ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση από τα παλιά για Σολάνο-Κετσπάγια

Συνάντηση από τα παλιά για Σολάνο-Κετσπάγια

Ο Περουβιανός πρώην άσος της ΑΕΛ και νυν βοηθός τεχνικού της εθνικής ομάδας, Νολμπέρτο Σολάνο, βρέθηκε στην Αθήνα για επαγγελματικές επαφές. Συναντήθηκε και με τον προπονητή της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια. (φωτογραφία).

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Αυγούστου του 2008 όταν η ΑΕΛ ανακοίνωσε την προσθήκη του διεθνούς Περουβιανού μέσου, Νολμπέρτο Σολάνο. Ενός εκ των συμβόλων μιας ολόκληρης ποδοσφαιρικής γενιάς για την εθνική ομάδα της χώρας της Νοτίου Αμερικής με σημαντική θητεία στο Νησί και την Premier League.

Οκτώ χρόνια μετά - συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα - ο πρώην παίκτης των Σπόρτινγκ Κριστάλ, Μπόκα Τζούνιορς, Νιούκαστλ, Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, Ουνιβερσιτάριο, Χαλ, Λέστερ και Χάρτλπουλ βρέθηκε ξανά στη χώρα μας, αυτή τη φορά και για επαγγελματικούς λόγους.

1-1 74'
1-1 74' ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Νολμπέρτο Σολάνο από ματς μεταξύ ΑΕΛ και Ολυμπιακού

Άλλωστε, ο "Νολ" έχει περάσει εδώ και μερικά χρόνια στην αντίπερα ποδοσφαιρική όχθη. Αυτή του προπονητή. Έχει καθίσει στους πάγκους των Ουνιβερσιτάριο, Χοσέ Γκάλβες και Ιντερνάσιοναλ Τορόντο (Καναδά), ενώ από πέρυσι εκτελεί χρέη βοηθού ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, Περού, στο πλευρό του Αργεντινού, Ρικάρντο Γκαρέκα.

Μάλιστα μαζί με τον Αργεντινό κατάφεραν να οδηγήσουν την "μπλανκιρόχα" στην τρίτη θέση του Copa America 2015 (νίκησε 2-0 την Παραγουάη, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη διοργανώτρια Χιλή), ενώ στο Copa America Centenario 2016 αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κολομβία.

FUTBOLISTAS DE LA SELECCION PERUANA DE FUTBOL REALIZAN ENTRENAMIENTO EN LA VILLA DEPORTIVA NACIONAL.
FUTBOLISTAS DE LA SELECCION PERUANA DE FUTBOL REALIZAN ENTRENAMIENTO EN LA VILLA DEPORTIVA NACIONAL. DEPOR

Ο "Νολ" με το τεχνικό επιτελείο της εθνικής Περού

Ο Σολάνο έχει σκοπό να κάνει το βήμα παραπάνω ως πρώτος προπονητής και βλέπει την Ελλάδα, ως την χώρα που θα του ανοίξει την πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά. Στο πλαίσιο της παραμονής του στη χώρα μας είχε επαγγελματικές επαφές για την πιθανότητα στο μέλλον να προπονήσει στη χώρα μας κάποια ομάδα, ενώ επισκέφθηκε και το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, συναντώντας τον τεχνικό της Ένωσης, Τιμούρ Κετσπάγια.

Ασφαλώς, Σολάνο και Κετσπάγια δεν είναι άγνωστοι. Μοιράστηκαν για δύο χρόνια (1998-2000) τα ίδια αποδυτήρια, συμπαίκτες στη Νιούκαστλ και παραμένουν μέχρι και σήμερα πολύ καλοί φίλοι. Δείτε τη φωτογραφία του Γεωργιανού και του Περουβιανού:

Συνάντηση από τα παλιά για Σολάνο-Κετσπάγια
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ