ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οκτώ οπαδοί της Ντόρτμουντ

Συνελήφθησαν οκτώ οπαδοί της Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ οπαδοί Τούμπα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη σύλληψη οκτώ οπαδών της Μπορούσια Ντόρτμουντ προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League. Η θέση των Γερμανών.

Δεν κύλισε ομαλά η διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟΚ - Μπορούσια Ντόρτμουντ το βράδυ της Πέμπτης (1/10). Λίγο πριν τη σέντρα του δευτέρου μέρους, οπαδοί των φιλοξενούμενων ενεπλάκησαν με τους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να έχουμε επεισόδια και συλλήψεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ οπαδών της Ντόρτμουντ, εκ των οποίων οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι και οι άλλοι δυο κρατούνται για να πάνε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα άρχισαν πριν την έναρξη του αγώνα, με αποτέλεσμα οι έξι οπαδοί να συλληφθούν κατά την προσέλευση τους στον γήπεδο, καθώς είχαν μαζί τους βεγγαλικά και πυρσούς.

Οι άλλοι δυο πήραν μέρος στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας. Ο ένας πετούσε αντικείμενα και ο άλλος επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις. Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού και αντίσταση, ενώ κατά περίπτωση για φθορές και σωματική βλάβη.

Βάτσκε: "Δική μας ευθύνη"

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ εξέφρασε τη θέση της για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, αναγνωρίζοντας την άσχημη συμπεριφορά των οπαδών της.

Με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του συλλόγου, Γιόακιμ Βάτσκε, η γερμανική ομάδα καταδίκασε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Τούμπα, δίχως να αρνηθεί πως ξεκίνησαν από τους οπαδούς της. Ωστόσο, τόνισε πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές.

Αναλυτικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ντόρτμουντ:

Φωτοβολίδες άναψαν από τους οπαδούς μας και εκτοξεύθηκαν προς τους Έλληνες φιλάθλους, πριν από μια απόπειρα που έγινε από οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισβάλλουν προς το μέρος των οπαδών της Ντόρτμουντ μετά το σφύριγμα της λήξης. Η άσχημη πλευρά του ποδοσφαίρου φάνηκε κατά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου του ισόπαλου αγώνα της Ντόρτμουντ με τον ΠΑΟΚ για το UEFA Europa League, με δυσάρεστες σκηνές να συμβαίνουν και μετά το τελευταίο σφύριγμα.

"Ήταν δική μας ευθύνη που ξεκίνησε. Τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Μπορούσια, Hans-Joachim Watzke.

"Κάναμε σαφή τη θέση μας στους φιλάθλου πριν τον αγώνα. Τώρα πρέπει να ξαναδούμε ό, τι συνέβη. Ως γενική αρχή , νομίζω ότι είναι σημαντικό να ακούσουμε όλους τους εμπλεκόμενους. Αλλά τα σημερινά γεγονότα ήταν ξεκάθαρα. Εμείς θα τιμωρηθούμε με βαρύ πρόστιμο για αυτά. Αν διακόψεις έναν αγώνα, τότε έχεις ξεπεράσει το όριο. Δεν είναι πλέον αποδεκτό."

Η Ντόρτμουντ αναφέρει επίσης:

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, η ομάδα συζήτησε στο γήπεδο σχετικά με το αν θα πρέπει να πάει προς τους οπαδούς. Τελικά, επέλεξαν να το κάνουν για δύο λόγους: Αφενός, να καταστεί σαφής η γνώμη τους. Από την άλλη πλευρά, για να μεταφέρουν την άποψή τους "ότι ήταν μια μικρή μειονότητα που προκαλεί το χάος», σύμφωνα με προπονητή τον Thomas Tuchel. "Οι άλλοι 1.300 οπαδοί άξιζαν η ομάδα να πάει σε αυτούς και να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους. Ωστόσο, μπορώ να καταλάβω πλήρως το ερώτημα του κατά πόσον θα μπορούσαν να έχουν αποφασίσει να μην πάνε."

Καταδίκασε τα επεισόδια και η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund

Θέση για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας πήρε και η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως καταδικάζει κάθε μορφή βίας επισημαίνοντας ότι όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια δεν είχαν εξαρχής θέση στο γήπεδο.

Αναλυτική η ανακοίνωση της "Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Borussia Dortmund": "Eμείς σαν Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στα γήπεδα όποιας μορφής κι αν είναι αυτή και απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο και τονίζουμε ότι όλοι όσοι προκάλεσαν τα συγκεκριμένα επεισόδια, δεν είχαν εξαρχής θέση στο γήπεδο της Τούμπας, δεν έχουν γενικότερα θέση σε κανένα γήπεδο σε αυτό τον κόσμο και δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στην οικογένεια της BVB".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ