ΕΛΛΑΔΑ

"Τα πάντα όλα"

"Τα πάντα όλα"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Αλέφαντος παρουσίασε το βιβλίο του "Τα πάντα όλα". Διαβάστε τι ειπώθηκε από τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση του βιβλίου.

Παρουσία του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη και πλήθος επωνύμων από τον χώρο των "ερυθρολεύκων" παρουσιάστηκε σε κεντρικό βιβλιοπωλείο του Πειραιά, το "Public" η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αλέφαντου με τίτλο "Τα πάντα όλα".

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Πέτρος Μίχος, Άρης Τζατζαρίδης, Γιώργος Κοττάκης, Λευτέρης Κοντομάς, Αλέκος Κτενάς και άλλοι. Εκεί ήταν και ο επί χρόνια πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από την Ένωση Παλαιμάχων Πειραιά, η οποία δεσμεύτηκε να τιμήσει τον Νίκο Αλέφαντο.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Νίκο Αλέφαντο. " Ο Νίκος είναι φίλος, θεωρώ ότι είναι από τους μεγαλύτερους γνώστες του ποδοσφαίρου που έχω γνωρίσει και εκτός από σύντομες περιόδους που έχουμε συνεργαστεί στον Ολυμπιακό, τον είχα πάντα και τον συμβουλευόμουν σε πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα. Γιατί πράγματι είναι ένας γνήσιος γνώστης και λάτρης του ποδοσφαίρου".

Ο Νίκος Αλέφαντος από την πλευρά του μιλώντας για τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού σχολίασε. " Έχω να πω, με τα βάθη της ψυχής μου, ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών στον Ολυμπιακό. Πήρε 13 τίτλους, 12 φουλ και έναν του Δούρου που ήταν καθαρό και έτυχε σε μένα. Έκανε γήπεδο φανταστικό "παλάτι", έφερε τους καλύτερους παικταράδες από ξένους, Ριβάλντο ,Τζιοβάνι, Καστίγιο, Καρεμπέ και από Έλληνες Γεωργάτο, Γιαννακόπουλο. Είδαμε ένα ποδόσφαιρο εκπληκτικό βοηθάει πολύ κόσμο παιδιά".

Την επιμέλεια του βιβλίου του Νίκου Αλέφαντου είχε ο προϊστάμενος του Αθλητικού τμήματος του ΑΡΤ, Γιάννης Καρατζαφέρης ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία της βιογραφίας του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. " Το βιβλίο του Νίκου εκτός από ποδόσφαιρο περνάει και κοινωνικά μηνύματα. Όσοι φίλοι τιμήσουν το συγκεκριμένο βιβλίο δύσκολα δεν θα ταυτιστούν με τον ήρωα που δεν είναι άλλος από τον Νίκο Αλέφαντο.

Δεν γίνεται να μην πανηγυρίσεις μαζί του διαβάζοντας για τις μεγάλες νίκες, δεν γίνεται να μην στενοχωρηθείς μαζί του για τις ήττες δεν γίνεται να μην αγανακτήσεις για τις διαιτητικές και άλλες πάσης φύσεως αδικίες που υπέστη και δεν γίνεται να μη συγκινηθείς διαβάζοντας τα τελευταία λόγια του πατέρα του. Και φυσικά δεν γίνεται να μην γελάσεις με τις πλάκες που έκανε σε φίλους, παίκτες συμπαίκτες και αντιπάλους".

Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν του Νίκου Αλέφαντου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στον Ολυμπιακό.

" Σαν παίκτης ο Νίκος δεν ήταν μόνο ένας πολύ καλός γκολτζής, ένας σπουδαίος ποδοσφαριστής, ήταν και άνθρωπος που ασκούσε προπονητική μέσα στο γήπεδο σαν ποδοσφαιριστής. Γύριζε την ροή ενός αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να υλοποιούν πράγματα που είχες στο μυαλό τους και δίνοντας συμβουλές και στους προπονητές σου.

Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να μάθει πράγματα από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, να μάθει ονόματα του παρελθόντος. Περιγράφει ο Νίκος και θυμάται πράγματα που έγιναν πριν 50 χρόνια. Ο Νίκος Αλέφαντος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και έκανε πιο πλούσια την αθλητική ζωή του τόπου".

Παρέμβαση στην παρουσίαση έκανε και ο πρόεδρος της UNESCO, Γιάννης Μαρωνίτης, ο οποίος αφού έβγαλε το καπέλο στον Νίκο Αλέφαντο, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόταση για κατασκευή προτομής του Σωκράτη Κόκκαλη στο στάδιο Καραϊσκάκη.

" Θέλω να ανακοινώσω ότι μετά από σύμφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα τιμήσουμε στις 5 Δεκεμβρίου σε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο "Hilton", τόσο τον Νίκο Αλέφαντο όσο και τον Σωκράτη Κόκκαλη, δύο ανθρώπους κλειδιά στην πορεία του Ολυμπιακού.

Ωστόσο πρέπει να σας τονίσω ότι έχει συζητηθεί ήδη από την οργάνωση μας να προχωρήσουμε ένα διαγωνισμό γλυπτικής, ώστε να δημιουργήσουμε μια προτομή του Σωκράτη Κόκκαλη, προκειμένου να τοποθετηθεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα ο νυν πρόεδρος της ομάδας ο Κύριος Μαρινάκης".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ