ΣΤΗΜΕΝΑ

Ψωμιάδης: "Από το 2003 με συντηρεί η γυναίκα μου"

Ψωμιάδης: "Από το 2003 με συντηρεί η γυναίκα μου"
INTIME SPORTS

Δείτε όλη την απολογία του Μάκη Ψωμιάδη. "Ο Παπακώστας είναι άγιος άνθρωπος. Σαν να μιλάς σε κορίτσι", "σιχάθηκα το ποδόσφαιρο", "ήμουν ο πατέρας του προέδρου", "συγγνώμη που έφυγα στα Σκόπια", "έχασα τα λεφτά μου στην ΑΕΚ", "είμαι παντελώς αθώος", είναι μερικές από τις ατάκες του!

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Ψωμιάδης:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Μάκης Ψωμιάδης τόνισε: "Ταλαιπωρούμαι δύο χρόνια. Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες. Δεν ξέρω τον λόγο για τον οποίο μου τις απέδωσαν. Ελπίζω μέχρι να αποβιώσω να μάθω τους εμπνευστές. Με έπληξαν προσωπικά φέρνοντας κατηγορούμενο τον γιο μου. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποινή για μένα. Χτύπησαν την οικογένεια μου άνευ λόγου και αιτίας. Είμαι περήφανος για την οικογένειά μου. Αισθάνθηκα αδύναμος πρώτη φορά στη ζωή μου. Με έχρισαν αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και ο Τύπος βρήκε αφορμή για ανθρωποφαγία".

Για τους συγκατηγορούμενούς του: "Δεν έχω καμία σχέση με τον Γιάννη Παπακώστα. Ούτε καν μιλάγαμε. Έβαλαν και αυτόν μαζί με τον γιο μου, ότι στήσαμε εγκληματική οργάνωση. Τον Ριαβόγλου τον γνώρισα πρώτη φορά εδώ στο δικαστήριο. Ούτε την όψη του δεν ήξερα. Με τον Θωμά Μητρόπουλο δεν έχω καμία σχέση, μόνο τον αδερφό του ξέρω που ήταν πρόεδρος της ΕΠΑΕ όταν ήμουν στην ΑΕΚ. Τον Κωτούλα δεν τον ξέρω ούτε στην όψη, ούτε από φωτογραφία. Τον Χριστοβασίλη τον γνωρίζω. Όμως δεν έχω ανταλλάξει κουβέντες μαζί του και δεν είναι φίλος μου".

Για την φερόμενη ως "εγκληματική οργάνωση Μάκη-Σταύρου-Παπακώστα": "Ο Παπακώστας είναι άγιος άνθρωπος. Είναι σαν να μιλάς σε κορίτσι. Με το γιο μου, μπορεί να πάνε σε κανένα λούνα παρκ να παίξουν αυτοκινητάκια, όχι να φτιάξουν εγκληματική οργάνωση. Είναι ανίκανοι να κάνουν έγκλημα. Ο Παπακώστας είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο ποδόσφαιρο και γι' αυτό δεν έχει και δουλειά".

Για την ενασχόληση με την Καβάλα και το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Μου ζήτησε τοπικός βουλευτής, ο κ. Καλαντζής που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και ο Δήμαρχος, να βοηθήσω την ομάδα. Εγώ δεν μπορούσα και πείσαμε τον γιο μου να ασχοληθεί. Είχε την οικονομική άνεση γιατί είχε πουλήσει άλογα δικά του σε έναν συνέταιρο του Κόκκαλη. Πούλησε όλο τον σταύλο και είχε μεγάλο κέρδος. Την πώληση των αλόγων την δήλωσε και και πλήρωσε και τους ανάλογους φόρους. Ο μικρός είχε ενθουσιαστεί, αλλά από κάποια στιγμή και μετά εγώ του έλεγα να πουλήσει την ΠΑΕ, γιατί η ομάδα έφτανε ψηλά και είχαν αρχίσει διάφορα προβλήματα λόγω του μεγάλου συναγωνισμού. Τελικά έχασε τα λεφτά του και την αξιοπρέπειά του. Δεν γνώριζε τις κακοτοπιές που είχε το ποδόσφαιρο. Εγώ ήμουν ένας άτυπος σύμβουλός του και άφηνα να εννοηθεί σε αυτούς που ήθελαν να του κάνουν κακό ότι ήμουν και εγώ από πίσω. Στο ποδόσφαιρο με σεβόντουσαν γιατί ήμουν έμπειρος και καθαρός παράγοντας. Οι θέσεις για την Ευρώπη όμως είναι κλεισμένες στο ποδόσφαιρο. Και επειδή ανέβαινε η Καβάλα, κάποιους ίσως να τους πείραξε.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και εγώ τα έβαλα μαζί τους όταν ήμουν στην ΑΕΚ. Και αυτά που με κατηγορούν στην ΑΕΚ είναι μια φούσκα. Εγώ στην Καβάλα ήμουν ένας απλός φίλαθλος που έκανα το κέφι μου και πήγαινα και και έβλεπα την ομάδα. Ήμουν απλά ο πατέρας του προέδρου. Ούτε καλημέρα δεν είχα με τους παίκτες. Δεν μπορούσα να καπελώσω το παιδί μου. Τώρα, μετά τις περιπέτειες που είχα, το έχω σιχαθεί το ποδόσφαιρο".

Για την επιχειρηματική του δραστηριότητα: "Έκανα εμπόριο χρυσού στην Ελβετία από το '83. Το '86, μόλις ήρθα στην Ελλάδα, ανέλαβα την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Έχασα πολλά λεφτά στην ΑΕΚ. Είχα αλυσίδα νυχτερινών κέντρων, καφέ και εστιατόρια. Έφτασα να έχω 900 ανθρώπους στην δούλεψή μου. Το 2003 έπαθα μια οικονομική καταστροφή και αποφάσισα να πάω να ζήσω στην Καβάλα. Από το 2003 με συντηρεί η σύζυγός μου που έχει μαγαζί και κάνει εισαγωγές σε ενδύματα και τσάντες. Γι' αυτό δεν έχω κάνει φορολογικές δηλώσεις από τότε. Το 2003 που έφυγα από την ΑΕΚ, δεν είχα τίποτα στην τσέπη μου. Είχα καταστραφεί. Και τώρα με κατηγορούν ότι τους πήρα και τα λεφτά".

Γιατί διέφευγε της σύλληψης φεύγοντας από τη χώρα: "Ήταν μια κακιά στιγμή. Αισθάνθηκα πολύ αδύναμος να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Ο Τύπος με είχε χρήσει ήδη ένοχο. Ζητάω συγνώμη που έφυγα. Είχα και μια κακή συμβουλή από έναν δικηγόρο μου, που μου είπε να περιμένω να ηρεμήσουν τα πράγματα και μετά να εμφανιστώ. Ήταν λάθος μου και το πλήρωσα".

Για τις εκθέσεις της UEFA: "Αυτά που λέει η UEFA είναι φαιδρά και αστεία. Είναι κουτσομπολιά αυτά που γράφονται στις εκθέσεις. Πρόκειται για ένα κύκλωμα δημοσιογράφων τους οποίους πρέπει να τους έχεις υπαλλήλους σου για να σε έχουν καλά. Δεν τους άρεσε το πρόσωπό μου και με έβγαλαν κακό για να φανούν εκείνοι καλοί".

Για τα ματς της Καβάλας που η UEFA τα θεωρεί χειραγωγημένα: "Στο Καβάλα-Αγροτικός 4-1 είχαμε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Και λίγο είναι το 4-1. Η Καβάλα ήταν τίμια ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση μαζί μου ο Ριαβόγλου. Τους έχω διαλέξει τους φίλους μου και δεν θέλω άλλους. Το 3-0 του Κυπέλλου με τον Αγροτικό, για να το παίξεις έπρεπε να είναι στημένα άλλα δύο ματς. Η Καβάλα έφτασε στα ημιτελικά. Είχαμε παίκτες που τους ζητούσε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Και θα παίζαμε τελικό, αλλά αδικηθήκαμε απ' τη διαιτησία στα ματς με τον Άρη. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ σκληρό και βάναυσο ματς. Παιζόταν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν στέκει με τη λογική να έχει στηθεί. Το 2-0 με τον Ηλυσιακό δεν ήταν τίποτα. Αυτοί ήταν τελευταίοι. Στην ήττα 0-3 από την Καρδίτσα είχαμε ήδη ανέβει, οι παίκτες ήταν σε διακοπές. Μέχρι και το πριμ ανόδου είχαν πάρει και κάνανε τουρισμό. Ήταν ένα εντελώς αδιάφορο ματς για εμάς, ενώ η Καρδίτσα έπαιζε την κατηγορία".

Για τις συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ: "Εκεί που μιλάω για τον Τσινιάρη και τον Μάνταλο, δεν ήξερα ποιοι είχαν οριστεί και έπαιρνα τηλέφωνο τον γραμματέα του γιού μου να μπει στο σάιτ να δει τους διαιτητές. Με την πείρα μου, μπορούσα να κρίνω ποιοι παίζουν τίμια. Υπήρχαν αφεντικά στο ποδόσφαιρο και κάποιοι διαιτητές προσκυνάγανε. Υπήρχε κύκλωμα και θα υπάρχει πάντα λόγω των μεγάλων ομάδων. Δεν θα εκλείψει ποτέ αυτό. Εκεί που λέω για τον Τσινιάρη "κοίτα να παίξει Ξάνθη" κλπ, μίλαγα με έναν διερμηνέα φίλο του Τσινιάρη. Δεν ήταν από κακία. Είναι μια κουβέντα που τη λένε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Του είπα απλώς να πει στον Τσινιάρη να παίξει καλά.

Για το "φόβισε τον ψηλό", είναι μια καφενειακού τύπου συζήτηση με τον Νίκο Πατέρα. Το "φόβισέ τον" σημαίνει να τον προειδοποιήσω. Σας είπε και ο Πιλάβιος εδώ, ότι δεν τον φόβισα ποτέ. Ήμουν από τους φίλους του Πιλάβιου. Για τη συνομιλία με τον Λιμπάντζη της Κέρκυρας, μου έλεγε τον πόνο του. Απλά ζητάει βοήθεια από έναν έμπειρο παράγοντα. Θα του έδινα μια συμβουλή για το τι να προσέχει, αλλά τον απέφυγα.

Για το "Σιδηρόπουλος σε εμάς και Τσινιάρης στους άλλους", συμβαίνει το εξής: ο Ολυμπιακός Βόλου είχε γνωριμίες πολύ δυνατότερες από την Καβάλα. Και είπα να βάλουν κάποιον τίμιο διαιτητή. Τελικά ο Βόλος κέρδισε και εμείς χάσαμε. Είναι πολύ της πλάκας αυτό το τηλεφώνημα. Είναι καφενειακού τύπου. Πήρα τον Πιλάβιο να του πω να βάλει τίμιους διαιτητές. Είχε εκτεθεί τότε ο Πιλάβιος. Είχε κάνει πολλά θελήματα. Του είπα να προσέχει να μην μπουν διαιτητές του κυκλώματος και το παιδί αυτό έπραξε. Η άλλη πλευρά πειράχτηκε από αυτό. Ο Μπέος πειράχτηκε γιατί μπορεί να ήθελε άλλους διαιτητές. Αλλά και πάλι, κέρδισε ο Βόλος και έχασε η Καβάλα και οι διαιτητές έπαιξαν καλά. Δεν ήμουν εγώ το κύκλωμα. Ένα ήταν το κύκλωμα. Εγώ δεν ήμουν φιλική ομάδα. Κουμάντο έκανε ο Πιλάβιος, αλλά όποτε πιεζόταν δεν έκανε κουμάντο. Το κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο το κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όχι η Καβάλα των 900 φιλάθλων. Και για να μείνεις πρόεδρος στην ΕΠΟ πρέπει να κάνεις κάποια χατίρια σε ανθρώπους που σε στήριξαν. Εγώ δεν έχω σχέσεις με κανέναν διαιτητή. Μόνο με τον Πιλάβιο είχα. Βγαίναμε και για φαγητό. Την παραμονή του εντάλματος εναντίον μου τρώγαμε μαζί".

Για το τετράδιο που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα με λίστες διαιτητών: "Οι λίστες με τα ονόματα ήταν από το σάιτ που βγαίνουν οι διαιτητές. Ήθελα να κρίνω τις φιλίες των ομάδων με τους διαιτητές και σημείωνα πόσες φορές έχει σφυρίξει κάθε διαιτητής την κάθε ομάδα".

Για την κατηγορία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα: "Όταν έφυγα στα Σκόπια κυνήγησαν την οικογένειά μου και εξαπάτησαν και εσάς. Όλες αυτές τις εταιρίες τις δημιούργησε το παιδί και άλλες τις αγόρασε. Κάποια από τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα σπίτια τα χρησιμοποιούσαν οι παίκτες της Καβάλας. Το παιδί με ένα smart κυκλοφορούσε. Το σπίτι είναι κληρονομιά. Και το έχτισα εγώ το '80. Στη Σαρωνίδα το απέκτησα σε δημοπρασία σε τιμή ευκαιρίας. Δυο γραφεία στο Ψυχικό πάλι από δημοπρασία, ανήκαν σε ένα μοναστήρι στο Άγιο Όρος. Το Μαύρο Λιθάρι είναι από τα έσοδα του παιδιού. Το νεοκλασσικό στο Ψυχικό το αγόρασε ο πεθερός μου, ανήκε σε μια off shore και ο πεθερός μου αγόρασε τις μετοχές της εταιρίας. Μετά μεταβιβάστηκε στη μικρή".

Για τη φημολογία ότι πληρώνει σε σακούλες: "Αυτό είναι ένα κουτσομπολιό που το λέει η UEFA. Πάντα οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται μέσω τραπέζης. Με έκαναν εμένα κακό για να φαίνονται όλοι αυτοί καλοί".

Για το στοίχημα: "Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ στοίχημα. Δεν ξέρω τι πάει να πει στοίχημα. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι σε άλλες ομάδες. Πού να ξέρω; Δεν ρίχνω τα χαρτιά. Εγώ είμαι της εκκλησίας. Το στοίχημα είναι μια απάτη. Και η UEFA είναι υπάλληλοι των απατεώνων των στοιχηματζήδων".

Για την ΑΕΚ και τον Νικολαϊδη: "Τον σημερινό προπονητή της Εθνικής εγώ τον έφερα στην Ελλάδα. Είχα πάρα πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες της ΑΕΚ, εκτός από έναν, τον κ. Νικολαϊδη. Μου είχαν πει ότι μέχρι τις 6 το πρωί ήταν στα μπουζούκια που τραγουδούσε η γυναίκα του και πήγα την άλλη μέρα με τις παντόφλες και ένα smart να δω αν είναι σπίτι. Αυτός θίχτηκε και έγινε ο ντόρος που έγινε".

Στο τέλος της απολογίας του, ο Μάκης Ψωμιάδης είπε: "Είμαι παντελώς αθώος. Φταίω και εγώ για όσα έχω υποστεί επειδή δεν παρουσιάστηκα στη δικαιοσύνη. Θέλω να με δικαιώσετε, εμένα και την οικογένειά μου".

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ