ΣΤΗΜΕΝΑ

Όσο πιο γρήγορα, θέλει να μιλήσει ο Μαρινάκης

Όσο πιο γρήγορα, θέλει να μιλήσει ο Μαρινάκης

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που αποφάσισε ο Ανακριτής προκάλεσε την έκπληξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, που θεωρεί ότι "δεν κρύβεται από κανέναν και δεν κρύβει τίποτε". Επιθυμεί μάλιστα να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 θα μείνει χαραγμένη για τα καλά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς ήταν μια μέρα που ξεκίνησε με την εικόνα παραγόντων να μεταφέρονται στην εισαγγελία με χειροπέδες, για να συνεχιστεί με φήμες για την εμπλοκή κορυφαίων παραγόντων και να κορυφωθεί με την αποκάλυψη αυτών των ονομάτων αλλά και των μεταξύ τους διαλόγων.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από την συντακτική ομάδα του Sport24.gr

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και των υπόλοιπων κατηγορούμενων στην υπόθεση των "στημένων αγώνων" έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής και προκάλεσε αίσθηση.

Πολύ περισσότερο προκάλεσε και την έκπληξη του ίδιου του προέδρου του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μαρινάκης ενημερώθηκε για την απαγόρευση διαβάζοντας την είδηση από τις ιστοσελίδες, καθώς όπως αφήνει να εννοηθεί, ενώ του έχει ασκηθεί δίωξη, όχι μόνο δεν έχει λάβει την δικογραφία, αλλά μαθαίνει πως θεωρείται "ύποπτος φυγής".

Ο κ.Μαρινάκης είναι, όπως λέει, έτοιμος να παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης όταν κληθεί και υπογραμμίζει ότι όχι μόνο δεν έχει να κρύψει κάτι, αλλά πιστεύει ακράδαντα ότι θα καταπέσει κάθε κατηγορία εναντίον του. Εκφράστηκε και η απορία πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και οι 85 κατηγορούμενοι.

Όπως, μάλιστα, έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής επιθυμία του προέδρου του Ολυμπιακού είναι να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενώπιον του εισαγγελέα, ώστε να μην αφήσει την παραμικρή σκιά να αιωρείται για το άτομό του.

Μαρινάκης: "Κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αδίκημα"

Νωρίτερα το μεσημέρι, Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Φέισα και αναφερόμενος στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια δήλωσε: "Δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Για άσκηση δίωξης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αδίκημα. Τα ίδια κέντρα που ξεκίνησαν πριν τρεις μήνες τα ίδια είναι και τώρα."

Η δίωξη κατά Μαρινάκη

Η ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη ασκήθηκε από την εισαγγελία. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατηγορείται για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

H δικογραφία για το ντόπινγκ, ο Μπουρούσης και ο Πατέρας

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας θα μπουν και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για ντόπινγκ αθλητών που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για τα στημένα παιχνίδια.

Μάλιστα έχουν σχηματιστεί αυτοτελείς δικογραφίες, οι οποίες θα ερευνηθούν από την Εισαγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις, ότι έχουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, δηλαδή ποινικά αδικήματα.

Υπάρχει, άλλωστε, ο γνωστός διάλογος του Γιάννη Μπουρούση με τον ήδη κατηγορούμενο Μάκη Ψωμιάδη αλλά και καταγεγραμμένη συνομιλία του Νικόλα Πατέρα, επίσης με τον Ψωμιάδη, όπου γίνεται λόγος για τους παίκτες του Ατρομήτου. Ποινική δίωξη, σε βάρος του διεθνή μπασκετμπολίστα δεν έχει ακόμη ασκηθεί, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Διάταξη για τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα "στημένα παιγνίδια" εξέδωσε πριν από λίγο η προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου. Μέσα σε αυτά βρίσκεται το όνομα του αστυνομικού διευθυντή Αχαϊας Αντώνη Αγγελόπουλου και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δείτε αναλυτικά τα ονόματα και τις κατηγορίες.

Παραιτήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος παραιτήθηκε από εκπρόσωπος της Superleague στο ΔΣ της ΕΠΟ όπως ενημέρωσε με έγγραφο της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια οδήγησε στην παραίτηση του Αχιλλέα Μπέου από εκπρόσωπος της Superleague στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πρόταση για παραίτηση του Δ.Σ της ΕΠΟ

Στην σκιά των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε το Δ.Σ με πρόταση του Βασίλη Χατζηαποστόλου για παραίτηση όλων των μέλων της Ομοσπονδίας. Η πρόταση έγινε μετά από όλα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων.

Ο φυγάς Μπέος, ο σούπερ Κοριός και ο Κόκε!

Οι αποκαλύψεις όμως συνεχίστηκαν και την Παρασκευή καθώς στο πόρισμα της εισαγγελέως αναφέρεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος σκεφτόταν να το σκάσει στις ΗΠΑ! Και αυτή την συνομιλία του την "έπιασε" ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ που ξεσκέπασε τα στημένα.

Είδηση προέκυψε και από τα sites κοινωνικής δικτύωσης καθώς ο Κόκε αφού ενημερώθηκε για το σκάνδαλο, ευχαρίστησε μέσω facebook τον Γιάννη Μιχαλήτσο με ένα τρομερό στάτους!

Τα γεγονότα της πρώτης ημέρας (23/6)


Από το πρωί της Πέμπτης (23/6) οι πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία για τα στημένα παιχνίδια άρχισαν να πέφτουν βροχή. Φήμες ότι θα μεγαλώσει η λίστα με τα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση και στην οποία υπάρχει πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και διεθνής αμυντικός μέχρι, την ώρα που η ΕΥΠ έχει "πιάσει" γνωστό μπασκετμπολίστα να συνομιλεί με έναν από τους κατηγορούμενος για ντοπάρισμα.

Το Sport24.gr από νωρίς σας θύμισε τη λίστα με τα 41 ύποπτα παιχνίδια, παρόμοιες περιπτώσεις με στημένα παιχνίδια στην Ευρώπη αλλά και σας ενημέρωσε για τις ποινές που αντιμετωπίζουν κατηγορούμενοι και ομάδες που φτάνουν μέχρι ισόβια και υποβιβασμό!

Χειροπέδες, "γαλλικά" και επίσημες ανακοινώσεις

Κατά τις 12:15 έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 10 συλληφθέντες με τους Μπέο και Τσακογιάννη να τα βάζουν με ΠΑΣΟΚ και Κούγια αντίστοιχα (VIDEOS). Την ίδια στιγμή φτάνει η πληροφορία ότι η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ της Super League που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Στη συνέχεια η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 10 συλληφθέντων αλλά και άλλων 5 που αναζητούνται, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Μάκης Ψωμιάδης και Γιάννης Παπακώστας.

"Έσκασε" η βόμβα Μαρινάκη

Η μέρα όμως δεν είχε τελειώσει καθώς το απόγευμα η Real News έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με όλα τα 83 ονόματα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση. Ανάμεσα τους και αυτά των Βαγγέλη Μαρινάκη και Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Ακολούθησε η δημοσιοποίηση διαλόγων από το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, ενώ επιβεβαιώθηκε και η ύπαρξη μπασκετμπολίστα που μιλάει με τον Μάκη Ψωμιάδη και πρόκειται για τον Γιάννη Μπουρούση.

Τα ματς φωτιά και η εμπλοκή Πατέρα

Με την κοινή γνώμη "σοκαρισμένη", το Sport24.gr αποκρυπτογράφησε τους διαλόγους και σας παρουσίασε τα ματς "φωτιά" που ακούστηκαν σε αυτούς αλλά και τα συμπεράσματα από τα αποσπάσματα στα οποία μιλάει ο Νικόλας Πατέρας (ο οποίος δεν είναι ανάμεσα στα 83 ονόματα).

Σίγουρα όμως το πρόσωπο της ημέρας είναι η 32χρονη Πόπη Παπανδρέου, η εισαγγελέας που κατάφερε να "δέσει" το σύστημα.

Οι επόμενες μέρες

Αυτή τη στιγμή 9 άτομα κρατούνται στην ΓΑΔΑ ενώ ο Αχιλλέας Μπέος είναι στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Την ερχόμενη Δευτέρα (27/6) θα ακολουθήσει η απολογία τους εκτός αν ζητήσουν νέα προθεσμία λόγω του μεγάλου όγκου της δικογραφίας.

Την ίδια ώρα αναζητούνται με τη διαδικασία του Αυτόφωρου οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι. Όσον αφορά τα άλλα 68 άτομα, η εισαγγελία αναμένεται να δώσει μέχρι τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και επίσημα τα ονόματα τους.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση τους για όσα γνωρίζουν για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, με την εισαγγελία να αποφασίζει αν συντρέχουν λόγοι ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψη τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθούν ελεύθεροι.

Το Sport24.gr παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα διευκρινίζει πως αναγνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας προς όλα τα άτομα που έχουν συλληφθεί ή έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους έως αποφανθεί οριστικά η δικαιοσύνη.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ