ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι οπαδοί της ΑΕΚ που μαχαίρωσαν φίλο του Παναθηναϊκού

Στον ανακριτή οι οπαδοί της ΑΕΚ που μαχαίρωσαν φίλο του Παναθηναϊκού

Οπαδοί της ΑΕΚ και όχι του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της ΓΑΔΑ, ήταν τελικά οι δράστες της επίθεσης σε βάρος νεαρού μετά τον αγώνα της Κυριακής Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και οι οποίοι μάλιστα την Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή.

Οπαδοί της ΑΕΚ ήταν τελικά οι δράστες της επίθεσης σε βάρος 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, μετά τον αγώνα ποδοσφαίρου για την Super League στο γήπεδο της Λεωφόρου την Κυριακή αν και αρχικά ΓΑΔΑ ενημέρωνε για το αντίστροφο. Κάτι που δεν ίσχυε τελικά. Από την προανάκριση προέκυψε πως οι οπαδοί που ήταν υπεύθυνοι για την αιματηρή αυτή επίθεση ήταν της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος του αγώνα, περίπου 30 άτομα από αυτούς, συγκεντρώθηκαν λίγο πιο πάνω από το Πεδίον του Άρεως, σε σημείο όπου εδρεύει κεντρικός σύνδεσμος της ΑΕΚ.

Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε ένα τρόλεϊ μπροστά τους, της γραμμής 18, στο οποίο επέβαινε ένας 25χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί των "κιτρινόμαυρων" πέταξαν μία βόμβα μολότοφ μπροστά στον δρόμο για να το ακινητοποιήσουν και περίπου 15 από αυτούς εισέβαλαν στο τρόλεϊ και μαχαίρωσαν δύο φορές στον μηρό τον νεαρό.

Διμοιρία των ΜΑΤ που κατέβαινε την Λεωφόρο Αλεξάνδρας είδε το περιστατικό και επενέβη, με αποτέλεσμα οι οπαδοί της ΑΕΚ να πετάξουν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και να ακολουθήσεις συμπλοκή.

Από το σημείο έγιναν τρεις συλλήψεις οπαδών της ΑΕΚ και το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών και πήρε εξιτήριο μια μέρα αργότερα.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ένας 31χρονος Βέλγος και ένας 20χρονος Αλβανός. Όλοι τους θα οδηγηθούν την Τετάρτη ενώπιον του 29ου τακτικού Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για να απολογηθούν.

* η φωτογραφία είναι αρχείου

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ