχεις κάνει; Πάω στο Βόλο. Το μ.... δεν πήρε τα λεφτά. Του λέω τελειώσαμε. Δε θέλω καλημέρα. Ξέρω πως χειρίζονται τα πράγματα. Ξέρεις τι θα έλεγα στον Βαγγέλη. Δώστου τα 200.000.

Το δεύτερο CD


" H δεύτερη κασέτα είναι χειρότερη και αποκαλύπτει με τι ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακούστε τι λέει ο πιο πετυχημένος παράγοντας και εγώ ο αποτυχημένος δεν μπορώ να ανεβάσω την Παναχαϊκή", προλόγισε ο Κούγιας.

"Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη.

Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Δε θέλω να κάνεις έγκλημα. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ...
Μ ου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά.

Πάω στον Βόλο. Μπροστά στη γυναίκα του. Φεύγεις για Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό... Δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ... Είσαι μουν...

Όταν τον πήρα στην Πολωνία του είπα μη με εκθέσεις γιατί θα έρθουν Ρώσοι Βούλγαροι Ρουμάνοι και δεν μπορώ να τους ελέγξω. Του είπα θα βγει κόσμος και δε θα μπορώ να βγω μπροστά".

Έκκληση στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως

"Εγώ κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, να το πάρει προσωπικά το θέμα. Τουλάχιστον 5.000.000 κόσμος. Βρίσκεται σε αδίστακτα χέρια από το 1996, από την πρώτη παράγκα".

Στη συνέχεια είπε: "Πουλάει προστασία. Ο επιτυχημένος, γιατί επιτυχημένος στην Ελλάδα είναι ο κακοποιός. Όπως έγινε με τον Κόκκαλη και την παράγκα, πουλάνε προστασία, τον παγιδεύουν και μετά τον εκβιάζουν. Κανονικά σε 5' από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕΔ. Από εδώ και πέρα ο ρόλος μου τελείωσε. Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για αυτό το θέμα. Έχω την άποψη ότι σήμερα ο κόσμος κατάλαβε τα πάντα..."

Τέλος ανέφερε: "Σήμερα το πρωί εμφανίστηκε ο κ. Δαλούκας. Είχε κάνει αίτημα στην ασφάλεια να τον προστατεύσουν. Σήμερα καταλαβαίνετε τι ήθελε να πει ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν δέχτηκα απειλές. Μέχρι τα ξημερώματα σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο του ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα για να μη δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Η δικαιοσύνη θα αξιοποιήσει τα στοιχεία. Γίνεται ανάκριση, είναι μυστική κι ελπίζω να αξιοποιηθεί".

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ