ΣΤΗΜΕΝΑ

"Είμαι προληπτικός και δεν παίζω στοίχημα"

 "Είμαι προληπτικός και δεν παίζω στοίχημα"
Ψωμιάδης Σταύρος INTIME SPORTS

Μετά τον Μάκη Ψωμιάδη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απολογήθηκε για την υπόθεση των "ύποπτων" αγώνων και ο γιος του, Σταύρος Ψωμιάδης. Διαβάστε τι είπε.

Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη την Τετάρτη (6/11) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απολογήθηκε για την υπόθεση των "ύποπτων" αγώνων και ο γιος του, Σταύρος Ψωμιάδης.

Ο Στάυρος Ψωμιάδης αρνήθηκε πως έχει κάποια σχέση με τα "ύποπτα" παιχνίδια, αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με την ομάδα της Καβάλας και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ αποκάλυψε πως θα πουλούσε με 3 εκ. ευρώ δύο παίκτες στον Ολυμπιακό, ο οποίος τους πήρε τσάμπα μετά τον υποβιβασμό της Καβάλας.

Αναλυτικά η απολογία του Σταύρου Ψωμιάδη:

Για τις κατηγορίες που του αποδίδονται: " Είναι άδικο που είμαι εδώ, γιατί δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Ούτε είχα ανάγκη να εκβιάσω διαιτητές. Η Καβάλα είχε πολύ καλή ομάδα.

Είναι αστείο να κατηγορούμαι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με τον πατέρα μου και τον προπονητή μου. Δεν έχω παίξει ποτέ μου στοίχημα γιατί είμαι προληπτικός. Δεν ξέρω προσωπικά κανέναν διαιτητή".

Για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ενασχόλησή του με την Καβάλα: " Ασχολήθηκα με εκτροφεία αλόγων και με δημοπρασίες μετά από γνωριμίες που έκανα στο Λονδίνο όπου σπούδαζα. Κάποια στιγμή πούλησα τα άλογα και αποκόμισα μεγάλο κεφάλαιο, ενώ είχα και έσοδα από τα έπαθλα που κέρδισαν τα άλογα. Μετά ασχολήθηκα με την εκμετάλλευση ακινήτων.

Άνοιξα εταιρία και μεσιτικό γραφείο. Κάποια στιγμή με πλησίασαν οι τοπικές αρχές της Καβάλας να κάνω μια επένδυση. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός. Ήθελαν κάποια χρήματα για χρέη της ομάδας και να αγοράσω και να αγοράσω και μετοχές. Τελικά αγοράσαμε με την αδερφή μου το 10% με 14.000 ευρώ. Πέρασα και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία έλεγξε τα πάντα και ενέκρινε την αγορά των μετοχών".

Για τον πατέρα του: " Ο πατέρας μου δεν είχα κανένα ρόλο στα διοικητικά της Καβάλας. Καμία συμμετοχή. Εγώ ήμουν αυτός που μίλαγα με τους συνεργάτες μου και τον γενικό αρχηγό. Όχι ο πατέρας μου. Εγώ κρατούσα χαμηλό προφίλ, γι' αυτό έγραφαν για τον πατέρα μου, γιατί πουλούσε το όνομα.

Για τις συνομιλίες που είχε δεν μου μετέφερε ποτέ κάτι. Νομίζω ό,τι έλεγε στις συνομιλίες ήταν από ενδιαφέρον για το γιο του. Και θέλω να πω πως έχει παρεξηγηθεί το πρώτο μου υπόμνημα. Είχα πει ότι το Δ.Σ. έκανε κουμάντο στην ομάδα, όχι ο πατέρας μου".

Για τους συγκατηγορούμενούς του: " Δεν έχω καμία σχέση με τον Χριστοβασίλη. Μόνο τυπική επαφή, στα Δ.Σ. της λίγκας. Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον Ριαβόγλου. Ήταν αντιπρόεδρος στην Football League και λέγαμε ένα γεια. Τον Θωμά Μητρόπουλο ούτε που τον ξέρω. Τον Τσακογιάννη τον γνώρισα πρώτη φορά στη ΓΑΔΑ".

Για τα -κατά την UEFA- ύποπτα ματς: " Στο 4-1 με τον Αγροτικό δεν ήμουν καν στην Ελλάδα. Στο 3-0 του Κυπέλλου με την ίδια ομάδα, υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένας πολύ ανταγωνιστικός και αμφίρροπος αγώνας.

Στην ήττα από την Καρδίτσα είχαμε ήδη ανέβει κατηγορία και ήταν λογικό να μην βάζουν οι παίκτες τα πόδια τους στη φωτιά. Ήταν ακόμα μεθυσμένοι από το γλέντι της ανόδου".

Προς το τέλος της απολογίας του, ο Σταύρος Ψωμιάδης αποκάλυψε: " Είχαμε συμφωνήσει να δώσουμε στον Ολυμπιακό τον Αμπντούν και τον Ντουγκλάο με 3 εκατ. ευρώ και όταν ρίξανε την ομάδα τους πήραν τσάμπα. Με τον υποβιβασμό της Καβάλας χάσαμε έσοδα τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ