ΣΤΗΜΕΝΑ

Συνήγορος Ψωμιάδη: "Ποιος μιλάει στα DVD; Μπορεί να είναι ο Μητσικώστας"

Συνήγορος Ψωμιάδη: "Ποιος μιλάει στα DVD; Μπορεί να είναι ο Μητσικώστας"
INTIME SPORTS

Εκ νέου απομαγνητοφώνηση των "επίμαχων" συνομιλιών διέταξε το δικαστήριο παρουσία πραγματογνωμόνων, αφού πρώτα έκανε δεκτή την ένσταση της πλευράς Ψωμιάδη για μη ανάγνωσή τους.

Η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου είπε (αναφορικά με την ένσταση των συνηγόρων του Ψωμιάδη να μη ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες στις οποίες έχει βασιστεί το κατηγορητήριο και οι οποίες δεν περιέχουν έκθεση πραγματογνωμοσύνης όπως ορίζει ο νόμος):

"Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που περιέχουν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα DVD είναι αναγνωστέο έγγραφο και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τα ακούσει".

Ο Γιάννης Ηρειώτης (συνήγορος Ψωμιάδη) τόνισε: "Από που προκύπτει ποιος μιλάει στα DVD; Πρέπει να ελεγχθεί. Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας".

Εισαγγελέας: "Προτείνω να μην αναγνωστούν και να μη ληφθούν υπόψη τα πέντε κίτρινα ντοσιέ, αλλά να γίνει ακρόαση των ψηφιακών δίσκων".

Ηρειώτης: "Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά τους, αμφισβητούμε τα πάντα. Έπρεπε να είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη".

Εισαγγελέας: "Είναι γεγονός ότι πρόκειται για πρόχειρα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Το δικαστήριο θα ακροαστεί τους ψηφιακούς δίσκους και θα διαπιστώσει τη γνησιότητα της απομαγνητοφώνησης. Δεν τίθεται κανένα θέμα γνησιότητας είναι οι συγκεκριμένοι οι κάτοχοι των τηλεφώνων".

Μετά από όλα αυτά το δικαστήριο αποφάσισε με την πρόεδρο να λέει το εξής: "Το δικαστήριο διατάσσει μερική απομαγνητοφώνηση του περιεχομένου των 82 ψηφιακών δίσκων. Διορίζει δύο πραγματογνώμονες (έγινε αναφορά των ονομάτων τους) προκειμένου να υποβάλουν εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών. Αυτό πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Οι συνομιλίες που θα απομαγνητοφωνηθούν είναι οι από 5/5/2011, 31/3/2011 (δύο συνομιλίες), 27/8/2011, 1/4/2011, 10/4/2011, 11/4/2011 και 19/2/2011. Η ένσταση για τη μη ανάγνωση των περιεχομένων του ντοσιέ, γίνεται δεκτή. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μπορούν να διορίσουν τεχνικούς συμβούλους εντός 48 ωρών".

Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη και την Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ