ΕΛΛΑΔΑ

Τα βρίσκουν οι Κοντονής - Γκιρτζίκης για τους τακτικούς δικαστές

Τα βρίσκουν οι Κοντονής - Γκιρτζίκης για τους τακτικούς δικαστές
Γκιρτζίκης - Κοντονής INTIME SPORTS

Στη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, φαίνεται βρέθηκε λύση για τη στελέχωση του διαιτητικού δικαστηρίου με τακτικούς δικαστές. Τι ανέφερε ο Γκιρτζίκης για τον προπονητή.

Συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Τρίτης (29/9) οι Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Γκιρτζίκης για το ζήτημα της στελέχωσης του διαιτητικού δικαστηρίου με τακτικούς δικαστές, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο και φαίνεται πως βρίσκεται λύση στο θέμα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τα είπε σε καλό κλίμα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και βρέθηκε κοινό έδαφος σε ένα μείζον ζήτημα που απειλούσε ακόμα και με ποδοσφαιρικό Grexit. "Ως το φινάλε της εβδομάδας θα έχει λυθεί το θέμα με την ΕΠΟ", είπε ο κ. Κοντονής, ενώ για καλή διάθεση μεταξύ των δυο πλευρών έκανε λόγο ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας. "Όλα τα θέματα μπορούν να λυθούν μέσα από διάλογο, συνεννόηση και συζήτηση. Αυτό κάναμε και σήμερα. Όλα λύνονται. Μέσα από την προσπάθεια μπορείς να λύσεις και τα δύσκολα και τα εύκολα", είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, έγινε κουβέντα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις δυσκολίες εφαρμογής του μέτρου, αλλά και για τον αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με βάση το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο που αναμένεται στις αρχές του 2016 και περιέχει άρθρα και διατάξεις που αποτελούν "κόκκινη γραμμή" για την ΕΠΟ.

"Η ΕΠΟ είναι έτοιμη να δώσει λύση με βάση τον Νόμο και στο θέμα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα που έθεσα στον πρόεδρο και θα τα συζητήσουμε. Τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από την απαράδεκτη διάταξη του 2006 για το καθεστώς αυτονομίας, ενώ τώρα πρέπει να τις προσαρμόσουμε στο καθεστώς αυτοδιοίκησης, όπως όλες οι Ομοσπονδίες", ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής, ενώ σε ερώτηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο είπε:

"Είναι πολύ σημαντικό ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει ήδη μπει σε λειτουργία. Χθες συγκαλέσαμε και την ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς, με τη συμμετοχή της της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Αικατερίνης Σαββαίδη. Δόθηκαν λύσεις στα θέματα των ελέγχων που πρέπει να γίνουν από τις κρατικές υπηρεσίες και είμαι σίγουρος ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το θέμα είναι το εξής: ότι αυτή η κυβέρνηση χρειάστηκε 5-6 μήνες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κωλυσιεργούσαν εδώ και 10 χρόνια για να το εφαρμόσουν! Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά ηλεκτρονικό εισιτήριο. Κι έπεται συνέχεια…".

Τι είπε για τον προπονητή ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Όσο για το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, ο Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε πως κοίταξε πάνω από 30 βιογραφικά, έκανε ραντεβού με επτά προπονητές και προανήγγειλε άλλες δυο σήμερα, η μια με τον Μπερντ Σούστερ, αν και δεν ήθελε να πει το όνομα για να μην το "κάψει". Πάντως, ο Γερμανός φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΕΠΟ για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ