ΕΛΛΑΔΑ

Ταλέντα που έμειναν ταλέντα

Ταλέντα που έμειναν ταλέντα
Νίνης Βλαχοδήμος Κατίδης Κουτσιανικούλης

Διαβάστε δέκα περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως σπουδαία ταλέντα όμως στη συνέχεια για διάφορους λόγους απογοήτευσαν (VIDEOS).

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. "Τελειωμένους", "παλτά" και "αδιάφορους" δεν μπορούμε να πούμε ποδοσφαιριστές στην ηλικία των 21, 22, 23 ακόμα και 26 ετών. Στο χέρι τους είναι να γυρίσουν τούμπα το έργο. Αυτό που μπορούμε να πούμε, όμως, είναι πως οι ίδιοι διέψευσαν τις προσδοκίες που δημιούργησαν σε νεαρή ηλικία (με ευθύνη και δική μας -των ΜΜΕ-).

Πάνω κάτω καταλάβατε με τι θα ασχοληθούμε στο θέμα μας. Παίκτες που περιμέναμε πολλά και πήραμε, εντός αγωνιστικού χώρου, λίγα ή ακόμα και τίποτα.

Ας τους δούμε έναν προς έναν....

Βασίλης Πλιάτσικας 26 ετών

Το 2005 η ΑΕΚ τον πήρε από το Χαϊδάρι και η αλήθεια είναι πως θεωρούνταν σπουδαίο ταλέντο. Το γεγονός πως παίζει σε αρκετές θέσεις στην άμυνα και το κέντρο ήταν κάτι το εντυπωσιακό εκείνη την περίοδο.

Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν ποτέ να εξελιχθεί με αποτέλεσμα να κάνει μία διαδρομή Ελλάδα - Γερμανία - Ουκρανία - Ρουμανία. Το παλεύει και ευχόμαστε να ξεπεράσει τα προβλήματα του.

Βασίλης Κουτσιανικούλης 26 ετών

Ο πρώτος Έλληνας "Μέσι". Το καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό το 2008 και η νίκη του Εργοτέλη με 2-3 στο ΟΑΚΑ, με τον νεαρό άσο να πετυχαίνει δυο γκολ, ήταν το πρώτο δείγμα γραφής.

Στη συνέχεια ήρθε μία ακριβή μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, η οποία όμως δεν έπιασε τόπο. Από το 2012 αγωνίζεται στον ΟΦΗ αν και φέτος δεν μετρά αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Γιάννης Παπαδόπουλος 25 ετών

Περίπτωση Πλιάτσικα. Σπουδαίο ταλέντο με "θανατηφόρο" πόδι που δεν δίσταζε να οπλίζει από απόσταση. Το 2008 ο Ολυμπιακός τον πήρε στον Πειραιά, ο Παπαδόπουλος έκανε κάποια καλά παιχνίδια, όμως στη συνέχεια άρχισε ο εφιάλτης των τραυματισμών. Σήμερα βγάζει το ψωμί του στο Ισραήλ με την ομάδα της Μπνέι.

Ανδρέας Τάτος 25 ετών

Τα τελευταία δυο χρόνια είναι δύσκολα για τον άσο του Ατρόμητου. Κακή σεζόν με τον Άρη πέρσι (δεν έφταιγε βέβαια μόνον εκείνος), ενώ φέτος επέστρεψε στην ομάδα του Περιστερίου με μεταγραφή από τον Ολυμπιακό έχοντας όμως μέτρια έως κακή παρουσία. Το όνομα του ακούγεται για την Μετς (ήρθαν μάλιστα να τον δουν στο ματς με τον Πανθρακικό), αλλά δεν έμειναν εντυπωσιασμένοι.

Σωτήρης Νίνης 24 ετών

Ο δεύτερος Έλληνας "Μέσι". Εντυπωσιακό ξεκίνημα σε ηλικία 17 ετών στον Παναθηναϊκό. Γκολ απέναντι στην Ρόμα, αέρινος και με σπουδαία τεχνική. Μία εγχείρηση στους κοιλιακούς ήταν η αρχή του κακού, αφού στη συνέχεια έχασε την εκρηκτικότητα του. Ακολούθησαν Πάρμα, ΠΑΟΚ, ταμείο... ανεργίας, για να επιστρέψει ξανά στους πράσινους πριν από λίγες εβδομάδες.

Σάββας Γκέντσογλου 24 ετών

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2012 έλυσε το συμβόλαιο του με την Ένωση, χαρίζοντας ορισμένα από τα χρήματα που του χρωστούσαν στην Ένωση, πηγαίνοντας στην Σαμπντόρια. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Λιβόρνο, μετά στην Σπέτσια για να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη.

Απόστολος Βέλλιος 22 ετών

Σπουδαίο ταλέντο. Παρά το ύψος του (1.93), ο Βέλλιος διαθέτει εξαιρετική τεχνική και γι αυτό η Έβερτον τον αγόρασε από τον Ηρακλή το 2011 για περίπου 350.000 ευρώ. Στην Αγγλία πήρε κάποιες ελάχιστες συμμετοχές, δίχως να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Από το καλοκαίρι αγωνίζεται στο Βέλγιο με τη φανέλα της Λιρς, με την οποία μετρά 13 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ με 383 λεπτά χρόνου συμμετοχής. Λίγα πράγματα αν σκεφτούμε τι περιμέναμε.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος 23 ετών

Από τους Έλληνες "Μέσι" πάμε στον "Κριστιάνο Ρονάλντο των φτωχών". Η Ξάνθη τον εντόπισε στην Γερμανία και τον έφερε το 2011 στην Ελλάδα. Με τους Ακρίτες έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακός να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη το 2012. Το ταλέντο έμεινε... ταλέντο, αφού ο Βλαχοδήμος δόθηκε δανεικός σε Άουγκσμπουργκ, Πλατανιά και Εργοτέλη, δίχως να δείξει κάτι το εξαιρετικό.

Γιώργος Κατίδης 21 ετών

Στον Άρη έκαναν λόγο για αυθεντικό ταλέντο που θα έκανε τη διαφορά και ίσως θα έφερνε πολύτιμα χρήματα στην ομάδα. Το 2012 μεταπήδησε στην ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε τη ρήτρα του, χωρίς να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Μάλιστα πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με τον ναζιστικό χαιρετισμό που έφερε την καθαίρεση του από την Εθνική ομάδα (ήταν αρχηγός). Ακολούθησε η Νοβάρα και πλέον η Βέροια.

Μαυρουδής Μπουγαΐδης 21 ετών

Και αυτός ακολούθησε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη (Άρης) - Αθήνα (ΑΕΚ). Πάνω - κάτω ίδια κατάληξη με τον Κατίδη. Μαζί με τον Μανωλά ήταν τα νέα "καυτά" ονόματα για το κέντρο της άμυνας.

Δυστυχώς για τον νεαρό άσο η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία, ο ίδιος πήγε στην Γρανάδα η οποία τον έβαλε στη δεύτερη ομάδα και στη συνέχεια τον έδωσε δανεικό σε Άρη και Λέχια Γκντανσκ.

δείτε στο 4:05 )

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ