ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μαξίμου οι Μαρινάκης και Μελισσανίδης

Στο Μαξίμου οι Μαρινάκης και Μελισσανίδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Μελισσανίδης επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή, με θέμα συζήτησης το ποδοσφαιρικό Grexit που βρίσκεται προ των πυλών.

Η διορία που έχει δώσει η FIFA στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για να υποχωρήσει και να μην τιμωρήσει την ποδοσφαιρική Ελλάδα με Grexit εκπνέει στις 15 Απριλίου, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά, και η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να ξεπεράσει έναν ακόμα σκόπελο που της παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal", στο πλαίσιο των επαφών της κυβέρνησης με κορυφαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της χώρας, προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή (σε διαφορετικές ώρες) τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, με θέμα συζήτησης τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα για το αν οι ηγέτες των Ολυμπιακού και ΑΕΚ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ή κάποιον άλλον κυβερνητικό αξιωματούχο, ούτε επίσης έχει διαρρεύσει το περιεχόμενο των συζητήσεων, με την κυβέρνηση από την πλευρά της να μην επιθυμεί να σχολιάσει την πληροφορία.

Όπως γίνεται πάντως αντιληπτό, ο λόγος που έγινε η πρόσκληση στους κ.κ. Μαρινάκη και Μελισσανίδη έχει να κάνει με το αδιέξοδο που έχει επέλθει στις συζητήσεις της Πολιτείας με την ΕΠΟ και την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, και η οποία απειλεί να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο έξω από τον παγκόσμιο χάρτη σε μερικές ημέρες από τώρα...

Η θέση της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού
Στην ΑΕΚ μπορεί να απέφυγαν να επιβεβαιώσουν παρουσία του Μελισσανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος για το ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν το διέψευδαν. Κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως το δημοσίευμα ισχύει. Αλλωστε και κύκλοι της κυβέρνησης άφηναν να εννοηθεί πως η συνάντηση έγινε, αλλά δεν ήταν κοινή. Οπως και να έχει εκείνο που επαναλαμβάνουν από την ΑΕΚ είναι την πάγια θέση που έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή. Στηρίζει τις προσπάθειεςκαι τις κινήσεις για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλάκαι τις πρωτοβουλίεςτου Κοντονή προς αυτή την κατεύθυνση. Κάτι άλλωστε που γνωρίζει η ελληνική Κυβέρνηση. ΣτηνΑΕΚ υπάρχει η εκτίμησηότι Grexit δεν πρόκειται να υπάρξει. Ομωςκαι αν τελικά υπάρξει "οι μοναδικοί υπεύθυνοι θα είναι οι ποινικά διωκόμενοι της ΕΠΟ που θα έχουν επιλέξει να μείνουν γατζωμένοι στις θέσεις τους. Σε εκείνους εναπόκειται αν θα πάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο λαιμό τους και αν θα του κάνουν μεγαλύτερο κακό απ' όσο του έχουν προκαλέσει μέχρι σήμερα". Και προφανώς αυτή η θέση έχει μεταφερθεί και στην κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, από την πλευρά τους, δεν θέλουν να κάνουν κανένα σχόλιο επί τούτου, αλλά αν κρίνουμε από την επιθετική ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, όχι μόνο δεν τα βρήκαν με την Πολιτεία, αλλά τα "έσπασαν" κιόλας.

Και οι δύο με τη στάση τους, επιβεβαιώνουν την παρουσία των δύο στο Μέγαρο Μαξίμου.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ