ΚΑΣΕΤΑ GATE

Φάκος: "Δεν δέχτηκα παρεμβάσεις"

Φάκος: "Δεν δέχτηκα παρεμβάσεις"
κασέτα

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, δηλώνει ανεπηρέαστος στην υπόθεση "κασέταgate" ενώ αναφερόμενος στην μη εκδίκαση υποθέσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε ότι υπάρχουν αντιφατικά πράγματα.

Μιλώντας στον "FM 100" αναφέρθηκε στην υπόθεση με τις κασέτες, ενω αρνείται ότι δέχτηκε παρεμβάσεις μέχρι να αποφανθεί την παραγραφή του γεγονότος.

Επίσης, αναφέρθηκε στα 40 στημένα παιχνίδια βάσει της έρευνας της UEFA που βρίσκονται στην εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Φάκος:

Για το ιστορικό της υπόθεσης "κασέταgate" που μπήκε στο αρχείο: " Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας που έχω, βάσει νόμων της πολιτείας, οφείλω να συγκεντρώσω στοιχεία, να τα ζητήσω από τις εισαγγελικές αρχές, ώστε να δημιουργήσω έναν φάκελο για το αν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα. Ζήτησα από τον κ. Σιμιτζόγλου να με ενημερώσει, μόλις βγάλει μία απόφαση. Αυτό έγινε. Είναι σαφής η διάταξη του νόμου, αν και είναι λίγο στενόκαρδη. Εάν παρέλθει ένας μήνας από την τέλεση του γεγονότος, αυτό παραγράφεται. Εγώ με βάση αυτό ενήργησα. Προσέξτε, όχι από τη γνωστοποίηση του γεγονότος, αλλά από την τέλεσή του."

Για το αν χρειάζονται αλλαγή οι διατάξεις της ΕΠΟ: " Το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο, πάντα. Κατά καιρούς έχω πει ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Αυτό βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ."

Για το αν είχε παρεμβάσεις μέχρι να αποφανθεί: " Δεν έλαβα τίποτα άλλο υπόψη πέρα από τα στοιχεία της υπόθεσης. Ούτε με επηρέασε κανένας. Αν είχα κάποιο κώλυμα θα έδινα τη δικογραφία στον κύριο Αντωνακάκη. Μετά την έκδοση της απόφασης δέχθηκα ανώνυμα τηλεφωνήματα, επικριτικά, που δεν είχα δεχθεί ποτέ άλλοτε στην καριέρα μου. Πάντως, πρέπει να πω ότι καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα στη θητεία μου ως ποδοσφαιρικού εισαγγελέα".

Για τη μη εκδίκαση υποθέσεων του κ. Μαρινάκη: "Ο ι συνάδελφοι που ελήφθησαν της υπόθεσης μπορούν να σας δώσουν εξήγηση γιατί δεν εκδικάστηκε. Πιο υπεύθυνα, ίσως ο κ. Αντωνακάκης που είχε επιληφθεί της υπόθεσης. Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ την έχει περίπου 2,5 μήνες στα χέρια της και έκρινε ότι είναι αναρμόδια. Η Επιτροπή της Super League έκρινε ότι είναι αρμόδια.

Θα πω όμως τη γνώμη μου. Υπάρχει το εξής πρόβλημα. Η επιτροπή της ΕΠΟ έχει βγάλει περίπου 20 αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις. Έχει δεχθεί δηλαδή ότι έχει αρμοδιότητα. Μας ξένισε λοιπόν εμένα και τον συνάδελφό μου το γεγονός ότι έκρινε ότι είναι αναρμόδια στην υπόθεση Μαρινάκη. Δεν ξέρω πώς έκριναν, απλά επισημαίνω σαφή και συγκεκριμένα θέματα. Μέχρι στιγμής έβγαλες 20 αποφάσεις, συνεχίζεις να βγάζεις αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις. Η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, όμως, θεώρησε εαυτόν αρμόδιο. Εμείς, εγώ και ο κ. Αντωνακάκης που πρέπει να απευθύνουμε τις πειθαρχικές διώξεις; Εμείς πιστεύουμε στην ΕΠΟ. Αλλά υπάρχουν αντιφατικά πράγματα".

Για τα 40 στημένα παιχνίδια βάσει της έρευνας της UEFA που βρίσκονται στην εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και το αν παρέμβει η ποδοσφαιρική εισαγγελία: " Ζήτησα από την αρμόδια Εισαγγελέα, κα Παπανδρέου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων να μας στείλει όποιο υλικό έχει και το πόρισμά της όπου καταλήξει, για να δούμε τι συμβαίνει και αν υπάρχει θέμα παραγραφής. Για υποθέσεις στοιχήματος, ντόπινγκ κ.α. το χρονικό διάστημα που δίνει ο νόμος για να ασκηθεί δίωξη είναι μία τριετία, που αν παρέλθει μπαίνει ζήτημα παραγραφής".

TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ